Ο Πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρει
© Harpo Productions/Joe Pugliese via Getty Images
Celebrities

Μέγκαν & Χάρι: Έπαινοι και βιτριόλι μετά τη συνέντευξη στην Όπρα

Κορυφώθηκε ο πόλεμος που αναμενόταν ότι θα κορυφωθεί ανάμεσα σε δύο διαφορετικές κουλτούρες και γλώσσες

Πολιτικοί, δημοσιογράφοι, αθλητές και ο βρετανικός λαός σχολιάζουν την αποκαλυπτική συνέντευξη του Πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα Γουίνφρει

Αν και πολλές διασημότητες και τηλεοπτικοί αστέρες συμπάθησαν το έκπτωτο πριγκιπικό ζεύγος, δεν έλειψαν οι επικρίσεις, κυρίως από ανθρώπους που σέβονται τη βασιλική οικογένεια και τον θεσμό της βρετανικής μοναρχίας. Ήδη αυτή η δεύτερη κατηγορία πίστευε ότι ο γάμος του πρίγκιπα Harry με τη Meghan Markle ήταν ό,τι χειρότερο μπορούσε να  συμβεί στους Windsor.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, τo κοινό που διχάζεται μπροστά στον Harry και τη Meghan διχάζεται και σε ευρύτερα ζητήματα: το 71% των υποστηρικτών του Brexit θεωρούν τη συνέντευξη «ανάρμοστη», έναντι 37% των υπολοίπων. Δημοσκόπηση του YouGov δείχνει επίσης ότι οι νεότεροι από τους ερωτηθέντες ήταν επίσης πιθανότερο να υποστηρίξουν το «νεαρό» ζευγάρι, ενώ οι πιο ηλικιωμένοι θεωρούν τη Meghan αδίστακτη αριβίστρια και τον Harry έρμαιό της.

Η Meghan πόνταρε στη woke culture κάνοντας λόγο για ρατσισμό και σεξισμό, κερδίζοντας τους υποστηρικτές αυτού του κινήματος και αποξενώνοντας ακόμα περισσότερο τους άλλους. Παρά το σκηνικό της υπερπολυτελούς έπαυλης, ο Harry και η Meghan έπαιξαν τους φτωχούς και κατατρεγμένους που δήθεν αποκάλυπταν βρόμικα μυστικά. Πράγμα που σχολίασε ο συντηρητικός βουλευτής Michael Fabricant λέγοντας ότι «οποιοσδήποτε κάτοχος υψηλών θέσεων έχει μικρά μυστικά και αδυναμίες που δεν θα ήθελε να αποκαλύψει». Ο υπουργός της κυβέρνησης, Zac Goldsmith, ήταν αυστηρότερος έναντι του Harry, λέγοντας ότι «προσπαθεί να τινάξει στον αέρα την οικογένειά του».

velvet underground - venus in furs

Ο Charles Moore, πρώην αρχισυντάκτης της Daily Telegraph και βιογράφος της Margaret Thatcher, κατηγόρησε στο BBC Radio 4 το ζευγάρι για ναρκισσισμό και ασχετοσύνη. Η Jenny Bond, η πρώην ανταποκρίτρια του BBC σε θέματα της βασιλικής οικογένειας, είπε λακωνικά «Δύο πολύ πλούσια και προνομιούχα άτομα διαμαρτύρονται για τη ζωή τους… Είχαμε μια σκασίλα…», ενώ ο πρώην επικεφαλής του UΚΙP, Nigel Farage, δήλωσε ότι ο πρίγκιπας Harry είναι υπεύθυνος για τη «δημόσια προδοσία της οικογένειάς του» και χαρακτήρισε τις ενέργειές του «απεχθείς». Από την πλευρά των Εργατικών, η Nadia Whittome πρότεινε να διερευνηθούν οι ισχυρισμοί περί ρατσισμού, ενώ η τραγουδίστρια Alexandra Burke είπε ότι αναγνώρισε στο πρόσωπο της Meghan δικές της θλιβερές εμπειρίες: «Για μένα, ως μαύρη γυναίκα, αυτά που είπε ήταν συγκλονιστικά και ένιωσα αηδιασμένη με τον ρατσισμό του παλατιού».

Aretha Franklin - Respect [1967] (Aretha's Original Version)

Η αμερικανίδα τενίστρια Serena Williams στήριξε «τη φίλη της» γράφοντας στο Instagram ότι «η Meghan έδωσε μαθήματα του τι σημαίνει να είναι κανείς πραγματικά ευγενής. Τα λόγια της δείχνουν τον πόνο και τη σκληρότητα που έχει υποστεί». Η Amanda Gorman, η νεαρή ποιήτρια και ακτιβίστρια που εμφανίστηκε στην τελετή των εγκαινίων του Τζο Μπάιντεν, έγραψε στο Twitter ότι η Meghan «ήταν για το στέμμα η μεγαλύτερη ευκαιρία για αλλαγή, αναγέννηση και συμφιλίωση με μια καινούργια εποχή. Αυτή η ευκαιρία χάθηκε».

Οι αυστηρότεροι επικριτές φάνηκαν να υπονοούν ότι η Meghan εφηύρε τους ισχυρισμούς της για αυτοκτονικές σκέψεις και ρατσιστική μεταχείριση, αλλά η Bernice King, κόρη του Martin Luther King Jr. πήρε τα λόγια της τοις μετρητοίς: «Είμαι ευγνώμων που η Meghan Markle δεν αυτοκτόνησε», είπε. Τέλος, η Tina Brown, η βρετανίδα δημοσιογράφος που ζει στη Νέα Υόρκη, επέμεινε σε ένα σημείο συναίνεσης: «Όλοι πρέπει να υποκλιθούν στην πραγματική βασίλισσα: την Oprah», είπε στο CBS. «Νομίζω ότι θα μιλάμε γι’ αυτήν τη συνέντευξη για καμιά εικοσαριά χρόνια».

Prince Harry and Meghan's 'Explosive' Interview with Oprah Winfrey Aired in the US

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice