Είπαν ψέματα η Μέγκαν και ο Χάρι για τον μυστικό τους γάμο;

Η Αγγλικανική Εκκλησία βρίσκεται σε αναταραχή και αμφισβητεί τους ισχυρισμούς του ζεύγους

Η Αγγλικανική Εκκλησία μέσω εκπροσώπου της αμφισβητεί ότι προηγήθηκε ιδιωτικός γάμος του Χάρι και της Μέγκαν από τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι.

Στην περιβόητη συνέντευξη της Μέγκαν και του Χάρι το ζεύγος ισχυρίστηκε ότι οι δυο τoyς παντρεύτηκαν τρεις μέρες πριν την επίσημη τελετή. Όμως η Αγγλικανική Εκκλησία έρχεται να αμφισβητήσει τον ισχυρισμό τους. 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Δούκας και η Δούκισσα του Σάσεξ αποκάλυψαν ότι παντρεύτηκαν σε μια ιδιωτική τελετή που διεξήγαγε ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι. «Ξέρετε, τρεις μέρες πριν από τον γάμο μας, παντρευτήκαμε. Κανείς δεν το ξέρει αυτό», δήλωσε η Μέγκαν στην Όπρα, προσθέτοντας ότι οι όρκοι που αντάλλαξαν έγιναν στην αυλή του σπιτιού τους με την παρουσία μόνο των δύο και του αρχιεπισκόπου Τζάστιν Γουέλμπι.

Όμως εκπρόσωπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας, o Μαρκ Έντουαρντς, διερεύνησε τους ισχυρισμούς του ζεύγους και ανακοίνωσε πως ο Αρχιεπίσκοπος «δεν πραγματοποιεί ιδιωτικούς γάμους». Μιλώντας στο Chronicle Live, ο Έντουαρντς αποκάλυψε ότι τον ενημέρωσαν πως ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι «είχε μια ιδιωτική συνομιλία με το ζευγάρι στον κήπο του σχετικά με τον γάμο», αλλά μέχρι εκεί. «Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν πραγματοποιήθηκε γάμος μέχρι την εθνική τελετή που μεταδόθηκε από την τηλεόραση».

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο Έντουαρντς αναγκάστηκε να εξετάσει την αποκάλυψη του Χάρι και της Μέγκαν, καθώς κατά τη διάρκεια της πανδημίας έλαβε τεράστιο αριθμό αιτημάτων για ιδιωτικούς γάμους, αιτήματα που αναγκάστηκε να απορρίψει λόγω των παραδοσιακών κατευθυντήριων γραμμών της Αγγλικανικής Εκκλησίας.

Αναφερόμενος στην άρnηση του ίδιου του Αρχιεπίσκοπου να πάρει θέση στο ζήτημα που προέκυψε την χαρακτήρισε «μη χρήσιμη». «Θέτει εμάς τους ιερείς σε δύσκολη θέση σχετικά με το τι θεωρείται νόμιμος γάμος για την εκκλησία. Νομίζω πως χρειαζόμαστε μια ξεκάθαρη δήλωση. Πρέπει να ξέρουμε ποιες είναι οι πολιτικές και ποιες οι διαδικασίες. Δεν μπορεί να ισχύει άλλος κανόνας για έναν και άλλος κανόνας για κάποιον άλλο». 

Σύμφωνα με τη Sun, για να είναι νόμιμος ένας γάμος πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον δύο μάρτυρες και το κοινό να έχει «απεριόριστη πρόσβαση» στην τελετή για να διασφαλίζεται ότι αν κάποιος έχει αντίρρηση για έναν γάμο να μπορεί να την εκφράσει. Από την άλλη, ένα ήδη παντρεμένο ζευγάρι δεν μπορεί να παντρευτεί εκ νέου, εκτός εάν υπήρχε πρόβλημα στον πρώτο γάμο, ενώ οι γάμοι πρέπει να τελούνται εντός «πιστοποιημένου τόπου λατρείας». Μύλος!