Ο ράπερ και επιχειρηματίας, Κάνιε Γουέστ
Ο ράπερ και επιχειρηματίας, Κάνιε Γουέστ © EPA / ETIENNE LAURENT
Celebrities

Ο Kanye West ο πλουσιότερος μαύρος στην ιστορία των ΗΠΑ

Η περιουσία του ανέρχεται σε 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Kanye West: Φέρεται να είναι ο πλουσιότερος μαύρος στην ιστορία των ΗΠΑ - Το ύψος της περιουσίας του,

Στα 6,6 δισεκατομμύρια δολάρια ανέρχεται η περιουσία του ράπερ, Kanye West, και, σύμφωνα με το Bloomberg, πρόκειται για τον πλουσιότερο μαύρο στην ιστορία της Αμερικής

Πριν από περίπου ένα χρόνο, ο Kanye West κατάφερε να γίνει δισεκατομμυριούχος με τη βοήθεια του επιτυχημένου brand ενδυμάτων και αθλητικών παπουτσιών, Yeezy και του νέου πολυετούς συμβολαίου που υπέγραψε με την Gap. Μάλιστα, σύμφωνα με το Business of Fashion, η αξία του brand Yeezy υπολογίζεται σε 3,2 έως 4,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, η νέα γραμμή Yeezy Gap, που πρόκειται να κυκλοφορήσει αργότερα αυτό το καλοκαίρι, αναμένεται να αξίζει περισσότερα από 970 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Ο Kanye West παραμένει ο μοναδικός ιδιοκτήτης της εταιρείας Yeezy και μεγάλο μέρος της προσωπικής του περιουσίας αποδίδεται στις πρόσφατες επιχειρηματικές του αποφάσεις και στα 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια, που εισπράττει από πρόσθετα περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης της σημαντικής επένδυσής του στο brand Skims της σύντομα πρώην συζύγου του, Κιμ Καρντάσιαν. Ένας μη ελεγμένος ισολογισμός των οικονομικών του West αποκάλυψε ότι ο ράπερ έχει 122 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και μετοχές, ενώ ολόκληρος ο μουσικός κατάλογός του αξίζει 110,5 εκατομμύρια δολάρια.

Η μάρκα Yeezy σημείωσε μεγάλη άνθηση παρά την οικονομική ύφεση, που προκλήθηκε από την πανδημία. Οι πωλήσεις sneaker του West στην adidas σημείωσαν αύξηση 31% από πέρυσι, φέρνοντας ετήσια έσοδα 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Μέχρι το τέλος του 2021, ο σχεδιαστής του Yeezy αναμένεται να αποκομίσει 150 εκατομμύρια δολάρια από τη συνεργασία του με τη Gap.

Φαίνεται ότι ο ράπερ, που έθεσε υποψηφιότητα τον περασμένο Νοέμβριο για την προεδρία των ΗΠΑ, κατάφερε μέσα σε πέντε χρόνια να ανακάμψει, καθώς είχε κάνει γνωστό ο ίδιος ότι είχε έρθει αντιμέτωπος με χρέος 53 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα διεθνή ΜΜΕ, πάντως, δεν μπορούν να εξηγήσουν το το πώς η εταιρεία αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων του Kanye West ήταν επιλέξιμη για δάνειο 2 έως 5 εκατομμυρίων δολαρίων στο πλαίσιο Προγράμματος Προστασίας Μικρών Επιχειρήσεων για να βοηθηθούν να διατηρήσουν το εργατικό τους δυναμικό κατά τη διάρκεια της κρίσης του κορωνοϊού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice