Γουίλιαμ και Χάρι: Ποιο το μέλλον της σχέσης των δύο αδελφών;
© Mark Large-WPA Pool/Getty Images
Celebrities

Γουίλιαμ και Χάρι: Ποιο το μέλλον της σχέσης των δύο αδελφών;

Τι λένε κύκλοι του παλατιού για τη σχέση των δύο αδελφών μετά την επανένωση για την κηδεία του Φιλίππου;

Τα σενάρια για τη σχέση των δύο αδελφών, μετά τη συνάντηση του Γουίλιαμ και του Χάρι στην κηδεία του παππού τους Φίλιππου.

Συνάντηση Γουίλιαμ και Χάρι. Ρεπορτάζ σε όλα τα ΜΜΕ του κόσμου. Πέρασαν ήδη μερικά χρόνια γεμάτα εντάσεις, υποκριτική ηρεμία, θυμούς, βαριές κουβέντες, εύθραυστες ισορροπίες, κλάματα, δράματα και μια τελική ρήξη. Μετά την «αυτομόληση» του Χάρι και της Μέγκαν στην Αμερική και κυρίως μετά τη συνέντευξή τους στην Όπρα Γουίνφρεϊ και τις κατηγορίες που εκτοξεύθηκαν, όλοι περίμεναν με διεστραμμένο ενδιαφέρον τη στιγμή της συνάντησης. Ενδεχομένως την τοποθετούσαν πολύ αργότερα χρονικά, αλλά σίγουρα την περίμεναν μέσα σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα.

Το πεπρωμένο τούς έφερε τελικά σύντομα δίπλα δίπλα. Οι όροι της «αναμέτρησης» ήταν μάλλον άνισοι, με τον Χάρι να αντιμετωπίζει τον αδελφό του χωρίς το στήριγμα που ονομάζεται Μέγκαν και ούτε καν σε ουδέτερο γήπεδο. Αγώνας «εκτός έδρας». 

Ο χρόνος επαφής τους είναι τόσο λίγος και τα συμφραζόμενα τόσο αταίριαστα για σοβαρές συζητήσεις, που είναι αδύνατο να θεραπευτεί το χάσμα ανάμεσά τους. Άλλωστε, δεν φαίνεται να υπάρχει ουσιαστική διάθεση. Ακόμα και συνοδεύοντας το φέρετρο του παππού τους, επέμειναν στο μεταξύ τους χάσμα, έστω και κάποιων εκατοστών, όσο ο χώρος που καταλάμβανε ο ξάδελφός τους Πίτερ Φίλιπς. Ήταν μια κάποια μέση λύσις, αλλά η εικόνα των δύο μέχρι πρότινος αχώριστων παιδιών ήταν θλιβερή από κάθε απόψη.

Οι πιο επικολυρικοί τύποι έγραφαν πως η μαμά Νταϊάνα, βλέποντας τα αγόρια της από ψηλά να περπατούν μαζί, έστω και από απόσταση, θα νιώθει ευτυχισμένη. Κάποιοι πιο ρεαλιστές φαντάζονταν πως ανακουφισμένη από την όλη εξέλιξη θα είναι η βασίλισσα Ελισάβετ. Παλεύοντας με το τέρας της απώλειας του συζύγου της, η Λίλιμπετ έπρεπε να μεριμνήσει και για την αξιοπρέπεια της εικόνας της οικογένειας. «Κρύψτε τα τσεκούρια» φέρεται να μήνυσε στα εγγόνια της, και το μήνυμά της ελήφθη. Λέγεται ότι ο Χάρι είδε την Ελισάβετ στον κήπο του Frogmore Cottage μία ημέρα πριν την κηδεία, αλλά δεν της μίλησε. 

Ίσως ακουστεί εξίσου επικολυρικό, αλλά εκείνος που θα ατένιζε από ψηλά τα τεκταινόμενα απολύτως ευχαριστημένος ήταν ο Φίλιππος. Η μέρα κύλησε ήσυχα και όπως την είχε σχεδιάσει χρόνια πριν. Αφιερωμένη εξολοκλήρου σε εκείνον, την απουσία του, το έργο και το κληροδότημά του. 

Η Κέιτ Μίντλετον ανέλαβε τον ρόλο του γεφυροποιού, γεμίζοντας με small talk τις αμήχανες και άβολες στιγμές της στενής επαφής των δύο αδελφών. Το ένα μέλος του κουαρτέτου του «σκανδάλου» πάλεψε με το πολυφορεμένο μοτίβο του σπασίματος του πάγκου, με μια κάποια επιτυχία. Το έτερο μέλος, η Μέγκαν, από τη μακρινή Καλιφόρνια ίσως καθόταν στα καρφιά για την εξέλιξη της επίσκεψης. Τα ΜΜΕ μετέδωσαν πως είδε την τελετή από την τηλεόραση και έγραψε μια αποχαιρετιστήρια χειρόγραφη επιστολή για τον εκλιπόντα που τοποθετήθηκε πλάι στο στεφάνι του ζεύγους. Ήταν μια καλή αλλά ανώδυνη κίνηση. Η προχωρημένη εγκυμοσύνη απέτρεψε ενδεχομένως νέες βαριές κουβέντες, νέες ρήξεις. Το σύμπαν συνωμότησε υπέρ όλων. 

Κάποιοι που κυνηγούν λαβράκια, προσπάθησαν να διαβάσουν τα χείλη και τα λεγόμενα των αδελφών στις στιγμές που δεν φορούσαν μάσκες κατά του κορωνοϊού. Μάταια. Τα καλά κρυμμένα μυστικά της οικογένειας παρέμειναν μυστικά. 

Τα ρεπορτάζ και οι εικασίες για το μέλλον αυτής της αδελφικής σχέσης θα αποτελούν μόνιμο μιντιακό θέμα για καιρό. Άνθρωποι από το περιβάλλον του Γουίλιαμ δήλωσαν: «Ο Γουίλιαμ και άλλα μέλη της οικογένειας έχουν κάποια πολύ έντονα συναισθήματα για μερικά πράγματα από όσα είπαν ο Χάρι και η Μέγκαν στην Όπρα. Υπάρχουν θέματα που πρέπει να συζητηθούν, όμως δεν ήταν η κατάλληλη περίσταση και όλοι το σεβάστηκαν αυτό. Θα χρειαστούν περισσότερα από ένα βράδια για να τακτοποιηθούν υποθέσεις, όμως ας ελπίσουμε ότι αυτή ήταν μια αρχή». 

Αν και πότε θα γίνουν οι απαιτούμενες σοβαρές συζητήσεις είναι ένα μεγάλο θέμα. Λέγεται πως ο Κάρολος πέρασε αρκετή ώρα με τον Χάρι στους κήπους του παλατιού μετά την κηδεία. Πηγή της οικογένειας αναφέρει πως στη συνάντηση προσκλήθηκε και ο Γουίλιαμ. Ο Κάρολος εξέφρασε «απελπισμένα» την ελπίδα του για επανένωση των δυο γιων του, ενώ ο Γουίλιαμ, πιο συγκρατημένος και διστακτικός, είπε πως με την πάροδο του χρόνου η σχέση του με τον αδελφό του μπορεί να γίνει καλύτερη. «Ο Γουίλιαμ πρέπει να ξέρει πως μπορεί να εμπιστευτεί τον Χάρι και ότι οι ιδιωτικές συζητήσεις θα παραμένουν ιδιωτικές» συμπλήρωσε η πηγή. Και ποιος να διαφωνήσει με αυτή την κουβέντα. Ίσως η τηλεεισαγγελέας Όπρα. 

Θα τα ξαναβρούν τα δύο αδέλφια ή είναι οριστική η ρήξη; Θα δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις για να λυθούν οι παρεξηγήσεις; Η ζωή των κοινών θνητών λέει πως οι διαφορές, οι θυμοί και τα μαλώματα σε στενό οικογενειακό κύκλο είναι υποκειμενική υπόθεση. Καμιά φορά το ίδιο είναι και η αλήθεια. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice