Η Μέγκαν Μαρκλ
Η Μέγκαν Μαρκλ © EPA/JUSTIN LANE
Celebrities

Μέγκαν Μαρκλ: Δικαιώθηκε στη διαμάχη της με τη Mail on Sunday

Το δικαστήριο απεφάνθη ότι η Μέγκαν Μάρκλ είναι κάτοχος όλων των συγγραφικών δικαιωμάτων μιας επιστολής που έστειλε στον πατέρα της Τόμας

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Η βρετανική δικαιοσύνη δικαίωσε πλήρως τη Μέγκαν Μαρκλ στη δικαστική διαμάχη της με τη Mail on Sunday.

Η Μέγκαν Μαρκλ δικαιώθηκε πλήρως από τη βρετανική δικαιοσύνη στη δικαστική της διαμάχη με την βρετανική ταμπλόιντ Mail on Sunday. Το δικαστήριο απεφάνθη ότι η Μέγκαν Μάρκλ είναι κάτοχος όλων των συγγραφικών δικαιωμάτων μιας επιστολής που έστειλε στον πατέρα της Τόμας.

Η Αμερικανίδα πρώην ηθοποιός, ηλικίας 39 ετών, είχε ήδη μια νίκη στις 11 Φεβρουαρίου, στο πρώτο μέρος αυτής της προσφυγής στη δικαιοσύνη για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής της σε βάρος της εφημερίδας. Την κατηγορούσε για τη δημοσίευση μιας επιστολής που έγραψε το 2018, όπου ζητούσε από τον πατέρα της Τόμας Μαρκλ να σταματήσει να λέει ψέματα στα ΜΜΕ σχετικά με τη διαταραγμένη σχέση τους.

Ο δικαστής Μαρκ Ουάρμπι, του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου, είχε τότε κρίνει πως η δημοσίευση της επιστολής παραβίασε το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας, όμως μια δίκη ήταν αναγκαίο να διεξαχθεί για να καθοριστεί ο κάτοχος, καθώς ο εκδοτικός οίκος Associated Newspapers υποστήριζε ότι η δούκισσα του Σάσεξ είχε βοηθηθεί από την ομάδα επικοινωνίας της για να τη γράψει.

Σήμερα, ο δικαστής αποφάσισε τελικά ότι το δικαίωμα πνευματικής ιδιοκτησίας σε αυτήν την επιστολή δεν ανήκει στο βρετανικό παλάτι, αλλά στη Μέγκαν Μαρκλ.

Επομένως, με την απόφασή του ικανοποιεί πλήρως την ενάγουσα σε βάρος της ταμπλόιντ, η οποία είχε ήδη υποχρεωθεί τον Μάρτιο να αναφέρει στο πρωτοσέλιδό της την πρώτη δικαστική ήττα της από τη σύζυγο του πρίγκιπα Χάρι.

Σύμφωνα με τον Ίαν Μιλ, τον δικηγόρο της Μέγκαν Μαρκλ, οι υπηρεσίες της βασίλισσας «απέρριψαν κάθε διεκδίκηση των πνευματικών δικαιωμάτων στο όνομα του Στέμματος». Ο πρώην γραμματέας επικοινωνιών της βασιλικού ζεύγους Τζέισον Νάουφ, επίσης διαβεβαίωσε, μέσω των δικηγόρων του, ότι δεν έγραψε ούτε συμμετείχε στη σύνταξη της επιστολής.

Ο δικηγόρος του Associated Newspaper, εκδοτικού οίκου της Mail on Sunday, έκρινε από την πλευρά του «λυπηρό» που ο Νάουφ δεν αποσαφήνισε νωρίτερα αυτό το σημείο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice