Δείτε τη - Η λεζάντα που επέλεξε για το post στο Instagram
Αντζελίνα Τζολί: Η φωτογράφιση με μέλισσες στο πρόσωπό της
Γιατί ήθελε να «κεντρίσει» την προσοχή - Η συνεργασία με το National Geographic - Δείτε το βίντεο
Η Αντζελίνα Τζολί (Angelina Jolie) «κεντρίζει» την προσοχή για τις μέλισσες και την προστασία τους, κάνοντας φωτογράφιση μαζί τους.
Μια φωτογράφιση για καλό σκοπό έκανε η Αντζελίνα Τζολί, η οποία φωτογραφήθηκε με μέλισσες στο πρόσωπο και το σώμα.
Θέλοντας να στείλει μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας (20 Μαΐου) και την ανάγκη προστασίας των συγκεκριμένων εντόνων, το National Geographic επιστρατεύει την Αντζελίνα Τζολί.
Η διάσημη ακτιβίστρια, με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο, συνεχίζει να δίνει μάχη για την ισότητα των γυναικών, την προάσπιση των δικαιωμάτων τους και την εξάλειψη των προκαταλήψεων απέναντι τους. Η Αντζελίνα Τζολί αγωνίζεται επίσης για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά του κόσμου, ενώ σημαντική είναι η συμβολή της στο προσφυγικό. Πλέον, έχει αναλάβει έναν νέο ρόλο. Γίνεται «Ανάδοχος» του προγράμματος «Γυναίκες για τις Μέλισσες» (Women for Bees) που είχε ήδη σχεδιάσει το 2020 ο γαλλικός Οίκος Guerlain σε συνεργασία με την UNESCO.
Στις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στα social media, η διάσημη ηθοποιός έχει μέλισσες στο πρόσωπο και το σώμα. Πίσω από τον φακό βρίσκεται ο Dan Winters. Σε δηλώσεις του αποκάλυψε πως το συγκεκριμένο concept είναι εμπνευσμένο από πορτραίτο ενός μελισσοκόμου το 1981, ο οποίος ήταν καλυμμένος με μέλισσες.
Αντζελίνα Τζολί - Έμεινε ακίνητη για 18 λεπτά, καλυμμένη με μέλισσες
«Όλοι στο σετ, εκτός από την Αντζελίνα, έπρεπε να φορούν προστατευτική στολή» εξήγησε ο φωτογράφος Dan Winters στη λεζάντα της ανάρτησης. Και πρόσθεσε: «Έπρεπε να υπάρχει ησυχία και να είναι αρκετά σκοτεινά για να παραμείνουν οι μέλισσες ήρεμες».
Στο μήνυμά του ο φωτογράφος πρόσθεσε: «Η Αντζελίνα στάθηκε ακίνητη, καλυμμένη με μέλισσες επί 18 λεπτά χωρίς ούτε ένα τσίμπημα».
Τι δήλωσε η Αντζελίνα Τζολί για τη φωτογράφιση με τις μέλισσες
«Με τόσα πολλά που ανησυχούμε για όλο τον κόσμο και τόσα πολλά άτομα συγκλονίζονται με κακές ειδήσεις και την πραγματικότητα που καταρρέει, αυτό είναι κάτι που μπορούμε να διαχειριστούμε» σημείωσε από τη μεριά της η 45χρονη Αντζελίνα Τζολί στο περιοδικό.
Και συμπλήρωσε: «Μπορούμε σίγουρα όλοι να παίξουμε το ρόλο μας. Δεν νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι ξέρουν τι ζημιά κάνουν. Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν απλώς να περάσουν τη μέρα τους. Θέλουν να κάνουν καλό. Δεν θέλουν να είναι καταστροφικοί. Δεν ξέρουν ποιο πράγμα να αγοράσουν. Δεν ξέρουν ποιο πράγμα να χρησιμοποιήσουν. Νομίζω λοιπόν ότι ένα μέρος αυτού θέλει να το βοηθήσει και είναι απλό για όλους».
Γιατί είναι σημαντικές οι μέλισσες - Η Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας και πώς καθιερώθηκε
Εδώ και τέσσερα χρόνια, στις 20 Μαΐου, η Παγκόσμια Ημέρα των Μελισσών υπενθυμίζει τον ουσιαστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι μέλισσες και άλλοι επικονιαστές στη διατήρηση της υγείας των ανθρώπων και του πλανήτη, αλλά και στις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σήμερα.
Η 20η Μαΐου γιορτάζεται από το 2018, χάρη στις προσπάθειες της κυβέρνησης της Σλοβενίας με την υποστήριξη της APIMONDIA, που οδήγησε τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ να κηρύξει την ημέρα αυτή ως Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας.
Η ημερομηνία αυτή επιλέχθηκε καθώς ήταν η ημέρα που γεννήθηκε ο Anton Janša, πρωτοπόρος της σύγχρονης μελισσοκομίας. Ο Janša προήλθε από μια οικογένεια μελισσοκόμων στη Σλοβενία, όπου η μελισσοκομία είναι μια σημαντική γεωργική δραστηριότητα με μακρά παράδοση.
Ποιος ήταν ο Anton Janša - Πώς συνδέεται με την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας
- 20 Μαΐου 1734 - Breznica, Σλοβενία: Γεννήθηκε ο Anton Janša, ο οποίος προήλθε από μια μεγάλη σειρά μελισσοκόμων, έγινε πρωτοπόρος της σύγχρονης μελισσοκομίας Οι μέλισσες ήταν ένα συχνό θέμα συνομιλίας με γειτονικούς αγρότες, οι οποίοι συγκεντρώνονταν στο χωριό και συζητούσαν τις πρακτικές καλλιέργειας και της μελισσοκομίας.
- 1766: Ο Anton εγγράφηκε στο πρώτο σχολείο μελισσοκομίας στην Ευρώπη.
- 1769: Εργάστηκε ως μελισσοκόμος.
- 1771: Δημοσίευσε το βιβλίο «Συζήτηση για τη μέλισσα» στα γερμανικά.
- 1773: Πέθανε από τύφο.
- 2016: Στο Περιφερειακό Συνέδριο του FAO για την Ευρώπη, η Δημοκρατία της Σλοβενίας πρότεινε να γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας στις 20 Μαΐου κάθε έτους, με την υποστήριξη της Apimondia, της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγου Μελισσοκόμων.
- 2017: Η πρόταση για την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας υποβλήθηκε για εξέταση κατά την 40η Σύνοδο του Συνεδρίου FAO.
- 2017: Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ανακήρυξε ομόφωνα στις 20 Μαΐου ως Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας.
- 20 Μαΐου 2018: Πρώτη εορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Μέλισσας.
Η φωτογράφιση της Αντζελίνα Τζολί με τις μέλισσες στο πρόσωπο και το σώμα, για λογαριασμό του National Geographic, προκάλεσε επιδοκιμαστικά σχόλια στα social media.