Η βασίλισσα Ελισάβετ και το τριαντάφυλλο για τον πρίγκιπα Φίλιππο
Η βασίλισσα Ελισάβετ και το τριαντάφυλλο για τον πρίγκιπα Φίλιππο © Youtube / The Royal Family Channel
Celebrities

Βασίλισσα Ελισάβετ: Φύτεψε τριανταφυλλιά για τον πρίγκιπα Φίλιππο

Αν ζούσε ο πρίγκιπας Φίλιππος, σήμερα θα γινόταν 100 ετών

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το τριαντάφυλλο που δημιουργήθηκε για την εκατονταετία του πρίγκιπα Φίλιππου και το ξεχωριστό μέρος όπου φυτεύτηκε.

Μία ημέρα πριν τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του πρίγκιπα Φίλιππου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Απρίλιο, η βασίλισσα Ελισάβετ θέλησε να αποτίσει φόρο τιμής στον αγαπημένο της σύζυγο, φυτεύοντας μία τριανταφυλλιά, η οποία δημιουργήθηκε ειδικά για να σηματοδοτήσει την εκατονταετία του Δούκα του Εδιμβούργου.

Σύμφωνα με το People, το τριαντάφυλλο παρουσιάστηκε στη Βασίλισσα την περασμένη εβδομάδα από τον Πρόεδρο της Royal Horticultural Society, Keith Weed. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις η Ελισάβετ έλαβε το λουλούδι είπε ότι «φαινόταν υπέροχο». Το τριαντάφυλλο φυτεύτηκε στο κάστρο του Windsor, σημείο με ιδιαίτερη σημειολογία, καθώς ο πρίγκιπας Φίλιππος έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αναδιαμόρφωσή του, στη διάταξη του κήπου και την αναδιάρθρωση των παρτεριών.

Η βασίλισσα Ελισάβετ και το τριαντάφυλλο για τον πρίγκιπα Φίλιππο
Η βασίλισσα Ελισάβετ και το τριαντάφυλλο για τον πρίγκιπα Φίλιππο © Youtube / The Royal Family Channel

«Ενώ ήταν πολύ οδυνηρό, ήταν επίσης χαρά να δώσω στην Αυτού Μεγαλειότητα τη Βασίλισσα, προστάτη της Βασιλικής Οπωροκηπευτικής Εταιρείας, το τριαντάφυλλο για τον Δούκα του Εδιμβούργου», είπε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Royal Horticultural Society, Keith Weed, και προσέθεσε: «Η αφοσίωση του Δούκα στην ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σημασία της διατήρησης του φυσικού κόσμου αφήνει μια διαρκή κληρονομιά».

The Queen Marks Prince Philip's 100th Birthday By Planting Rose Named After Him

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice