Η κόρη του Μπρους Σπρίνγκστιν στους Ολυμπιακούς του Τόκιο
Jessica Springsteen / © Aurelien Meunier/Getty Images
Celebrities

Η κόρη του Μπρους Σπρίνγκστιν στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Θα διαγωνιστεί στην ιππασία με την Εθνική Ομάδα των ΗΠΑ

Η Τζέσικα Σπρίνγκστιν, κόρη του Μπρους Σπρίνγκστιν, προκρίθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και θα διαγωνιστεί στην ιππασία.

Η Τζέσικα Σπρίνγκστιν, η 29χρονη κόρη του «Αφεντικού» Μπρους Σπρίνγκστιν, θα εκπροσωπήσει την Αμερική στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Οι Κεντ Φάρινγκτον, Λόρα Κράουτ και ΜακΛέιν Γουόρντ μαζί με την Σπρίνγκστιν συναποτελούν την Εθνική Ομάδα Ιππασίας της χώρας που θα επιχειρήσει να φέρει κάποιο μετάλλιο. Άλλωστε είναι μια πολυνίκης ομάδα που φεύγει για την Ιαπωνία με βάσιμες ελπίδες χρυσής διάκρισης.

Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς είναι ένα παιδικό όνειρο της Τζέσικα που γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. Θα καλπάσει, θα υπερπηδήσει εμπόδια και θα επιδείξει τη δεξιοτεχνία της με το 12χρονο άλογό της, τον Don Juan Van de Donkhoeve.

Τα σχόλια για τις δυνατότητες της Σπίνγκστιν, η οποία έχει σπουδάσει ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο Duke, είναι ιδιαιτέρως επαινετικά. Ένας θρύλος της ιππασίας, η Μέλανι Σμιθ Τέιλορ, χρυσή Ολυμπιονίκης τους 1984, είπε χαρακτηριστικά: «Είχε δηλώσει από νωρίς πως δεν θέλει να είναι γνωστή μονάχα ως κόρη του Μπρους Σπρίνγκστιν. Ήθελε να χαράξει το δικό της μονοπάτι. Και πραγματικά το κάνει. Ανήκει σε επίπεδο ελίτ λόγω επιδόσεών της στο σπορ».

Η Τζέσικα, μεσαίο παιδί του Μπρους, ασχολείται με την ιπασσία από μικρό παιδί και σήμερα φιγουράρει στο Νο 27 της παγκόσμιας κατάταξης. Στους προηγούμενους Ολυμπιακούς του 2016, δεν κατάφερε να προκριθεί καθώς το άλογό της είχε προβλήματα. «Άρχισα την ιππασία όταν ήμουν πολύ μικρή. Η μαμά μου ήθελε πάντα να ιππεύει, οπότε όταν μετακομίσαμε στο Νιου Τζέρσεϊ ξεκίνησε μαθήματα. Το σπίτι μας βρίσκεται απέναντι από έναν μεγάλο ιππικό όμιλο. Πήγα εκεί μόλις έφτασα στην εφηβεία. Μπήκα στους αγώνες και άρχισα τα άλματα, και μετά έγινα επαγγελματίας. Είναι μια πολύ φυσιολογική εξέλιξη».

Ο περήφανος πατέρας Μπρους, η μητέρα Πάτι αλλά και όλος ο κόσμος θα απολαύσουν την αμαζόνα στις 2 με 8 Αυγούστου στο Τόκιο.

gettyimages-1181529667.jpg
© Monica Schipper/Getty Images

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice