Λετίθια Όρτιθ: η Βασίλισσα που ήξερε από autoque
Το κορίτσι του διπλανού τηλεοπτικού παράθυρου, είναι το νέο talk of the crown
Ήταν το κορίθι
Αποτελεί τη νέα royal μούσα των fashion blogger, τη νέα βασίλισσα της Ισπανίας, τη νέα Κέιτ Μίντλετον. Η Λετίθια Oρτίθ Ροκασολάνο γεννήθηκε το 1972 στο Οβιέδο της Αστούρια. Με μπαμπά δημοσιογράφο και γιαγιά τη ραδιοφωνική φωνή της Αστούρια, η Λετίθια μεγάλωσε με το όνειρο της διάκρισης στη δημοσιογραφία. Ομολογουμένως, τα κατάφερε.
Σπούδασε δημοσιογραφία στη Μαδρίτη, ταξίδεψε πολύ, έζησε κι ένα τέρμινο στη Γουαδαλαχάρα δουλεύοντας στην τοπική τους εφημερίδα. Επιστρέφοντας στην Ισπανία, οι δουλειές διαδέχονται η μία την άλλη. Στο μεσοδιάστημα προλαβαίνει να παντρευτεί τον επί δέκα χρόνια σύντροφό της, Αλόνσο Γκιερέρο, φιλόλογο και συγγραφέα, και να τον χωρίσει το 1999, ένα χρόνο μετά τη γαμήλια τελετή τους στο δημαρχείο της πόλης Almendralejo. Σήμερα, εκείνος αποφεύγει να μιλά για τη Λετίθια της καρδιάς του και τη σχέση τους. Η Λετίθια, η οποία ήταν μαθήτριά του και «γαλουχήθηκε» με τις φιλελεύθερες ιδέες του, παρόλο που έχουν περάσει χρόνια, τον μνημονεύει συχνά. Σε επίσημη επίσκεψή της ως πρινθέσα στη Χιλή το 2011, πέρα από το ότι λέγεται πως υπερασπίστηκε γάμο ομοφυλοφίλων, αναφέρθηκε και στον Αλόνσο: «Στον πρώην σύζυγό μου άρεσαν τα φραγκόσυκα» θα πει. Ψωμί κι αλάτι.
15 Αυγούστου 2012. Από την επίσημη φωτογράφιση όλης της οικογένειας στους κήπους της κατοικίας τους στη Μαδρίτη όταν η Λετίθια έκλεισε τα 40. H Πριγκίπισσα της Αστουρίας κλείνει τα 40 χρόνια της φωτο από την επίσημη κατοικία. © Casa de S.M. el Rey / Cristina García Rodero
Η νέα χιλιετία απογειώνει την καριέρα της. Την παρακολουθώ σε παλιά βίντεο ανεβασμένα στο YouTube να μιλά στην ισπανική τηλεόραση σαν την Ανδρέα Καρακορτάδα στην «Κίκα» του Αλμοδοβάρ, σε ζωντανή σύνδεση από τη Νέα Υόρκη και τα συντρίμμια των Δίδυμων Πύργων – εντάξει, ήταν λίγο πιο πέρα. Ένα χρόνο πριν είχε κερδίσει το βραβείο Larra από την Ένωση Τύπου της Μαδρίτης ως η καλύτερη δημοσιογράφος κάτω των τριάντα ετών. Η δημοσιογραφική θητεία της στα κανάλια Bloomberg Ισπανίας και CNN Plus την οδηγούν στο TVE, αρχικά ως παρουσιάστρια εκπομπών και τελικά ως κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων. Το ναυάγιο του Prestige την αναγκάζει να αφήσει τα στούντιο και τα ταγέρ και να ταξιδέψει στην ακτή Γκαλίσια, βορειοδυτικά της Ισπανίας, για να καλύψει την καταστροφή που προκάλεσε το ναυάγιο. Εκεί βρέθηκε και ο Φελίπε, το πριγκιπόπουλο που έμελλε να γίνει βασιλιάς της καρδιάς της. Και της Ισπανίας…
Ήταν και το αγόρι
O Φελίπε Χουάν Πάμπλο Αλφόνσο δε Τόδος λος Σάντος δεν είχε δει ποτέ το ονοματεπώνυμό του τυπωμένο σε λογαριασμό του ηλεκτρικού. Δεν χρειάστηκε άλλωστε ποτέ, το λογαριασμό πλήρωναν πάντα οι Μαδριλένοι πολίτες. Πριγκιπόπουλο σωστό, παρακολούθησε στα 8 του χρόνια τη στέψη του πατέρα του, αφότου πέθανε ο Φράνκο. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μαδρίτη, σπούδασε στο Οντάριο του Καναδά και στην Ουάσινγκτον. Μάλιστα, στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, συγκατοικούσε με τον πρωτοξάδερφό του Νικόλαο Γκλύξμπουργκ (εντάξει, αυτό το διάβασα στο Wikipedia, αλλά θα μπορούσε να είναι και ερώτηση στο Trivial). Όταν επέστρεψε στη Μαδρίτη ασχολήθηκε κυρίως με τις υποχρεώσεις του θρόνου, εκπροσωπώντας το ισπανικό βασίλειο στα πέρατα του κόσμου για φιλανθρωπικά, κοινωνικά, οικονομικά και πολιτιστικά θέματα. Το 2011 θα εγκαινιάσει ίδρυμα που φέρει το όνομά του. «Τίμιο και ειλικρινές θα το χαρακτηρίσει» για να ξεκαθαρίσει τη θέση του από τα οικονομικά σκάνδαλα που βαραίνουν από τότε μέχρι σήμερα την αδερφή του Κριστίνα και το γαμπρό του Inaki Urdangarin.
30 Ιανουαρίου 1968. Γεννιέται στη Μαδρίτη ο Δον Φελίπε VI, πρίγκιπας της Αστουρίας, το τρίτο παιδί του Χουάν και της Σοφίας της Ισπανίας, κι αυτή είναι η πρώτη του πόζα. © EFΕ
Ψηλός, ευειδής και συμπαθής, ο Φελίπε ασχολήθηκε με την ιστιοπλοΐα. Στους Ολυμπιακούς του 1992, τότε που για την Ελλάδα, ρε γαμώτο, η Βούλα η Πατουλίδου πήρε ολυμπιακό μετάλλιο, το πριγκιπόπουλο ήταν σημαιοφόρος της χώρας του και μέλος της ολυμπιακής ομάδας ιστιοπλοΐας. Εξάλλου, όλη η οικογένεια διακρινόταν στο σπορ: ρέινα Σοφία, μπαμπάς Χουάν Κάρλος, θείος Κοκός. Σημειωτέον, η Μαδρίτη δεν βρέχεται από θάλασσα, αλλά σάμπως στην Καστοριά δεν υπάρχουν εξαιρετικές ομάδες ιστιοπλοΐας;
Το πριγκιπόπουλο δεν εμφάνιζε συχνά κορίτσια στο παλάτι. Ποιος ξέρει, ίσως το βασιλικό πρωτόκολλο αλλά και η ρέινα Σοφία, η οποία είχε μαμά τη Φρειδερίκη και ήξερε τους κανόνες της πεθεράς, να μην επέτρεπαν πολλά σούρτα-φέρτα μέσα στο Παλάθο ντε λα Θαρθουέλα. Σύμφωνα με την εφημερίδα «El Mundo», οι πιο γνωστές του σχέσεις ήταν ο έρωτας της νιότης, Victoria Carvajal y Hoyos, κόρη μαρκήσιου, η ευγενής σοσιαλιτέ Ιζαμπέλ Σαρτόριους, ευγενής μεν αλλά όχι γαλαζοαίματη, το μανκέν Gigi Howard, η κόμισσα Carolina de Waldburg και το μανκέν Eva Sannum.
Tι έχει η Λετίθια που δεν το είχαν οι άλλες; Το πριγκιπόπουλο όλο δικό της. Για να αποφευχθεί η γιορόνα (η γκρίνια στα ισπανικά) στη βασιλική κορόνα, αρχικά ο δεσμός που φούντωσε δίπλα από το ναυάγιο του Prestige (το είπαμε παραπάνω, τον Νοέμβριο του 2002) κρατήθηκε κρυφός. Το παλάτι ανακοίνωσε τον αρραβώνα του Φελίπε με τη Λετίθια Ορτίθ τον Νοέμβριο του 2003. Η Λετίθια θα μετακόμιζε στο Παλάθο ντε λα Θαρθουέλα. Ήδη από το καλοκαίρι του 2002, το πριγκιπόπουλο Φελίπε είχε φτιάξει το δικό του οίκημα έκτασης 3.150 τ.μ. μέσα στο οικόπεδο του Παλάθο. Παλαθάκι σωστό…
Ο γάμος θα γινόταν στις 22 Μαΐου του 2004. Το πρωί εκείνης της ημέρας, το πριγκιπόπουλο ξυρίστηκε, πέρασε πόρπες και λαμπερά μετάλλια στο πέτο της στολής του, κοντοστάθηκε στον καθρέφτη: «Θα μου πάει το στέμμα;» αναρωτήθηκε. Την ίδια ώρα, η Λετίθια φορά το Manuel Pertega νυφικό της και τα Pura Lοpez παπούτσια της. «Δεύτερος γάμος, τσεκ» θα πει και θα ισιώσει τον κότσο της. «Το βαρέθηκα το Ορτίθ, τώρα θα είμαι απλά η Λετίθια, ίσως και μεγαλειοτάτη». Μέσα έπεσε…
22 Μαΐου 2004. Ο πρίγκιπας της Αστουρίας Φελίπε παντρεύεται την 32χρονη πρώην δημοσιογράφο της ισπανικής τηλεόρασης Λετίθια Ορτίθ Ροκασολάνο. Η θρησκευτική τελετή πραγματοποιήθηκε στον καθεδρικό ναό της Santa Maria la Real de la Almudena στη Μαδρίτη. Την τελετή παρακολούθησαν 25 εκατ. Ισπανών. Το (συντηρητικό) νυφικό από ιβουάρ μετάξι με σχέδια κεντημένα στο χέρι, μακριά μανίκια και ουρά 60 μέτρων είχε σχεδιάσει ο Μanuel Pertegaz. Στο κεφάλι φόρεσε την τιάρα της πεθεράς της Σοφίας. Ο σχεδιαστής Paco Rabanne που δεν είχε ικανοποιηθεί από το σχέδιο του νυφικού είχε δηλώσει: Κρίμα, μοιάζει σαν πουλί, ενώ είναι τόσο όμορφη» Fotografía oficial de S.M. la Reina Doña Letizia © Casa de S.M. el Rey
Τι όμορφη που είναι η αγάπη μας
Στο γάμο της στις 22 Μαΐου 2004 στον καθεδρικό ναό de la Almudena, η Λετίθια χαμογελά σπάνια. Σαν να τη βαραίνει το νυφικό, είναι κάπως αμήχανη. Η πεθερά Σοφία, πάλι, με το κατουρλοκάνατο στο κεφάλι και τη μαύρη δαντέλα να χύνεται στους ώμους της, είναι περιχαρής: τόσα χρόνια μοναρχία, το έχει εμπεδώσει το κόλπο της δημοσιότητας. Όταν φτάνει η στιγμή που απαγγέλλει τον όρκο της, το βλέμμα της Λετίθια αλλάζει: «Τodos los dias de mi vida» υπόσχεται και κοιτά τον Φελίπε. Ο γάμος αυτός επισφραγίζει την αγάπη τους για πάντα.
Είναι η πρώτη Ισπανίδα βασίλισσα από το 1879. Η Σοφία τούς ήρθε από άλλη χώρα, τη συγγενή Ελλάδα, η Λετίθια από άλλον πλανήτη. Διαζευγμένη, θνητή, χωρίς pedigree και τίτλους τιμής. Πολύ πριν την Κέιτ του Γουίλιαμ, η Λετίθια έγινε η πριγκίπισσα της μεσαίας τάξης. Μερικές μέρες πριν το γάμο τής απονέμεται ο μεγαλόσταυρος του Καρόλου του Γ΄, μέγιστη διάκριση για το ισπανικό έθνος.
Την επόμενη χρονιά έρχεται στον κόσμο η πρωτότοκη κόρη Λεονόρ, πριγκίπισσα των Αστούριων, και το 2007 η δευτερότοκη ινφάντα Σοφία. Οι υποχρεώσεις της Λετίθια είναι ως πριγκίπισσας που έχει πλέον εγκαταλείψει τη δημοσιογραφία. Ο αντίκτυπός της στον ισπανικό λαό, σε αντίθεση με τον αντίκτυπο της ρέινα Σοφία, την οποία ο λαός αποκαλεί «σάντα», δεν είναι θετικός. Τη χαρακτηρίζουν ψυχρή κι απόμακρη, σχολιάζουν το πόσο αδύνατη είναι, δεν της συγχωρούν προφανώς το γεγονός ότι το γαλαζοαίματο πριγκιπόπουλο Φελίπε παντρεύτηκε μια commoner, μια θνητή.
Τον Φεβρουάριο του 2007, κι ενώ η Λετίθια είναι ήδη έγκυος στη Σοφία, η αδερφή της Ιρένα Ορτίθ αυτοκτονεί. Μπροστά στην τραγωδία το ανθρώπινο πρόσωπο της Λετίθια αποκαλύπτεται. «Ευχαριστώ πολύ όλους όσοι λυπήθηκαν για την απώλεια της μικρής μου αδερφής» θα πει με την κοιλιά τούρλα και στηριζόμενη στον ώμο του πριγκιπόπουλου Φελίπε.
15 Ιουλίου 2007. Από τη βάφτιση της δευτερότοκης κόρης τους, ινφάντα Σοφία, που γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2007, δύο χρόνια μετά τη γέννηση της Λεονόρ. Εδώ με τη γιαγιά τους στο Παλάτι de La Zarzuela. © EFΕ
Κάνω come back στον έρωτά τους. Το πριγκιπόπουλο Φελίπε και η Λετίθια εκπροσωπούν μαζί το παλάτι στα πέρατα του κόσμου: βασιλικοί γάμοι Γουίλιαμ και Κέιτ, brunch με Μπάρακ και Μισέλ, double date με Σαρκοζί και Κάρλα. Παρόλα αυτά και με τις κορόνες τους στο walk in closet, προσπαθούν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή: συμβατική και χωρίς υπερβολές. Πηγαίνουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στο σχολείο, περνάνε χαλαρά βράδια στα μπαράκια της Μαδρίτης, παρακολουθούν θεατρικές παραστάσεις και ταινίες στον κινηματογράφο. Η Λετίθια δίνει ένα πιο intellectual touch στο πριγκιπόπουλο Φελίπε.
Όταν δεν ταξιδεύουν οι μέρες της Λετίθια κυλούν αργά στα 3.150 τ.μ. του παλατιού τους. Από τη στιγμή που πάτησε το πόδι της στο Παλάθο ντε λα Θαρθουέλα, ήξερε ένα βασικό κανόνα: μακριά από τις δραστηριότητες της ρέινα Σοφία. Τότε καλείται ο Χοσέ Μανουέλ Ζουγιέτα, άνθρωπος του παλατιού, για να βοηθήσει το ζευγάρι να χτίσει το προφίλ του και να φτιάξει η Λετίθια τη δική της ατζέντα, καλύτερη από της ρέινα Σοφία. Τα κατάφερε: από το 2007, όταν και ξεκίνησε να θέτει τη δική της ατζέντα, η Λετίθια θα έδινε μόνη της το «παρών» σε 190 επίσημα events, ενώ με το σύζυγό της, πριγκιπόπουλο Φελίπε, θα απαντούσαν θετικά στο RSVP περισσότερων από 1.500 επίσημων εκδηλώσεων.
Παρόλα αυτά, η Λετίθια ήθελε και λίγο χρόνο για τον εαυτό της. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχει πάει σε συναυλίες με φίλες της χωρίς το πριγκιπόπουλο, όπως τo 2013 στους Killers και τους Eels. Την ίδια χρονιά κυκλοφορεί και το βιβλίο του ξαδέρφου της, Ντέιβιντ Ροκασολάνο, «Adios Princesa», στο οποίο η Λετίθια περιγράφεται ως εμμονική, καχύποπτη, control freak και παρανοϊκή. Η ίδια, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «El Pais», συνηθίζει να λέει χαριτολογώντας: «Οι κόρες μου, όπως και ο πατέρας τους, γεννήθηκαν μέσα στο επάγγελμα». Η ίδια έπρεπε να ανακαλύψει μια νέα περσόνα στα 31 της χρόνια. Με την κοινή γνώμη να τη θεωρεί τη λιγότερο δημοφιλή της ισπανικής βασιλικής οικογένειας και με ένα μεγάλο ποσοστό των Ισπανών να είναι αντίθετοι στη βασιλεία, φτάσαμε στο 2014, τη χρονιά που η Λετίθια από πρινθέθα θα γίνει άνασσα.
22 Νοεμβρίου 1975. Ο πρίγκιπας της Αστουρίας, Χουάν Κάρλος, την ημέρα της στέψης του ως βασιλιά της Ισπανίας στη Μαδρίτη δίπλα στη σύζυγο του και τα τρία παιδιά τους.© EFΕ
Ανάσανα η άνασσα
Η στέψη του πριγκιπόπουλου Φελίπε γίνεται υπό το βλέμμα 7.000 αστυνομικών και χιλιάδων Μαδριλένων, οι οποίοι ζητωκραυγάζουν «Φελίπε» και «βίβα». Ο πατέρας Χουάν Κάρλος, έπειτα από καριέρα ετών 39, παραδίδει το στέμμα στο γιο του. Στην τελετή παράδοσης θα πει: «Οι προκλήσεις της νέας εποχής απαιτούν νέους ανθρώπους κι ανανέωση». Εννοεί: «Τα έκανα ρόιδο με τα κυνήγια, τα κέρατα και τα σκάνδαλα του γαμπρού μου, οπότε ας κάνουμε μια νέα αρχή». Του Χουάν Κάρλος πολύ του άρεσε το κυνήγι: από τετράποδα μέχρι καλλονές με τίτλους τιμής. Από τα διάφορα ταξίδια του, έφερνε και κανά κέρατο στη ρέινα Σοφία για να ’χει να τον θυμάται. Στο τελευταίο του ταξίδι στην Μποτσουάνα, τον Απρίλιο του 2012, πήγε και γκρεμοτσακίστηκε και αναγκάστηκε να αλλάξει γοφό και συνήθειες. Τότε ξεκίνησαν και οι πρώτες σκέψεις για αλλαγή βασιλιά.
Κατά τη στέψη του στις 19 Ιουνίου 2014, ο Φελίπε υποσχέθηκε ότι θα είναι ένας βασιλιάς που «ακούει, καταλαβαίνει και συμβουλεύει». Στο μπαλκόνι του ανάκτορου όλοι, μπαμπάς Χουάν Κάρλος και βασιλόπουλο πλέον Φελίπε με σιέλ κορδέλα περασμένη κάτω από την επωμίδα της επίσημης στολής τους, σαν της Miss Peloponnisos, χωρίς όμως να γράφει Miss Peloponnisos, ρέινα Σοφία με ελαφρώς αλλόκοτα μαβί μαλλί, άνασσα Λετίθια και τα παιδιά τους: την πριγκίπισσα Λεονόρ, διάδοχο του στέμματος και εμφανώς μουτρού, και τη δευτερότοκη Σοφία. Το γκαλά της στέψης ήταν λιτό. Αναψυκτικά και μπισκότα για να μη δώσουν και στόχο: η Ισπανία μαστίζεται από οικονομική κρίση και ανεργία. Να μπουκώνονταν καναπέ και τσορίθος θα έμοιαζε προκλητικό. «Να ρημαδοφάμε το τάπας και να φύγω», φαντάζομαι να σκέφτεται η ρέινα Σοφία, την οποία δημοσιεύματα αναφέρουν ως την πιο μοναχική royalty. Έχει περάσει πολλά με τα τσιλιμπουρδίσματα του μπαμπά Χουάν Κάρλος.
Η βασιλεία βρήκε τη Λετίσια έτοιμη: τα παιδιά της τα είχε κάνει πριγκίπισσες σωστές, την καριέρα της την ολοκλήρωσε και, τώρα, έχοντας κάνει δημόσιες σχέσεις σε όλο τον πλανήτη, βλέπει την κοινή γνώμη να αλλάζει γνώμη – άρχισε να γίνεται συμπαθής: η απόμακρη πριγκίπισσα έγινε η βασίλισσα της Ισπανίας και του στιλ. Viva!
19 Ιουνίου 2014. Ο βασιλιάς αποχώρησε, ζήτω ο βασιλιάς. Η μία γενιά περνά το στέμμα στην άλλη. Εδώ στιγμιότυπο από την (σεμνή) τελετή της ενθρόνισης του Φελίπε μέσα στο Παλάτι της Zarzuela με παρούσες την Σοφία και την Λετίσια (που κι αυτή τη φορά επιλέγει να φορέσει ένα σύνολο του αγαπημένου της ισπανού designer, Felipe Varela. © Casa Real / Borja
Βασίλισσα της Ισπανίας και του στιλ
Ως άνασσα πια, η Λετίθια θα πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο των πρώτων κυριών, με στέμμα ή χωρίς: να προτιμήσει τους Ισπανούς σχεδιαστές. Όπως σημειώνει η Βανέσα Φρίντμαν στους «New York Times»: «Η Λετίθια θα μπορούσε να αποτελέσει ιδανική ευκαιρία για να προωθήσει την ισπανική μόδα. Η Τζάκι προσπέρασε τον Hubert de Givenchy για τον Oleg Cassini, η Κέιτ επιλέγει Alexander McQueen και Jenny Packham και η Μισέλ Ομπάμα χαίρεται να φορά Αμερικανούς σχεδιαστές, όπως oι Jason Wu και Thom Browne».
Ο αγαπημένος της σχεδιαστής είναι προφανώς ο Felipe Varela, δημιουργία του οποίου φόρεσε στη στέψη του συζύγου βασιλόπουλου. Κρουστό λευκό μαντό με κεντημένα στο χέρι κρυσταλλάκια την κάνουν να αστράφτει και με ποδόγυρο κάτω από το γόνατο για να μη την πούνε και ξετσίπωτη. Δεν απαρνιέται τα Zara, Mango, Malababa, Mascarο και Uterqüe της, ενώ στα επίσημα καλέσματα θα τιμήσει τη δαντέλα και τα διαμάντια. Τολμά έντονα prints, τα οποία πάντα συμπληρώνει με ήσυχα, μονόχρωμα κομμάτια, pencil φούστες με πουκάμισα, tweed σακάκια Uterqüe που κάνουν λίγο Τζάκι-Ω. Η μεγάλη της εμμονή φαίνεται πως είναι οι γόβες Magrit: blog με τον τίτλο «Princess Letizia wardrobe» παρουσιάζει τα outfits που επιλέγει η άνασσα και αναφέρει πόσες φορές τα έχει ξαναφορέσει. Οι nude peep toe Magrit γόβες της έχουν περπατήσει περισσότερα από 12 events. Ή που είναι πολύ αναπαυτικά τα γοβάκια ή είναι πολύ οικονόμα η βασίλισσα.
2 Φεβρουαρίου 2011. Πριγκιπικές υποχρεώσεις. Στιγμιότυπο από την επίσκεψη της στο Κέντρο Επαγγελματικής κατάρτησης «Raul Vazquez» στη Μαδρίτη © Zipi
Δεν έχει το παράστημα της Σαρλίν του Μονακό, έχει όμως εκείνο το σπανιόλικο βλέμμα, τη σπίθα της Πενέλοπε Κρουζ στα μάτια και την αυτοσυγκράτηση της Μέρκελ, της πριγκίπισσας του τρίκουμπου, στη στάση σώματος. Το καθαρό της πρόσωπο με τα όμορφα χαρακτηριστικά έγινε ακόμη πιο καθαρό όταν το 2008 υπεβλήθη σε μια εγχείρηση στη μύτη για να διορθώσει το διάφραγμα – ταυτόχρονα έκοψε και λίγη σπαλομπριζόλα που περίσσευε.
Είτε ενδυόταν το ταγέρ, τσάντα-φάκελος για τα δελτία ειδήσεων και τις αποστολές, είτε επιλέγει skinny jeans και t-shirt για να πάει τα παιδιά στο σχολείο, η εικόνα της αποπνέει μια αριστοκρατικότητα ανεξαρτήτως στέμματος, μια εμμονή στο απλό αλλά αιχμηρό στιλ. Για αυτό το λόγο, περιοδικά μόδας και fashion bloggers ανακήρυξαν τη δική τους νέα βασίλισσα του στιλ. Μέχρι νεωτέρας.
Όλες οι φωτογραφίες είναι από το επίσημο site του βασιλικού Οίκου της Ισπανίας Casa de Su Majestad El Rey