Μάργκαρετ Κουάλι: Να τη φωνάζεις με το όνομά της

Και να μην την αποκαλείς «κόρη της Άντι ΜακΝτάουελ» - Είναι αυθύπαρκτη προσωπικότητα και ηθοποιός

Η Μάργκαρετ Κουάλι (Margaret Qualley), κόρη της Άντι ΜακΝτάουελ, κάνει σπουδαία πορεία στη μόδα και την υποκριτική τέχνη.

ΟΚ, έχει τα γονίδια της ηθοποιού Άντι ΜακΝτάουελ και του μοντέλου Πολ Κουάλι. Όμως, στα 27 της, έχει αποδείξει πως διαθέτει τα δικά της ταλέντα, την ολόδική της μελαγχολική γοητεία, μια υπέροχη γλυκιά συστολή. Η πρωταγωνίστρια της σειράς Maid του Netflix Μάργκαρετ Κουάιλι είναι μια αυθύπαρκτη καλλιτεχνική προσωπικότητα που ήδη έχει κάνει πολλά, και, κατά πώς δείχνουν τα πράγματα, θα κάνει ακόμα περισσότερα.

Ως ηθοποιό την έχεις δει στις σειρές Leftovers και Fosse/Verdon, για την οποία ήταν υποψήφια για Emmy. Επίσης την έχεις παρακολουθήσει στο ταραντινικό «Κάποτε στο Χόλιγουντ» δίπλα στον Μπραντ Πιτ σε έναν μπιζάρ ρόλο. Πλέον τη συμπονάς ως Άλεξ, κακοποιημένη συναισθηματικά από σύζυγο, μάνα και γραφειοκρατία γυναίκα, στο Maid. Η Άντι ΜακΝτάουελ, μητέρα της στη ζωή αλλά και στη σειρά, θα πρέπει να νιώθει πολύ περήφανη.

Ως παιδί λάτρευε τον χορό. Στα 14 έφυγε μακριά από το σπίτι της για να σπουδάσει την τέχνη. Μπαλαρίνα ολκής, κέρδισε υποτροφία για σπουδές στη Νέα Υόρκη. Στα 16 της πήρε νέα υποτροφία για το πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, όμως δεν θέλησε να αφήσει τη Νέα Υόρκη, οπότε παράτησε τον χορό. Άμα γνωρίσεις τις χαρές του Μεγάλου Μήλου, δεν τις αλλάζεις εύκολα.

Για να μπορεί να βιοπορίζεται άρχισε το μόντελινγκ. Ένα γράμμα που έστειλε στην Άντι ΜακΝτάουελ έδειχνε πόσο αποφασισμένη ήταν για το living for the city. Έγραφε: «Κοίτα, δε νομίζω πως θέλω να είμαι χορεύτρια πια, οπότε θα αφήσω το μπαλέτο και θα μείνω εδώ. Θα έχω αυτά και αυτά τα έσοδα την επόμενη εβδομάδα».

Το 2011 είδε το όνομά της ανάμεσα στα μοντέλα της Εβδομάδας Μόδας της Νέας Υόρκης. Περπάτησε για τον οίκο Alberta Ferretti. Ακολούθησε η Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού για τις πασαρέλες των Valentino and Chanel. Ο Chanel την αγάπησε ιδιαιτέρως και την ξαναχρησιμοποίησε στα σόου του. Το 2015 υπέγραψε συμβόλαιο με τα πρακτορεία μοντέλων IMG Models και Uno της Βαρκελώνης. Συνεργάστηκε με το label Tory Burch πρωταγωνιστώντας στο πρόμο φιλμ, αλλά και με τον Kenzo παίζοντας στο διαφημιστικό του οίκου που σκηνοθέτησε ο Spike Jonze. Ο Ralph Lauren την έχρισε μούσα του το 2016 σε μια καμπάνια που φωτογράφισε ο Steven Meisel.

Ώσπου η Μαργαρίτα αντιλήφθηκε πως πήρε τη ζωή της λάθος. Και άλλαξε ζωή στρεφόμενη στην ηθοποιία. Ναι, σήμερα είναι δημιουργικότατη καλλιτεχνικά. Συμμετέχει σε πολλές και μεγάλες παραγωγές του Χόλιγουντ, πρωταγωνιστεί σε δημοφιλείς σειρές, αλλά δεν ξεχνάει ποτέ τις δύο μεγάλες αγάπες της, τη μόδα και τη Chanel.

Πρωταγωνιστεί σε καμπάνιες του οίκου, το instagram της είναι γεμάτο με Chanel αναρτήσεις, ενώ το καλοκαίρι ντύθηκε νύφη σε ένα εντυπωσιακό σόου. Η Μάργκαρετ Κουάιλι είναι η επιτομή της γαλλικής φινέτσας κι ας γεννήθηκε στη Μοντάνα της Αμερικής.