Διαζύγιο για την πριγκίπισσα Χριστίνα της Ισπανίας με τον Ινιάκι Ουρδαγαρίν μετά τη δημοσιοποίηση εξωσυζυγικής σχέσης του τελευταίου.
Dusko Despotovic/Corbis via Getty Images
Celebrities

Χωρίζουν η πριγκίπισσα Κριστίνα της Ισπανίας και ο Ουρδαγαρίν

Πολλά ανέχτηκε και πολύ άντεξε η Κριστίνα…

Διαζύγιο για την πριγκίπισσα Χριστίνα της Ισπανίας με τον Ινιάκι Ουρδαγαρίν μετά τη δημοσιοποίηση εξωσυζυγικής σχέσης του τελευταίου.

«Διακοπή του γάμου» τους, με ό,τι και αν σημαίνει αυτό, ανακοίνωσαν επί λέξει η Ινφάντα Κριστίνα και ο Ινιάκι Ουρδαγαρίν. Η αδελφή του βασιλιά της Ισπανίας Φελίπε, κόρη της Σοφίας και του Χουάν Κάρλος, και εγγονή της Φρειδερίκης, Κριστίνα, πήρε τελικά την απόφαση να «διακόψει» τις «διπλωματικές σχέσεις» με τον συζυγό της μετά από αρκετά χρόνια υπομονής. Το ποτήρι ξεχείλισε όταν προσφάτως ο Ινιάκι συνελήφθη από τους παπαράτσι να κρατιέται χεράκι χεράκι με μια γυναίκα.

«Κοινή συναινέσει, αποφασίσαμε να διακόψουμε τη συζυγική μας σχέση. Η αφοσίωση απέναντι στα παιδιά μας παραμένει ακέραιη. Δεδομένου ότι πρόκειται για μια ιδιωτική απόφαση, ζητούμε τον απόλυτο σεβασμό για οποιονδήποτε γύρω μας» έλεγε η ανακοίνωση που εκδόθηκε τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου.

gettyimages-1068510448.jpg
Carsten Rehder/picture alliance via Getty Images

Ο πρώην Ολυμπιονίκης του χάντμπολ είχε δώσει πολλές, ίσως και σοβαρότερες, αιτίες στην πριγκίπισσα των Βουρβόνων για να τον σουτάρει νωρίτερα. Αν και η αιτία χωρισμού είναι υποκειμενική υπόθεση. Το 2014 κατηγορήθηκε για μια σειρά σοβαρότατων οικονομικών αδικημάτων, όπως απάτες, διασπάθιση δημοσίου χρήματος, «ξέπλυμα» και γενικώς λαμογιές. Η Κριστίνα σύρθηκε επίσης σε ανακρίσεις και δικαστήρια θεωρούμενη συνεργός του, αλλά τελικά απαλλάχτηκε. Το 2018 ο Ινιάκι  Ουρδαγαρίν κρίθηκε ένοχος και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης έξι ετών και τριών μηνών. Έμεινε στη φυλακή για πέντε χρόνια και δέκα μήνες. Από το καλοκαίρι του 2021 μπήκε σε καθεστώς κατ’ οίκον φυλάκισης, χωρίς «βραχιολάκι». Ζει στη Βιτόρια, μια πόλη της Χώρας των Βάσκων, στο σπίτι της μητέρας του, και πλέον είναι υποχρεωμένος να δίνει παρών στις αρχές μία φορά την εβδομάδα. Επίσης έχει το δικαίωμα να εργάζεται, οπότε βρήκε δουλειά στη λογιστική εταιρεία Imaz & Associates, με βύσμα βεβαίως βεβαίως, αφού ο ιδιοκτήτης της εταιρείας είναι φίλος της οικογένειάς του. Λέγεται ωστόσο ότι ο άτακτος Ινιάκι δεν πολυπατούσε στο γραφείο του προτιμώντας να βολτάρει εν ώρα εργασίας.

Ο Ουδαγαρίν αξιοποίησε την ελευθερία του με ένα ταξιδάκι στη νοτιοδυτική Γαλλία με την Ainhoa Armentia, μια 43χρονη συνάδελφό του, επίσης παντρεμένη με δύο παιδιά. Σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων μετά τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, ο βασιλικός πρώην γαμπρός απάντησε: «Συμβαίνουν αυτά».

Η Κριστίνα των Βουρβόνων και ο Ινιάκι Ουδαγαρίν γνωρίστηκαν το 1996 κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών της Ατλάντα. Έναν χρόνο αργότερα παντρεύτηκαν στη Βαρκελώνη σε μια λαμπρή τελετή με 1500 καλεσμένους. Ο γάμος θεωρήθηκε ως μια κίνηση ενότητας των Ισπανών, δεδομένου ότι ο γαμπρός είναι Βάσκος. Το ζευγάρι απέκτησε τέσσερα παιδιά.

22061427.jpg
EPA/David Aguilar

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice