Tέιλορ Σουιφτ
Η Τέιλορ Σουίφτ © ΕPA Pool
Celebrities

H Τέιλορ Σουίφτ... θα διδάσκεται στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης

Ένα από τα φαινόμενα της παγκόσμιας μουσικής

62224-137655.jpg
Newsroom |

Το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU) πρόσθεσε πρόσφατα ένα μάθημα αφιερωμένο αποκλειστικά στην Αμερικανίδα τραγουδίστρια, Τέιλορ Σουίφτ.

Το μάθημα στο Ινστιτούτο Κλάιβ Ντέιβις (θρυλικού παραγωγού) του NYU διδάσκει η Αμερικανίδα δημοσιογράφος, Μπρίτανι Σπάνος, η οποία ανιχνεύει την καριέρα της Τέιλορ Σουίφτ από τις πρώτες ηχογραφήσεις της στο Νάσβιλ του Τενεσί, μέχρι τη μεταμόρφωσή της σε παγκόσμιο είδωλο της ποπ.

«Είναι μεγάλη μου τιμή να μοιραστώ τις γνώσεις μου ως Swiftie με μία ομάδα φοιτητών», δήλωσε η Σπάνος. «Ελπίζω να τους βοηθήσω να επαναπροσδιορίσουν τον τρόπο που αλληλεπιδρούν με μία από τις κορυφαίες του κόσμου».


Οι διαλέξεις περιλαμβάνουν την ανάλυση «των τραγουδοποιών της country και της pop που επηρέασαν» τη σταρ, αλλά και τη μελέτη «του τρόπου με τον οποίο η δημιουργικότητα και τα τραγούδια της έδωσαν διάρκεια στην παρουσία της, σε μία ταχύτατα αναπτυσσόμενη μουσική βιομηχανία». Η Τέιλορ ίσως κάνει guest εμφάνιση κάποια στιγμή – της έχει γίνει πρόταση από το Πανεπιστήμιο, αλλά δεν έχει απαντήσει ακόμη.

Το NYU δεν είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα που προσφέρει μαθήματα αφιερωμένα ειδικά στη μελέτη μεγάλων ονομάτων της μουσικής. Το πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ ξεκίνησε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα με θέμα τους Beatles τον Οκτώβριο του 2021. Οι σπουδαστές που παρακολουθούν το μάθημα περνούν ένα χρόνο εξερευνώντας τον πολιτιστικό και οικονομικό αντίκτυπο του συγκροτήματος στη βρετανική πόλη, μέσω σεμιναρίων και επισκέψεων σε τοποθεσίες του Λίβερπουλ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice