Κιμ Καρντάσιαν: Tadao Ando και Kengo Kuma χτίζουν τα εξοχικά της

Μετά το οριστικό διαζύγιο με τον Κάνιε Γουέστ, η Κιμ χτίζει όχι μία αλλά δύο επαύλεις

Κιμ Καρντάσιαν: Δύο σπουδαίοι αρχιτέκτονες, οι Tadao Ando και Kengo Kuma, ανέλαβαν να σχεδιάσουν δύο εξοχικές της κατοικίες.

Τους κορυφαίους Ιάπωνες αρχιτέκτονες Tadao Ando και Kengo Kuma προσέλαβε η Κιμ Καρντάσιαν για να της χτίσουν δύο εξοχικές κατοικίες. Η επιλογή δεν είναι τυχαία, δεδομένου ότι η μαξιμαλίστρια Κιμ θέλει για τα εξοχικά της μινιμαλιστική ζεν αισθητική, για να αναπαύεται και να περνάει εκεί τις διακοπές της. Η επιχειρηματίας και ριάλιτι σταρ μίλησε για τα σχέδιά της σε πρόσφατη συνέντευξή της, όπου και τόνισε πως έχει έρωτα με την αρχιτεκτονική, ειδικά την ιαπωνική.

Οι δουλειές για τους δύο αρχιτέκτονες είναι μοιρασμένες. Ο Tadao Ando σχεδιάζει ένα σπίτι στο Παλμ Σπρινγκς, ενώ ο Kuma ένα οίκημα από ξύλο και γυαλί σε άγνωστη τοποθεσία, που ωστόσο φήμες λένε πως βρίσκεται στην όχθη λίμνης.

Ήδη η έκταση στο Παλμ Σπρινγκς έχει περιφραχθεί και λέγεται πως έχουν μπει τα θεμέλια για ένα διώροφο σπίτι που φέρνει σε διαστημόπλοιο. Κατά την πάγια αισθητική του Ando, το κτίριο αναμένεται αυστηρό, γκρίζο και με εμφανείς τους τσιμεντένιους όγκους του. Οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί στις 4 Ιουλίου, καθώς, σύμφωνα με τα λεγόμενα της Κιμ, εκεί σκοπεύει να περάσει τη γιορτή με την οικογένειά της.

Ποιοι είναι όμως οι αρχιτέκτονες που ανέλαβαν τη δουλειά; 15 μόλις ετών, ο Tadao Ando αγόρασε ένα μεταχειρισμένο βιβλίο με προσχέδια του Le Corbusier το οποίο, στην κυριολεξία, μουτζούρωσε, ώσπου όλες οι σελίδες του έγιναν μαύρες. Η αισθητική του χρωστάει πολλά στον Le Corbusier και στον Ludwig Mies van der Rohe. Δρώντας από το 1969 έως και σήμερα, ο Ando επαναπροσδιόρισε τον Μοντερνισμό, δίνοντας έμφαση στον σεβασμό προς τη φύση, στην αίσθηση του χώρου, στη σεμνότητα των σχεδιαστικών μέσων. Στα κτίριά του, η λειτουργικότητα συναντά την ποίηση, τον ιαπωνικό μυστικισμό και τον μινιμαλισμό της Ανατολής. Ο Ando δεν είναι ξένος για την οικογένεια Καρντάσιαν - Γουέστ, αφού έχει χτίσει και το σπίτι του Κάνιε στο Μαλιμπού.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tadao Ando fan (@tadao.ando)

Ο Kenzo Kuma έγινε γνωστός στην πατρίδα μας όταν ανακοινώθηκε από τη Lamda Development ότι το αρχιτεκτονικό του γραφείο θα χτίσει τη Marina Galleria στον Άγιο Κοσμά. Ο Kuma είναι καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο και ο άνθρωπος που σχεδίασε το Εθνικό Στάδιο της Ιαπωνίας για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο. Αισθητικά πατάει πάνω στην παραδοσιακή ιαπωνική αρχιτεκτονική σε ερμηνείες του 21ου αιώνα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Andre L (@parkguy61)