Celebrities που έγιναν μαμάδες μετά τα 40

Από τη Ναόμι Κάμπελ και την Κάμερον Ντίαζ μέχρι την Εύα Λονγκόρια και την Κλοέ Σεβινό, αυτές οι γυναίκες λένε με το παράδειγμά τους πως δεν είναι ποτέ αργά να κάνεις παιδί.

8 celebrities που γνώρισαν τη μητρότητα μετά τα 40 είτε μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης είτε μέσω υιοθεσίας και παρένθετης μητέρας είτε μέσω φυσικής σύλληψης.

Ναόμι Κάμπελ, Κάμερον Ντίαζ, Σάντρα Μπούλοκ, Κρίστιν Ντέιβις (η «Σάρλοτ» του Sex and the City), Κλοέ Σεβινί, Τζάνετ Τζάκσον, Εύα Λονγκόρια, Λόρα Λίνεϊ πήραν την απόφαση κι έγιναν μαμάδες μετά τα 40. Δεν είναι οι μόνες. Τα μεταβαλλόμενα κοινωνιολογικά πρότυπα αλλά και η εξέλιξη της ιατρικής και της τεχνολογίας επιτρέπουν σε όλο και περισσότερες γυναίκες να γίνουν μητέρες χωρίς ηλικιακά εμπόδια. Ακολουθούν 8 διασημότητες που απολαμβάνουν τη μητρότητα είτε μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης είτε μέσω υιοθεσίας και παρένθετης μητέρας είτε μέσω φυσικής σύλληψης.

Ναόμι Κάμπελ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by British Vogue (@britishvogue)


Έκλεινε τα 50 όταν τον Μάιο του 2021 ανακοίνωσε τη γέννηση της κόρης της στο instagram: «Μια όμορφη μικρή ευλογία επέλεξε εμένα να γίνω η μητέρα της. Μεγάλη η τιμή να έχω αυτή την ευγενική ψυχή στη ζωή μου, δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω αυτό το μακροχρόνιο δέσιμο που μοιράζομαι τώρα μαζί σου, άγγελέ μου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη αγάπη» έγραψε.

Κλοέ Σεβινί

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chloë Sevigny (@chloessevigny)


Το πρώτο της παιδί ήρθε τον Μάιο του 2020, όταν εκείνη ήταν 45 χρονών. Ο γάμος έγινε ενώ η Κλοέ ήταν 7 μηνών έγκυος· φορούσε ολόμαυρο φόρεμα και λευκό πέπλο. Είχε αναθεωρήσει οριστικά την άποψη που εξέφρασε σε συνέντευξή της το 2016 όταν δήλωνε πως το κλειδί για το τέλειο δέρμα είναι να μην έχεις παιδιά. Σε ερώτηση του περιοδικού W «γιατί δείχνεις τόσο νέα», απάντησε: «Νομίζω επειδή δεν έχω ακόμα μωρό». Και συμπλήρωσε: «Πραγματικά πιστεύω πως δυστυχώς αυτό γερνάει τις γυναίκες, ειδικά όταν αποκτάς παιδιά στα τριάντα σου, όχι στα είκοσι». Ή η ηθοποιός βρήκε νέο ελιξήριο νεότητας ή δεν νοιάζεται πλέον για το δέρμα της.

Τζάνετ Τζάκσον

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Janet Jackson (@janetjackson)


Ανακοίνωσε ότι εγκυμονεί τον πρώτο της γιο όταν ήταν 50 χρονών το 2016. Μάλιστα πάγωσε την περιοδεία της, ώστε να επικεντρωθεί στην οργάνωση της οικογένειας. Σε συνέντευξή της το 2017 θα έλεγε: «Για κάποιο άτομο σαν κι εμένα που μεγάλωσα μέσα στη σοου-μπίζ όπου προτεραιότητα είναι πάντα ο εαυτός σου, είμαι πολύ τυχερή που πλέον τώρα ανησυχώ πρώτα και κύρια για την ευημερία κάποιου άλλου. Μέρα με τη μέρα και νύχτα με τη νύχτα, κρατώντας το μωρό μου στην αγκαλιά μου νιώθω ειρήνη. Είμαι ευλογημένη. Νιώθω ευδαιμονία. Αυτές τις στιγμές όλα είναι τέλεια στον κόσμο».

Εύα Λονγκόρια


Στα 42 της γέννησε τον γιο της. «Ο Σάντι ήταν γραφτό να έρθει σε αυτό το στάδιο της ζωής μου. Είμαι υπομονετική και δεν δουλεύω τόσο πολύ - ακόμα κι αν αυτό δεν φαίνεται. Είναι η κατάλληλη στιγμή» είπε η λαμπερή μανούλα.

Κάμερον Ντίαζ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Cameron Diaz (@camerondiaz)


Η ηθοποιός καλωσόρισε την κόρη της στα 47. Η Raddix γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019. Η Ντίαζ έγραψε στο instagram: «Καλή χρονιά από τους Maddens. Είμαστε ευτυχισμένοι, ευλογημένοι και ευγνώμονες που ξεκινούμε τη νέα δεκαετία ανακοινώνοντας τη γέννηση της κόρης μας Raddix Madden. Κέρδισε αμέσως τις καρδιές μας και συμπλήρωσε την οικογένειά μας».

Σάντρα Μπούλοκ


Υιοθέτησε τον γιο της Λούις στα 45 της το 2010 εν μέσω ενός θυελλώδους διαζυγίου με τον σύζυγό της Τζέσι Τζέιμς. «Περάσαμε πολύ χρόνο στη Νέα Ορλεάνη μετά τον τυφώνα Κατρίνα. Μια μέρα μας γεννήθηκε η αίσθηση ότι αντί να φέρουμε μια νέα ζωή στον κόσμο, θέλαμε να βρούμε το παιδί μας στη Νέα Ορλεάνη» δήλωνε η Σάντρα Μπούλοκ. Το 2015 η ηθοποιός υιοθέτησε την κόρη της Λάιλα από τη Λουιζιάνα και έδωσε τον ορισμό της οικογένειας: «Η οικογένειά μας έχει ποικιλία, είναι τρυφερή, με αγάπη και κατανόηση. Αυτό είναι η οικογένεια».

Κρίστιν Ντέιβις

131297427_408443370347095_7940634234747523975_n.jpg
© instagram / @iamkristindavis

Η «Σάρλοτ» του Sex and the City έχει αρκετά κοινά με την Κρίστιν Ντέιβις της πραγματικής ζωής. Όπως η Σάρλοτ υιοθέτησε τη Λίλι, έτσι και η Ντέιβις το 2011, στα 46 της, υιοθέτησε ένα μαύρο κοριτσάκι και το 2018 ένα μαύρο αγοράκι. Σε συνέντευξη του 2019 σημείωσε ότι δουλεύει πολύ ώστε τα παιδιά της να είναι μέλη της μαύρης κοινότητας κι όχι αποκομμένα από αυτή.

Λόρα Λίνεϊ

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by laura linney (@itsmelauralinney)


Το 2014 η ηθοποιός ήταν 49 χρονών όταν ανακοίνωσε τη γέννηση του γιου της. Δεν είχε μιλήσει ποτέ για την εγκυμοσύνη της, δεν είχε φωτογραφηθεί όπως η Ριάνα με την κοιλιά τούρλα. Είπε στο κοινό κατευθείαν το χαρμόσυνο νέο του ερχομού του Μπένετ. «Ήμουν μια μεγάλη ηλικιακά μέλλουσα μητέρα. Μου πήρε πολύ καιρό να κάνω παιδί, οπότε ήθελα να βεβαιωθώ ότι το παιδί μου ήρθε στον κόσμο και ήταν ασφαλές και υγιές» εξήγησε τη στάση και τη μυστικοπάθειά της.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice