Αλέν Ντελόν: Θέλει να κάνει ευθανασία, αποκαλύπτει ο γιος του – «Δικαίωμά μας να φεύγουμε ειρηνικά»
O Αλέν Ντελόν και πίσω του ο γιος του Άντονι © Getty Images/Ideal Image
Celebrities

Αλέν Ντελόν: Υπέρ της ευθανασίας γιατί είναι «χάλια το να γερνάς»

Ο μεγάλος ηθοποιός έχει υποστεί δυο εγκεφαλικά

62224-137655.jpg
Newsroom |

Ο Αλέν Ντελόν έχει πάρει την απόφαση να δώσει τέλος στη ζωή του με ευθανασία στην Ελβετία σύμφωνα με τον γιο του.

Μιλώντας στο γαλλικό ραδιόφωνο RTL, ο γιος του Αλέν Ντελόν δήλωσε πως ο πατέρας του έχει λάβει την απόφαση για ευθανασία, πιθανόν επειδή πέρασε μια δύσκολη εμπειρία για να αντιμετωπίσει τον θάνατο της πρώην συζύγου του και μητέρας του, Νάταλι Ντελόν.

Ο 57χρονος Άντονι Ντελόν, επίσης ηθοποιός, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι έχει συμφωνήσει να βοηθήσει τον πατέρα του στη διαδικασία της ευθανασίας αλλά και είναι δίπλα του, στις τελευταίες στιγμές της ζωής του.

Μάλιστα, ανέφερε στη συνέντευξή του πως και η μητέρα του, Νάταλι, ήθελε να υποβληθεί σε ευθανασία, όμως τελικά η επιθυμία της δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί. Ο Αλέν και η Νάταλι Ντελόν υπήρξαν συνάδελφοι και σύζυγοι από το 1964 έως το 1969 και εκείνη πέθανε από καρκίνο στο πάγκρεας τον Ιανουάριο του 2021.

«Η μητέρα μου, που ήταν ελεύθερο πνεύμα, ήθελε να πεθάνει με τον ίδιο τρόπο, που έζησε τη ζωή της», δήλωσε ο Άντονι και πρόσθεσε «ευτυχώς, δεν καταφύγαμε σε αυτή τη διαδικασία. Λέω ευτυχώς, γιατί όλα ήταν έτοιμα», εξηγεί, τονίζοντας ότι η ευθανασία δεν επιτρέπεται στη Γαλλία βάσει νόμου. «Είναι αλήθεια ότι θα μας ήταν δύσκολο να της κρατήσουμε το χέρι και να δούμε να φεύγει έτσι. Δεν λέω ότι η τελευταία νύχτα ήταν εύκολη, αλλά έφυγε ήσυχα. Ο πατέρας μου συγκινήθηκε πολύ από αυτό».

«Το να γερνάς είναι χάλια. Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό, είναι αυτό που λέμε ηλικία. Χάνεις το πρόσωπό σου, την όρασή σου. Σηκώνεσαι και, διάολε, σε πονάει ο αστράγαλος. Πέφτεις. Δεν είναι καθόλου αστείο…», έχει δηλώσει ο Αλέν Ντελόν, ο οποίος σήμερα είναι 86 ετών. Έχει ταχθεί υπέρ της ευθανασίας πολλές φορές. Πλέον, μετά και τα δύο εγκεφαλικά που υπέστη, έχει αναρρώσει σταδιακά και περπατάει με μπαστούνι.

«Η ευθανασία είναι το πιο λογικό και φυσικό πράγμα. Από μια ορισμένη ηλικία και χρονικό σημείο, έχουμε το δικαίωμα να φύγουμε αθόρυβα και ειρηνικά από αυτόν τον κόσμο, χωρίς την υποστήριξη από ένα νοσοκομείο, συσκευές, ενέσεις και τα υπόλοιπα», είχε δηλώσει σε μία συνέντευξη σε ελβετικό τηλεοπτικό κανάλι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις              

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice