Αλωπεκία: Ιστορίες πέντε διασήμων που έχουν χάσει τα μαλλιά τους εξαιτίας της αλωπεκίας.
© instagram
Celebrities

5 celebrities που πάσχουν από αλωπεκία

Δεν είναι μόνο η Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ που έχει θέμα

Αλωπεκία: Ιστορίες πέντε διασήμων που έχουν χάσει τα μαλλιά τους εξαιτίας της αλωπεκίας.

Το πρόσφατο πατιρντί στα Όσκαρ με τα γκαγκαλίδια και τα τσικιτρόνια του Γουίλ Σμιθ στον Κρις Ροκ, είχε και ένα καλό: Έφερε στην επιφάνεια το πρόβλημα της αλωπεκίας από το οποίο βασανίζεται πολύς κόσμος. 

Αλωπεκία είναι η προσωρινή ή μόνιμη απώλεια τριχών από οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Υπάρχουν αρκετές μορφές αλωπεκίας που ποικίλουν ως προς τη βαρύτητά τους. Κυμαίνονται από την ολική απώλεια των τριχών από το κεφάλι, το πρόσωπο και το σώμα μέχρι τα μπαλώματα στο τριχωτό της κεφαλής. Τα αίτια είναι άγνωστα ενώ δεν υπάρχει θεραπεία για τη συγκεκριμένη αθένεια – αν και σε μερικές περιπτώσεις μπορεί οι τρίχες να ξαναφυτρώσουν με τη βοήθεια διαφόρων μεθόδων.

Η Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ δεν είναι η μόνη που υποφέρει από αλωπεκία, αλλά είναι από τους λίγους celebrities που έχει μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημά της. Το 2018 είχε μιλήσει με ειλικρίνεια για τη μάχη της με την τριχόπτωση την οποία και περιέγραψε ως μια «τρομακτική εμπειρία». Ακολουθούν ιστορίες από διαφόρους σταρ του Χόλιγουντ που έχουν έρθει αντιμέτωποι κατά καιρούς με την αλωπεκία.

Naomi Campbell

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Naomi Campbell (@naomi)

Όταν το 2010 κυκλοφόρησαν στη δημοσιότητα φωτογραφίες με προβλήματα στην πλούσια κόμη της, η «μαύρη γαζέλα» αποκάλυψε πως έπαθε «αλωπεκία έλξης». Είναι η απώλεια μαλλιών που προκαλείται από τα εξτένσιονς και το βάρος τους. Σε κατοπινή συνέντευξή της δήλωνε πως έκτοτε έγινε πολύ πιο προσεκτική με την περιποίηση των μαλλιών της, τα οποία και ξαναπύκνωσαν.

Viola Davis

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VIOLA DAVIS (@violadavis)

Έχασε το μεγαλύτερο μέρος των τριχών της στα 28, όταν άρχισε να αδειάζει η κορυφή του κεφαλιού τους. Συσχετίζει το γεγονός με το άγχος. Πέρασε ένα μεγάλο μέρος της ζωής της νιώθοντας άβολα, ώσπου αποφάσισε να αποδεχτεί τη νέα πραγματικότητα. Όσοι έχουν παρακολουθήσει τη σειρά How To Get Away With Murder θα θυμούνται ότι φορούσε περούκα, κάτι που κατά καιρούς κάνει και στην καθημερινότητά της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by VIOLA DAVIS (@violadavis)

Tyra Banks

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tyra Banks (@tyrabanks)

Το top model και παρουσιάστρια του αμερικανικού Dancing With The Stars είχε μιλήσει δημοσίως για το πρόβλημά της το 2011. Απέδωσε την αλωπεκία της στα υψηλά επίπεδα άγχους, καθώς εκείνη την εποχή έπρεπε να χωρέσει πολλά καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Η Μπανκς χαρακτήρισε την εμπειρία της «ανατριχιαστική».

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tyra Banks (@tyrabanks)

Selma Blair

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selma Blair (@selmablair)

Η σταρ ήρθε αντιμέτωπη με την τριχόπτωση τρεις μήνες μετά τη γέννηση του γιου της το 2011. Στην αρχή απέδωσε το πρόβλημα στα εξτένσιονς, όμως τελικά δεν ήταν αυτή η αιτία. Σε συνέντευξή της αναφέρθηκε με τρόμο στο πόσο πολύ χρόνο αφιέρωνε αρχικά για να μαζεύει τα πεσμένα της μαλλιά από την αποχέτευση.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Selma Blair (@selmablair)

Matt Lucas

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matt Lucas (@realmattlucas)

Ο δημιουργός και πρωταγωνιστής της σειράς Little Britain έχασε όλα του τα μαλλιά σε ηλικία έξι χρονών. Κατά τη διάρκεια διακοπών με την οικογένειά του είχαν ένα ατύχημα με το αυτοκίνητο, γεγονός που του δημιούργησε τραύμα ψυχολογικό. Σε συνέντευξή του μίλησε ανοιχτά για τις ανασφάλειές του λέγοντας πως πέρασε μεγάλο μέρος της ζωής του «μεταμφιεσμένος». Το 2021, στα 46 του πια, κατόρθωσε να αφήσει μουστάκι. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έχει φρύδια, θεώρησε τον μύστακα μια μεγάλη νίκη.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matt Lucas (@realmattlucas)

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice