Η βασίλισσα Ελισάβετ με δάκρυα στα μάτια στο μνημόσυνο του πρίγκιπα Φιλίππου
Η βασίλισσα Ελισάβετ με δάκρυα στα μάτια στο μνημόσυνο του πρίγκιπα Φιλίππου © EPA | Twitter
Celebrities

Με δάκρυα στα μάτια η βασίλισσα Ελισάβετ στο μνημόσυνο για τον πρίγκιπα Φίλιππο

Μπήκε υποβασταζόμενη από την πλαϊνή πόρτα

62224-137655.jpg
Newsroom |

Η βασίλισσα Ελισάβετ πήγε στο μνημόσυνο για τον πρίγκιπα Φίλιππο. Η στιγμή που έκλαψε. Τα δάκρυα για τον σύζυγό της και τα κινητικά προβλήματα.

H βασίλισσα Ελισάβετ δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της στο μνημόσυνο για τον πρίγκιπα Φίλιππο στο Αβαείο του Γουεστμίνιστερ στο Λονδίνο, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε βαρύ κλίμα. Εμφανώς καταβεβλημένη η βασίλισσα Ελισάβετ έφθασε με μπαστούνι στον καθεδρικό, υποβασταζόμενη από τον πρίγκιπα Άντριου, σήμερα Τρίτη 29 Μαρτίου 2022.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε στις 9 Απριλίου 2021, σε ηλικία 99 ετών. Βασίλισσα Ελισάβετ και πρίγκιπας Φίλιππος ήταν παντρεμένοι για 73 χρόνια. Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε παραδεχτεί ότι της λείπει ο Φίλιππος σε ένα ασυνήθιστα προσωπικού χαρακτήρα χριστουγεννιάτικο μήνυμα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την 95χρονη μονάρχη και την κατάσταση της υγείας της. Ο θάνατος του πρίγκιπα Φιλίππου την επηρέασε δραματικά, με την ίδια να αποσύρεται για αρκετό καιρό από τον δημόσιο βίο. Παράλληλα, δεκάδες ήταν οι δημόσιες εμφανίσεις που ακυρώθηκαν τους τελευταίους μήνες. Η πρόσφατη περιπέτειά της με τον κορωνοϊό, την ανάγκασε να ακυρώσει και αρκετές τηλεδιασκέψεις.

Βασίλισσα Ελισάβετ: Από την πλαϊνή πόρτα στο μνημόσυνο για τον πρίγκιπα Φίλιππο - Τα κινητικά προβλήματα

Ντυμένη σε σκούρο πράσινο η βασίλισσα Ελισάβετ μπήκε στο Αββαείο του Γουέστμινστερ από την πλαϊνή πόρτα της εκκλησίας. Τις τελευταίες εβδομάδες έχει γίνει γνωστό ότι αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα και δυσκολεύεται να διανύσει μεγάλες αποστάσεις.

Παράλληλα, έχει δυσκολία να παραμένει όρθια για αρκετή ώρα. Παρ' όλα αυτά αρκετές ήταν οι στιγμές που η βασίλισσα Ελισάβετ στάθηκε όρθια στο μνημόσυνο για τον πρίγκιπα Φίλιππο. Ήταν η πρώτη δημόσια εμφάνιση για τη βασίλισσα Ελισάβετ εδώ και πέντε μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο η βασίλισσα Ελισάβετ συμπλήρωσε 70 χρόνια στον βρετανικό θρόνο και γιόρτασε το πλατινένιο ιωβηλαίο. «Η βασίλισσα σκοπεύει να παραστεί στη λειτουργία» είχε ανακοινωθεί νωρίτερα από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Βρετανικές εφημερίδες όπως η Daily Mail, η Mirror και η Sun σχολίασαν την κίνηση της βασίλισσας Ελισάβετ να επιλέξει να έχει στο πλευρό της τον πρίγκιπα Άντριου, ο οποίος βρέθηκε στη δίνη σεξουαλικού σκανδάλου. Με απόφασή της είχαν αφαιρεθεί οι στρατιωτικοί τίτλοι από τον πρίγκιπα Άντριου.

Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ δεν πήγαν στο μνημόσυνο του πρίγκιπα Φιλίππου - Ποιοι έδωσαν το παρών

Στο Αβαείο του Γουεστμίνιστερ έδωσε το παρών σύσσωμη η βασιλική οικογένεια, εκτός από τον πρίγκιπα Χάρι και τη Μέγκαν Μαρκλ που παρέμειναν στην Καλιφόρνια.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του, Κέιτ Μίντλετον, μαζί με τα παιδιά τους πήγαν στο μνημόσυνο. Φανερά επηρεασμένος από την απώλεια του πατέρα του ο πρίγκιπας Κάρολος. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου «βούρκωσε» στο μνημόσυνο.

Σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» ανέφερε ότι στο μνημόσυνο για τον πρίγκιπα Φίλιππο έδωσαν το παρών ξένοι βασιλείς και βασίλισσες. Παρών ήταν και ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

The Royal Family Arrive for Prince Philip Service

The Queen Attends Emotional Service for Prince Philip

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice