Τα πρόσωπα της σοουμπίζ που βρίσκονται στη λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes για το 2022

Ποιος είναι ο πλουσιότερος όλων;

Forbes: Ποια πρόσωπα της σοουμπίζ βρίσκονται στη λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του 2022.

Η ετήσια λίστα του Forbes με τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου τούτου κυκλοφόρησε στις 5 Απριλίου του 2022 και για άλλη μια φορά είναι τέρμα γεμάτη με διασημότητες. Άλλοι, όπως η Ριάνα, εμφανίζονται για πρώτη φορά. Άλλοι, όπως η Κιμ Καρντάσιαν, ο Κάνιε Γουέστ και ο Jay-Z, είναι πάλιουρες και καλά πελατάκια του Forbes. «Η μεγάλη περιουσία είναι μεγάλη σκλαβιά» έγραφε ο Σενέκας τα πολύ παλιά χρόνια. Άλλοι καιροί, άλλα ήθη. Οι celebrities που ακολουθούν μόνο σκλαβωμένοι δεν δείχνουν. 

Η Ριάνα, στα 34 της, είναι «πρωτάκι» της λίστας στην οποία φιγουράρει στη θέση Νο1.729. Φυσικά είναι η πρώτη και μόνη δισεκατομμυριούχος της πατρίδας της, των Μπαρμπέιντος, και η πλουσιότερη γυναίκα μουσικός του κόσμου. Τα πλούτη της Ριάνα δεν προέρχονται από τη μουσική, αλλά κυρίως από τις μπίζνες. Από την εταιρεία καλλυντικών Fenty Beauty και των εσωρούχων Savage X Fenty παντελόνιασε το 2022 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια. 

764px-peter_jackson_sdcc_2014.jpeg
© Gage Skidmore / Wikipedia

Στις τάξεις των πάμπλουτων για πρώτη φορά μπήκε ο νεοζηλανδός σκηνοθέτης Πίτερ Τζάκσον, ο άνθρωπος που διηύθυνε τις τριλογίες των ταινιών «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» και «Χόμπιτ». Θα μου πείτε, τα φιλμ έγιναν 500 χρόνια πριν. Τι φάση; Τώρα εισέπραξε τα χρωστούμενα; Μπα! Και σε αυτή την περίπτωση τα πλούτη δεν προέκυψαν από τη δημιουργία καθαυτή, αλλά από παράπλευρες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Τον περασμένο Νοέμβριο ο Τζάκσον πούλησε τις μετοχές που κατείχε στην εταιρεία ψηφιακών εφέ Weta και εισέπραξε 975 εκατομμύρια δολάρια. Οι άνθρωποι του Forbes τα πρόσθεσαν στην υπόλοιπη περιουσία του, το άθροισμα που προέκυψε ήταν 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια, οπότε ο Τζάκσον σκαρφάλωσε στο Νο 1.929 της φορμπολίστας.

Η Κιμ Καρντάσιαν έχει περιουσία 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια και βρίσκεται στο Νο 1.645. Είναι δισεκατομμυριούχος από πέρσι. Βαριέμαι να ασχολούμαι με την Κιμ, οπότε ας περάσουμε στον επόμενο.

810px-kanye_west_at_the_2009_tribeca_film_festival_cropped.jpeg
© David Shankbone - Wikipedia

Ο Ye, πρώην Κάνιε Γουέστ και πρώην σύζυγος Κιμ Καρντάσιαν, ράπερ και επιχειρηματίας, είναι δισεκατομμυριούχος με χαρτί και με μολύβι και με τη βούλα του Forbes από το 2020. Στο Νο 1.513, έχει περιουσία της τάξης των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Από τη μουσική βιομηχανία και τη ραπ προέρχεται και το Νο 2.076. Υποδεχτείτε τον Jay-Z, σύζυγο Μπιγιονσέ και κάτοχο 1,3 δισ. δολαρίων. Τελικά, σύγχρονο ελντοράντο η ραπ!

oprah.jpeg
© EPA/ALBA VIGARAY

Παλιά γνώριμη του Forbes είναι η Όπρα Γουίνφρεϊ, η οποία αναλόγως τη χρονιά και τα έσοδα ανεβοκατεβαίνει θέσεις. Φέτος βρίσκεται στο Νο 1.196 έχοντας στα σεντούκια και τις τράπεζες 2,6 δισ.

803px-steven_spielberg_by_gage_skidmore.jpeg
© Gage Skidmore / Wikipedia

Και φτάνουμε στον πρωταθλητή: ο πλουσιότερος όλων των celebrities της λίστας είναι ο Στίβεν Σπίλμπεργκ. Παλιά καραβάνα, πολλά χρόνια στο κινηματογραφικό κουρμπέτι, οσκαροβραβευμένος, λαοφιλής και δημιουργός δεκάδων μπλοκμπάστερ, έχει καβατζώσει τη θέση Νο801 στην κατάταξη των δισεκατομμυριούχων με περιουσία 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice