Η Κιμ Καρντάσιαν εμφανίστηκε στο Met Gala με το φόρεμα με το οποίο η Μέριλιν Μονρόε τραγούδησε το Happy Birthday Mr. President στον Τζον Κένεντι.
© Getty Images
Celebrities

Η Κιμ Καρντάσιαν στο Met Gala με το ιστορικό φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε

Εκτός από εντυπωσιακό, το φόρεμα της Μέριλιν Μονρόε που επέλεξε η Κιμ, είναι και κάπως γκαντέμικο.

Η Κιμ Καρντάσιαν εμφανίστηκε στο Met Gala με το φόρεμα με το οποίο η Μέριλιν Μονρόε τραγούδησε το Happy Birthday Mr. President στον Τζον Κένεντι.

Ήταν 19 Μαΐου του 1962 όταν ενώπιον 15 χιλιάδων Δημοκρατικών στο Madison Square Garden η Μέριλιν τραγούδησε το πιο σέξι ever «Happy Birthday Mr. President» στον Τζον Φ. Κένεντι, που έκλεινε τα 45. Φορούσε ένα ρούχο που φτιάχτηκε ειδικά για εκείνη, το σωματότυπο, τις καμπύλες, το ταμπεραμέντο, τη λάμψη της, και της κόστισε 1440 δολάρια (με σημερινά οικονομικά δεδομένα, γύρω στα 10.000 δολάρια).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by fifties daily (@fiftiesdaily)

Σε σχέδιο του Bob Mackie και σε υλοποίηση του ενδυματολόγου του Χόλιγουντ Jean Louis, ήταν φτιαγμένο από διάφανο ύφασμα και είχε ραμμένα στο χέρι 6.000 κρύσταλλα. Ήταν τόσο στενό, ώστε η Μέριλιν δυσκολεύτηκε να χωρέσει μέσα του, ενώ αναγκάστηκε να παραλείψει το εσώρουχο. Το συνόδευε με ένα γούνινο λευκό παλτό από ερμίνα. Το φόρεμα έμεινε στην παγκόσμια ιστορία της μόδας ως ένα από τα πιο εμβληματικά ενδύματα.

Marilyn Monroe Happy Birthday Mr. President

Την ίδια στιγμή αποδείχτηκε και ένα από τα πιο γκαντέμικα ρούχα. Τρεις μήνες μετά το γενέθλιο event, στις 4 Αυγούστου του 1962, η Μέριλιν φτερούγισε για τους ουρανούς. Την ακολούθησε έναν χρόνο αργότερο και ο πρόεδρος Κένεντι.

Η Μέριλιν Μονρόε το 1962
Η Μέριλιν Μονρόε το 1962 εύχεται Happy Birthday στον Τζον Φ. Κένεντι / © Getty Images

60 χρόνια μετά, στο Met Gala η Κιμ Καρντάσιαν κίνησε γη και ουρανό για να μιμηθεί την εμφάνιση του 1962 της Μέριλιν και να κλέψει τις εντυπώσεις. Τα κατάφερε. Γιατί το συγκεκριμένο φόρεμα; Γιατί η Μέριλιν είναι ό,τι πιο Αμερική μπορείς να σκεφτείς, είπε σε συνέντευξή της.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kim Kardashian (@kimkardashian)

Το φόρεμα της Μέριλιν είναι το πιο ακριβό ρούχο που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία. Το 1999 «έπιασε» 1 εκατομμύριο δολάρια. Το 2016 ξαναβγήκε στο σφυρί και αγοράστηκε από τον δισεκατομμυριούχο Καναδό Τζιμ Πάτισον έναντι 4,8 εκατομμυρίων δολαρίων, για να καταλήξει τελικά στο μουσείο Ripley’s Believe It Or Not, στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Η Κιμ Καρντάσιαν στο Met Gala 2022
Η Κιμ Καρντάσιαν στο Met Gala 2022 © John Shearer/Getty Images

Η Κιμ αλά μπρατσέτα με τον νέο της αγαπημένο Πιτ Ντέιβιντσον επισκέφτηκε το μουσείο στις 23 Απριλίου, όπου λογικά έγινε το τελικό ντιλ και το πακετάρισμα. Για να χωρέσει στο φόρεμα είχε χάσει εφτά κιλά, ενώ έβαψε και τα μαλλιά της πλατινέ ξανθά σαν της Μέριλιν. Για μερικές εβδομάδες η Κιμ έκοψε ζάχαρη και υδατάνθρακες, έκανε πολύ διάδρομο, ενώ κυκλοφορούσε στο σπίτι της με φόρμα σάουνας. Παρά την υπερπροσπάθεια, φόρεσε το φόρεμα για μερικές μόνο ώρες, όσο διήρκεσε η πτήση της από το Ορλάντο μέχρι το σπίτι της στο Λος Άντζελες. Τα σκαλιά του Met Gala την βρήκαν να φορά αντίγραφο του πρωτοτύπου. «Σέβομαι εξαιρετικά το φόρεμα και τη σημασία του για την αμερικανική ιστορία. Ποτέ δεν θα ήθελα να καθίσω ή να φάω ή να διακινδυνέψω το ενδεχόμενο να πάθει κάτι» διευκρίνισε σε συνέντευξή της.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice