Η Elli AvrRam στο Bollywood
© Munna Singh
Celebrities

Ελισάβετ Αβραμίδου: Η ελληνοσουηδέζα καλλονή που κατέκτησε το Bollywood

Η Elli AvrRam με τους 5 εκ. followers μιλάει για τη ζωή της στην Ινδία, την οικογένειά της, την Ελλάδα, το ΜeΤoo και τα μελλοντικά της σχέδια

Η Elli AvrRam στο Bollywood: Η ελληνοσουηδέζα μιλάει στην ATHENS VOICE για τη ζωή της, την καριέρα, το #MeToo και τα μελλοντικά της σχέδια.

Ψάξαμε να βρούμε την Ελισάβετ γιατί συγκεντρώνει πολλά πράγματα που εντυπωσιάζουν, ανάλογα το τι θέλει να δει κανείς σε αυτό το πρόσωπο: Για κάποιον που λατρεύει την γυναικεία ομορφιά, η Ελισάβετ είναι μια καλλονή με μια εξωτική ομορφιά που πηγάζει από τις πολυφυλετικές της ρίζες. Για κάποιον που μετράει νούμερα στα  social media, η Elli Avram είναι η σταρ του instagram με 5 εκατομμύρια followers να την ακολουθούν ευλαβικά. Για κάποιον που θαυμάζει τον κοσμοπολιτισμό, η Ελισάβετ είναι η γυναίκα που ταξίδεψε από την Σουηδία στην Ινδία, σχεδόν κοριτσάκι, που γυρίζει στον πλανήτη σαν να είναι η αυλή του σπιτιού της, που μιλάει 4 γλώσσες (Ελληνικά, Αγγλικά, Σουηδικά, Ινδικά) με απίστευτη ευκολία. Για κάποιον που λατρεύει τον εξωτισμό, η Ελισάβετ είναι η ελληνοσουηδή βασίλισσα του Μπόλιγουντ στη μακρινή Βομβάη. Για κάποιον που αγαπά την γυναικεία επιχειρηματικότητα η Ελισάβετ είναι μια δραστήρια νέα γυναίκα που δεν σταματά ποτέ να ψάχνεται και να αναζητά νέες περιπέτειες όσο σουξέ κι αν κάνει σε οτιδήποτε με το οποίο καταπιάνεται. Ψάξαμε να τη βρούμε γιατί δύσκολα αγνοείς ένα τέτοιο χαρισματικό πρόσωπο.

H Έλλη Αβραμίδου ή Elli AvrRam
© Munna Singh

«Θυμάμαι ακόμα την ημέρα που υπέγραψα την πρώτη μου ταινία Bollywood. Από την παιδική μου ηλικία ονειρευόμουν ότι μια μέρα θα παίξω και θα χορέψω σαν εκείνα τα εξωτικά κορίτσια της Ινδίας. Όταν αποφάσισα να κυνηγήσω το όνειρό μου και έφυγα από το σπίτι, ήμουν βέβαιη ότι θα συμβεί» ήταν τα πρώτα λόγια της Ελισάβετ Αβραμίδου στη κουβέντα μας. H ελληνοσουηδέζα Ελισάβετ Αβραμίδου, πιο γνωστή με το όνομα Elli AvrRam ήθελε πάντα να κατακτήσει το Bollywood. Μια σύνδεση με την Ινδία από τα παιδικά της χρόνια, ελληνικές μελωδίες που έμοιαζαν  με ινδικές,  οι αγορές ταινιών στα Χίντι,  οι εντυπωσιακοί ινδικοί χοροί και τα πολύχρωμα ρούχα, ήταν οι αφορμές. Γυναίκα δυναμική, που η ηθοποιία και ο χορός της δίνουν έμπνευση.

Η οικογένεια και η σχέση της με την Ελλάδα
Η Elli AvrRam είναι κόρη του Έλληνα μουσικού Γιάννη Αβραμίδη και της σουηδέζας ηθοποιού Maria Granlund που είχει συμμετάσχει στην βραβευμένη με Όσκαρ ταινία «Φάνι και Αλέξανδρος» του Μπέργκμαν ενώ ο παππούς και η γιαγιά της ήταν γι αυτή οι δεύτεροι γονείς της. Μεγάλωσε με την ελληνική κουλτούρα και μουσική, το Θανάση Βέγγο, τρώγοντας φασολάδα, μουσακά, τυρόπιτα και κάθε ελληνικό φαγητό ενώ πήγαινε σε μαθήματα ποντιακού χορού κάθε Κυριακή με τον αδερφό της. «Μου αρέσει που είμαι Πόντια και ένα από τα καλύτερα πράγματα που ξέρω όταν βρίσκομαι στην Ελλάδα, είναι να πηγαίνω στο ποντιακό πανηγύρι και να χορεύω όλο το βράδυ. Για να είμαι ειλικρινής πάντα νιώθω ότι μια μέρα θα έρθω να ζήσω στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα γεμάτη μυστήρια, σοφία, πάθος, βάθος, αγάπη και είναι γεμάτη ζωή. Όταν ακούω τη λέξη Ελλάδα δεν μπορώ παρά να σκεφτώ την αγάπη, αυτό είναι για μένα η Ελλάδα». Η ελληνική κουλτούρα μοιάζει αρκετά με ινδική και γι' αυτό θεωρεί ότι τα περισσότερα πράγματα δεν ήταν περίεργα για εκείνη. Ένας από τους λόγους που νιώθει σαν να είναι πάντα σπίτι.

Η καριέρα στην Ινδία, οι δυσκολίες, τα βραβεία και τα viral

Έγινε γνωστή στην Ινδία και σε όλο τον κόσμο από τη συμμετοχή της στο ριάλιτι Big Boss, με παρουσιαστή τον Salman Khan. Η πρώτη της Bollywood ταινία το «Mickey Virus», κυκλοφόρησε την ίδια εποχή που βρισκόταν μέσα στο σπίτι του Big Boss, οπότε έχασε την πρεμιέρα της, μας λέει. «Είμαι πολύ ευγνώμων στον πρώτο μου σκηνοθέτη, Saurabh Varma που με εκτόξευσε στην κινηματογραφική βιομηχανία του Bollywood. Πίστεψε σε μένα και μου έδωσε την ευκαιρία να αναδειχθώ ως ηθοποιός. Ήμουν υποψήφια για τον καλύτερη πρωτοεμφανιζόμενη ηθοποιό εκείνη τη χρονιά». Όμως ο σκηνοθέτης που την έκανε να ερωτευτεί βαθιά το Bollywood και να αποφασίσει να πάει, είναι ο Sanjay Leela Bhansali.  Οι ιστορίες και η αφήγηση του της θύμιζαν πολύ την ελληνική μυθολογία καθώς αποτυπώνει μελοδραματικές στιγμές με πόνο και αγάπη. Ακολούθησε η ταινία Kis Kisko Pyaar Karoon με τεράστια επιτυχία επίσης ενώ μεγάλη αναγνώριση είχε για την ερμηνεία της στη διαδικτυακή σειρά The Verdict, όπου υποδυόταν την Sylvia Nanavati, βασισμένη σε αληθινή υπόθεση που συνέβη στην Ινδία. Ο ρόλο αυτός ήταν από τους αγαπημένους της γιατί λατρεύει το δράμα εποχής και το vintage και ήταν η πρώτη φορά που έπαιξε πραγματικά ως ηθοποιός. Η ερμηνεία της ως Jesse στην Bollywood ταινία Malang, όπου έπαιζε  μια Goa hippie, τα χορευτικά νούμερα με το πιο σημαντικό της το «Har Funn Maula» με τον σούπερ σταρ Aamir Khan που έγινε viral, την έχουν κάνει να ξεχωρίσει ανάμεσα σε τόσες Μπολιγουντιανές καλλιτέχνιδες. «Υπήρξαν πολλές δύσκολες στιγμές στην καριέρα μου, πρώτα απ' όλα, το να ζω μόνη μου, χωρίς την οικογένεια μου. Μου έχουν λείψει τόσο πολύ, σήμερα κανείς δεν θα νοιαστεί για σένα όσο η οικογένειά σου. Οπότε η ζωή ήταν σκληρή αλλά πολύ όμορφη πρέπει να πω, γιατί όλες αυτές οι στιγμές με έκαναν την ανεξάρτητη γυναίκα που είμαι σήμερα, και γι' αυτό είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για κάθε στιγμή και εμπειρία του ταξιδιού μου μέχρι τώρα».

Μια καριέρα όπου τα βραβεία πέφτουν βροχή. Βραβείο καλύτερης ερμηνείας της χρονιάς για τη συμμετοχή της στο «Har Funn Maula», βραβείο καλύτερης ηθοποιού στη Σουηδία στο φεστιβάλ κινηματογράφου της Στοκχόλμης για τη σουηδική ταινία μικρού μήκους «With You», βραβείο για το πιο λαμπερό πρόσωπο της χρονιάς από τα Sol Lions Gold’s Awards , βραβείο Fit and Fabulous από το περιοδικό Asia Spa Magazine India, βραβείο India Trendsetter Award από την Power Brands στο Λονδίνο είναι μερικά από τα παλμαρέ της.

«Είναι πολύ σημαντικό να πιστεύεις στον εαυτό σου και να αγνοείς όλα τα αρνητικά πράγματα που ακούς από τους ανθρώπους γύρω σου. Η συνταγή είναι μία και απλή: δουλέψτε με τον εαυτό σας, να είστε χαρούμενοι κάθε μέρα και θα έρθουν υπέροχα πράγματα. Όταν ήρθαν να με δουν οι γονείς μου να παίζω ήταν τόσο περήφανοι για μένα, μια θριαμβευτική απάντηση για τους δισταγμούς που είχαν στη αρχή. Ελπίζω να ενθαρρύνω κάθε νέο εκεί έξω στον κόσμο, να πιστέψει στα όνειρά του και στη μοίρα του και να τολμήσει. Γιατί αν μια Σουηδό-Ελληνίδα σαν εμένα, χωρίς επαφές, μπορεί να παίξει ως Ινδή στην ινδική κινηματογραφική βιομηχανία και να "χτίσει" ένα όνομα, τότε όλα είναι πιθανά σε αυτή τη ζωή. Μην πιστεύετε λοιπόν στα "περιορισμένα μυαλά" πιστέψτε ότι μπορείτε να τους δείξετε πόσο απεριόριστος και εκπληκτικός είναι ο κόσμος».

Σήμερα, ύστερα από 10 χρόνια στην Ινδία, ποιος είναι ο απολογισμός; «Το μόνο πράγμα για το οποίο μετανιώνω είναι ότι έχω επικεντρωθεί εξαιρετικά στη δουλειά μου που ξέχασα να ζω και να απολαμβάνω τα άλλα πράγματα στη ζωή μου. Είναι εύκολο να κολλάς στη δουλειά σου και να εστιάζεις συνεχώς στο επόμενο μεγάλο πράγμα, ξεχνώντας να γιορτάζεις εκεί που έχεις φτάσει μέχρι τώρα και να επιτρέψεις στον εαυτό σου να κάνει ένα μίνι διάλειμμα».

Dance me to the end of love

Η κίνηση, η δυναμικότητα, η ζωντάνια, το sexiness που αποπνέει με το χορό και την ευλυγισία της σε μαγνητίζουν και αποτελούν ένα από τα βασικά στοιχεία που την έχουν κάνει να ξεχωρίσει σε όλη την Ινδία και όχι μόνο. «Ο χορός είναι μέρος του εαυτού μου, δεν μπορώ να ζήσω χωρίς αυτόν. Είναι ο τρόπος που συνδέομαι με τον Θεό, πολύ πνευματικός για μένα. Όταν χορεύω ξεχνάω τα πάντα γύρω μου. Χόρευα όλη μου τη ζωή (από τη κοιλιά της μητέρας μου για 9 μήνες) και θα συνεχίσω να χορεύω μέχρι την τελευταία μου πνοή. Πιστεύω ότι είναι η δύναμή μου και αυτό που με έχει βοηθήσει πολύ στην καριέρα μου ως ηθοποιού».

Har Funn Maula (Video Song) Koi Jaane Na | Aamir Khan | Elli A | Vishal D Zara K Tanishk B Amitabh B

Μetoo σε Ελλάδα και Ινδία

«Αυτός που με βοήθησε και με στήριξε στην καριέρα και το ταξίδι μου είναι ο Θεός. Με τη βοήθεια του Θεού, δεν έχω υποστεί σεξουαλική παρενόχληση, ήμουν πολύ τυχερή και προστατεύθηκα. Πιστεύω ότι όσο περισσότερο γνωρίζετε ποιοι είστε και τι ακριβώς πρεσβεύετε, τόσο περισσότερο θα μένετε αυτόματα προστατευμένοι από μη επαγγελματίες ανθρώπους. Μην δείχνετε ποτέ απελπισία, να ξέρετε πάντα την αξία σας και να καταλάβετε ότι η ζωή είναι περισσότερες από μία συγκεκριμένη ταινία/δουλειά. Το κίνημα metoo συνέβη και στην Ινδία, και νομίζω ότι είναι πραγματικά υπέροχο, είναι καιρός να καθαριστούν τα πράγματα».

Η Elli των 5 εκατομμυρίων followers

«Τα social media με έχουν βοηθήσει πολύ στην καριέρα μου για να είμαι ειλικρινής. Tο μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς μου προήλθε από τους κινηματογραφιστές που βλέπουν κάτι στο Instagram μου και βρίσκουν αυτό που ενδεχομένως ψάχνουν.  Επίσης, μου αρέσει να διασκεδάζω πολύ τους θαυμαστές μου και να εκφράζω αυτό που νιώθω και κάνω στη ζωή μου. Προσπαθώ να δείχνω ένα μείγμα δουλειάς και προσωπικής ζωής στο λογαριασμό μου».

Elli Avram Afghan Jalebi Hot Live Performance   BIG Star Entertainment Awards 2016   YouTube 720p

Τα νέα της πρότζεκτ

O νέος  της ρόλος της θα είναι στη ταινία Νaane Veruven στο Kollywood. «Αυτό τον καιρό είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα κάνω το ντεμπούτο μου στη βιομηχανία ταινιών Kollywood, με έναν από τους σούπερ σταρ Dhanush. Άλλο ένα όνειρό μου που έγινε πραγματικότητα, γιατί πάντα θαύμαζα τη δουλειά του και θα είναι μια υπέροχη εμπειρία να συνεργαστώ μαζί του. Ο ρόλος μου στη ταινία Naane Varuven είναι ο πιο σκληρός στην καριέρα μου μέχρι στιγμής και ελπίζω να εκτιμηθεί από το κοινό».

Αυτήν τη στιγμή έχει στα σκαριά τέσσερις νέες ταινίες, ακόμη, δυο στο Bollywood, μια στο Kollywood και η τέταρτη σε μια ινδική κινηματογραφική βιομηχανία που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη, οι οποίες θα κυκλοφορήσουν φέτος και του χρόνου. Παράλληλα, είναι σε συζητήσεις και για δύο νέα έργα. Θα την δούμε να παίζει σε πολύ διαφορετικούς ρόλους, έξω από τα νερά της και αυτό είναι κάτι που την  ικανοποιεί ως ηθοποιό, γιατί θέλει κάθε ερμηνεία και εμφάνιση της να είναι διαφορετική – δεν θα με αναγνωρίζεται λέει και γελάει-. Και καταλήγει: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είμαι εξαιρετικά χαρούμενη και ευγνώμων για το πού βρίσκομαι αυτή τη στιγμή στη ζωή μου. Είναι μια όμορφη εποχή με περισσότερες ανακαλύψεις και στόχους που επιτυγχάνονται».

Δεν θα μπορούσα να μην τη ρωτήσω κι για την ελληνική τηλεόραση. Η ίδια μου αποκρίνεται πώς η αγάπη της γι αυτή παραμένει αναλλοίωτη μέχρι σήμερα και μου αποκαλύπτει ένα μικρό ''μυστικό''. «Πάντα απολάμβανα την ελληνική τηλεόραση γιατί είναι γεμάτη διασκέδαση. Θα μου άρεσε να  γίνω κριτής σε ένα talent show γιατί μου αρέσει να εντοπίζω ταλέντα και να τα ανεβάζω».

Θα βρείτε την Elli AvrRam στα social media και στη νέα της ασχολία "Eye of Elli"

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice