Lila Grace Moss, Cara Delevigne, Winnie Harlow
Lila Grace Moss, Cara Delevigne, Winnie Harlow ©Getty Images
Celebrities

Η δόξα της διαφορετικότητας στο φετινό Met Gala

Κανείς δεν είναι τέλειος, ακόμα και στο εντυπωσιακό Met Gala στο οποίο έλαμπαν μέχρι πρόσφατα μόνο τέλειοι άνθρωποι

Met Gala: Lila Grace Moss, Cara Delevigne, Winnie Harlow έκαναν την διαφορά στο φετινό κόκκινο χαλί, αποθεώνοντας τη διαφορετικότητα.

Οι σταρ που εμφανίζονται ντυμένοι και χτενισμένοι στην τρίχα στο Met Gala (Costume Institute Gala, ή αλλιώς Costume Institute Benefit) είναι υπέροχοι, τα κορίτσια ακόμα πιο υπέροχα. Οι ωραιότερες των ωραίων, με ακόμα ωραιότερα φορέματα, ποζάρουν πρώτα στο κόκκινο χαλί στην είσοδο, έπειτα στο κοκτέιλ πάρτι και τέλος στο δείπνο-επιστέγασμα της βραδιάς. Δεν υπάρχει στραβός ποδόγυρος ούτε για δείγμα, καμία τουαλέτα δεν είναι ίδια με άλλη τουαλέτα, τα διαμάντια πάνε κι έρχονται και δύσκολα ξεχωρίζεις ποια σταρ είναι πιο καλλονή από τη διπλανή της.

Η Lila Grace Moss στο Met Gala 2022
Lila Grace Moss © Getty Images/ Kevin Mazur/MG22

Φέτος, στο Met Gala του 2022, ορίστε που εμφανίστηκαν όχι μία, όχι δύο, παρά τρεις καλλονές με ιδιαίτερα ζητήματα τα οποία είχαν να κάνουν με την υγεία τους, με την προ-απαιτούμενη σε τέτοια σόου τελειότητα της (γυναικείας) εμφάνισης, μάλιστα χωρίς να κάνουν καμία προσπάθεια να κρυφτούν: η κόρη της Κέιτ Μος, το 19χρονο μοντέλο Lila Grace Moss, δεν έκρυψε διακριτικά την αντλία ινσουλίνης στο μπούτι και το μόνιτορ γλυκόζης στο μπράτσο – η Lila διάλεξε μια ημι-διάφανη τουαλέτα Burberry, καταπληκτική και υπερ-στολισμένη ίσως με πολύτιμες πέτρες… που όμως δεν σκέπαζε τα απαραίτητα ιατρικά αξεσουάρ της. «Έχω διαβήτη τύπου 1», είπε στους δημοσιογράφους σηκώνοντας τους ώμους, «η αντλία και το μόνιτορ μού είναι απαραίτητα και δεν υπάρχει λόγος να τα κρύβω». 

Η Cara Delevigne στο Met Gala 2022
Cara Delevigne © Getty Images/ Gotham

Το μοντέλο και ηθοποιός Cara Delevigne, πάλι, φόρεσε ένα κοστούμι με παντελόνι Dior κι όταν έβγαλε το σακάκι, φάνηκαν τα σημεία στο δέρμα της που έχουν προσβληθεί από ψωρίαση – ακόμα πιο εμφανή, μια και η Cara είχε κάνει χρυσό body painting (με δύο χρυσές τάπες να σκεπάζουν σεμνά τις ρόγες της) κι είχε αφήσει άβαφτα τα κομμάτια με την ψωρίαση. 

Η Winnie Harlow στο Met Gala 2022
Winnie Harlow © Getty Images/ Kevin Mazur/MG22

To επίσης μοντέλo και influencer Winnie Harlow, που πάσχει από το δερματικό αυτοάνοσο Λεύκη, έτσι κι αλλιώς δεν κρύβει ποτέ το δέρμα της με μέικ-απ ούτε με μακριά ή μακρυμάνικα φορέματα, και δεν το έκανε ούτε αυτή τη φορά. Η Winnie, που έκανε και κάνει μεγάλη καριέρα στο μόντελινγκ χάρη σ’ αυτή τη διαφορετικότητα, ήταν ανακάλυψη μιας Καναδής δημοσιογράφου όταν ήταν 16 χρονών – η δημοσιογράφος γύρισε ένα φιλμάκι με τη μικρή, και το φιλμάκι έσκισε, η Winnie έγινε μέσα σε μερικές μέρες η βασίλισσα του Instragram και εξακολουθεί να κρατάει τον θρόνο της. 

Και τα τρία πανέμορφα, διάσημα κορίτσια φωτογραφήθηκαν από όλες τις γωνίες, σε όλες τις πόζες, θέλοντας να δείξουν στα κορίτσια που δεν είναι σταρ ούτε πανέμορφα και διάσημα… ότι το να είσαι διαφορετική δεν πρέπει να κρύβεται. Ότι είναι πολύ απλό να μην προσπαθείς να κρύψεις τίποτα, να μην προσποιείσαι ότι είσαι τέλεια, μια και δεν είσαι, παρά τη διασημότητα και την γκλαμουριά σου. Το μήνυμα έφτασε στα κανονικά, καθημερινά κορίτσια σε όλη την υφήλιο: μπορεί να είσαι θεά ακόμα κι αν έχεις ζητήματα, προβλήματα όπως όλος ο κόσμος με την υγεία ή/και με την εμφάνισή σου. Αρκεί να πατάς επάνω τους και να μην τα αφήνεις να σε πατάνε αυτά… 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice