Tι έγινε όταν οι Beatles συνάντησαν για πρώτη φορά την βασίλισσα Ελισάβετ

Τι άλλο είπε το θρυλικό «σκαθάρι», Πολ ΜακΚάρτνεϊ

Newsroom |

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ ανέτρεξε στη πρώτη γνωριμία με τη βασίλισσα Ελισάβετ με αφορμή το ιστορικό Πλατινένιο Ιωβηλαίο, δηλαδή τα 70 χρόνια της στον θρόνο.

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ ανέτρεξε στη μακροχρόνια σχέση του με τη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ του Ηνωμένου Βασιλείου με αφορμή το ιστορικό Πλατινένιο Ιωβηλαίο, δηλαδή τα 70 χρόνια της στον θρόνο.

Ο 79χρονος καλλιτέχνης μίλησε στην Γκέιλ Κινγκ του CBS στο πλαίσιο του προγράμματος «Her Majesty The Queen: A Gayle King Special» για τα 70 χρόνια παραμονής της Ελισάβετ στον θρόνο.

Ο ΜακΚάρτνεϊ  αποκάλυψε ότι τόσο ο ίδιος όσοι οι υπόλοιποι στο συγκρότημα των Beatles,  πίστευαν ότι η βασίλισσα Ελισάβετ «ήταν μια όμορφη γυναίκα» όταν ανακηρύχθηκαν Μέλη του πιο Εξαίρετου Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας το 1965. Η Gayle King ρώτησε: «Σαν μωρό;», για να απαντήσει ο Paul McCartney: «Ναι, σαν μωρό». «Ήμασταν παιδιά στην εφηβεία στο Λίβερπουλ. Μας φαινόταν σαν σταρ του κινηματογράφου», πρόσθεσε. 

Ο ΜακΚάρτνεϊ είπε ότι ο ίδιος και τα άλλα μέλη του θρυλικού ροκ συγκροτήματος δεν πίστευαν ποτέ ότι θα συναντούσαν τη βασίλισσα στην αρχή της καριέρας τους. «Καταλαβαίνεις, ήμασταν απλώς αγόρια της εργατικής τάξης και εκείνη είναι η βασίλισσα, οπότε υπάρχει ένας ή δύο ωκεανοί μεταξύ μας» τόνισε συζητώντας με την παρουσιάστρια  «Έτσι δεν πίστευα ποτέ ότι θα τη συναντούσαμε μέχρι που γίναμε οι Beatles και αρκετά διάσημοι». 

Όταν ρωτήθηκε τι είδους ενημέρωση έλαβε για το πρωτόκολλο προτού συναντήσει τη βασίλισσα, ο ΜακΚάρτνεϊ θυμήθηκε: «Σας λένε να μην κάνετε χειραψία μαζί της, την αποκαλείτε "κυρία" όχι "μεγαλειότατη" και ξέρετε αν σταματήσει και σας μιλήσει, να της μιλήσετε».

«Σε διαφορετική περίπτωση;» ρώτησε η Κινγκ. «Σε διαφορετική περίπτωση το κλείνεις» απάντησε ο ΜακΚάρτνεϊ γελώντας.

Αλλά η συγκεκριμένη δεν ήταν η τελευταία του συνάντηση με τη βασίλισσα, καθώς το 1997 το πρώην μέλος των Beatles χρίστηκε Ιππότης και 21 χρόνια αργότερα έγινε μέλος του Τάγματος των Εταίρων της Τιμής.

Ο τίτλος θεσμοθετήθηκε το 1917 και απονέμεται σε προσωπικότητες που έχουν συνεισφέρει πολιτικά, καλλιτεχνικά και επιστημονικά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ