parton.jpg
Ντόλι Πάρτον © ΕPA Pool
Celebrities

Ντόλι Πάρτον: Δώρισε 1 εκατ. δολάρια σε έρευνα για μολυσματικές ασθένειες

Είχε κάνει ανάλογη κίνηση το 2020

62224-137655.jpg
Newsroom |

Ντόλι Πάρτον: Δωρίζει ξανά 1 εκατ. δολάρια σε έρευνα για παιδικές μολυσματικές ασθένειες.

Η Ντόλι Πάρτον δωρίζει 1 εκατομμύριο δολάρια για την έρευνα παιδιατρικών μολυσματικών ασθενειών στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Vanderbilt στο Νάσβιλ, ανακοίνωσε ο οργανισμός σήμερα, Τετάρτη 15 Ιουνίου.

Το είδωλο της κάουντρι μουσικής είχε δωρίσει τον Απρίλιο 1 του 2020 εκατομμύριο δολάρια στην έρευνα για το εμβόλιο της Moderna, καθώς ο φίλος της, δρ Νάζι Αμπουμράντ του Vanderbilt Institute for Infection, Immunology and Inflammation της μίλησε για τη «συναρπαστική πρόοδο». Ο Αμπουμράντ και η 74χρονη τραγουδίστρια έγιναν φίλοι έπειτα από ένα τροχαίο ατύχημα που είχε το 2014 η Πάρτον, για το οποίο νοσηλεύτηκε στο Vanderbilt. 

Υπενθυμίζεται ότι η Πάρτον είχε διασκευάσει το διάσημο τραγούδι της «Jolene» αντικαθιστώντας το όνομα του τίτλου με τη λέξη «vaccine», προτρέποντας το κοινό να εμβολιαστεί για το καλό όλων.

Τα χρήματα αυτά  θα υποστηρίξουν έναν μεγάλο αριθμό συνεχιζόμενων ερευνών στο ιατρικό κέντρο, συμπεριλαμβανομένης της κατανόησης του τρόπου με τον οποίο οι ιοί και τα βακτήρια προκαλούν ασθένειες, η κατανόηση και η πρόληψη της αντοχής στα αντιβιοτικά, η πρόληψη και η θεραπεία λοιμώξεων, η διάγνωση και η θεραπεία λοιμώξεων σε παιδιά με καρκίνο και η μέτρηση του αντίκτυπου της παιδικής ηλικίας λοιμώξεων σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το δελτίο τύπου.

«Η προηγούμενη δωρεά της Ντόλι στην έρευνα για τις μολυσματικές ασθένειες, καθώς και το πρόγραμμά μας για τον παιδικό καρκίνο, έχουν ήδη σώσει αμέτρητες ζωές», δήλωσε ο Δρ. Τζεφ Μπάλσερ, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Vanderbilt και κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Vanderbilt. «Αυτό το νέο δώρο θα ενισχύσει την άμυνά μας έναντι μελλοντικών απειλών για την ασφάλεια αυτής της περιοχής και της κοινωνίας συνολικά».

Η Πάρτον από την πλευρά της είπε ότι υποστηρίζει την ιατρική έρευνα, επειδή αγαπά τα παιδιά.

«Κανένα παιδί δεν πρέπει να υποφέρει ποτέ ξανά», δήλωσε η τραγουδίστρια σε ένα δελτίο τύπου. «Είμαι πρόθυμη να προσπαθήσω να κρατήσω όσο το δυνατόν περισσότερα υγιή και ασφαλή».

Ακούραστη και αναλοίωτη

Αγόρασε την πρώτη της κιθάρα στα οκτώ της, εμφανίσθηκε στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση στα δέκα της και όταν, το 1967, δέχθηκε την πρόσκληση του τραγουδιστή της κάντρι Πόρτερ Γουάγκονερ να τον συνοδεύσει στην εκπομπή του, ήταν ήδη τόσο καλή, που τον εγκατέλειψε για να κάνει σόλο καριέρα. Στη δεκαετία του ’70 έγραψε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, όπως το «Jolene» (που αργότερα θα διασκεύαζε εξαιρετικά ο Τζακ Γουάιτ αλλά και η βαφτιστήρα της, Μάιλι Σάιρους), το «I will always love you» (που θα ακουγόταν στον «Σωματοφύλακα» από τη Γουίτνεϊ Χιούστον), το «Kentucky gambler» και αρκετά ακόμα τραγούδια, που ερμήνευε η ίδια ή άλλοι και που με τα χρόνια θα ξεπερνούσαν τις 3.000.

Πηγή: Associated Press, The Hollywood Reporter, ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice