Κέτι Μίντλετον και πρίγκιπας Γουίλιαμ
© Chris Jackson/Getty Images
Celebrities

Γιατί ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ μετακομίζουν σε ένα «κανονικό οικογενειακό σπίτι»;

Είναι μια απόπειρα να φιλοτεχνήσουν ένα φιλολαϊκό προφίλ για την οικογένειά τους;

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον μετακομίζουν στο Γουίνδσορ - Ποια η ιστορία και οι ένοικοι του Adelaide Cottage

Μετά τον εορτασμό του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της βασίλισσας Ελισάβετ και την απόφασή της να επιλέξει ως μόνιμη κατοικία της το Κάστρο του Γουίνδσορ αντί για τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, μετακόμιση προβλέπεται και για το πριγκιπικό ζεύγος των Γουίλιαμ και Κέιτ στα τέλη Ιουνίου, όταν ο Γουίλιαμ θα γίνει 40 χρονών.

Οι Κέμπριτζ θα πάρουν τα συμπράγκαλά τους και θα εγκατασταθούν επίσης στο Γουίνδσορ, σε μια έπαυλη που ονομάζεται Adelaide Cottage και απέχει από το Κάστρο και την Ελισάβετ μόλις 10 λεπτά με τα πόδια.

Ενώ εκ πρώτης η μετακόμιση της οικογένειας φαντάζει ως γλείψιμο στη βασίλισσα, (τύπου γιαγιάκα, είμαστε δίπλα σου, όχι σαν κάτι άλλους), λέγεται πως έγινε για χάρη των παιδιών. Ο πρίγκιπας Τζορτζ που κλείνει τα 9, η 7χρονη πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο ζωηρός 4χρονος Λούις θα αφήσουν το σχολείο τους στο Λονδίνο για να φοιτήσουν σε ένα τοπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα. Να μπορεί η Κέιτ να πετάξει τα παιδιά στο σχολείο με την παντόφλα, που λέει ο λόγος, μην την τρώνε οι δρόμοι. Σύμφωνα με πηγές του παλατιού, τα πριγκιπόπουλα αισθάνονταν περιορισμένα στο Λονδίνο. Δεν μπορούσαν να πάνε στο πάρκο ή να παίξουν με τους φίλους τους σε αλάνες. Στο Γουίνδσορ θα έχουν περισσότερο χώρο (ουουου, 655 ολόκληρα στρέμματα!) για παιχνίδι.

To Adelaide Cottage

Αν εξαιρέσει κανείς τον περιβάλλοντα χώρο, που είναι αναμφισβήτητα βασιλικός, το Adelaide Cottage περιγράφεται ως ένα «κανονικό οικογενειακό σπίτι» τεσσάρων υπνοδωματίων. Εξαιτίας της στενότητας του χώρου, οι Κέιμπριτζ δήλωσαν πως δεν σκοπεύουν να έχουν μαζί τους μόνιμο βοηθητικό προσωπικό. Για να φιλοτεχνηθεί μια ευρύτερη φιλολαϊκή εικόνα του μελλοντικού βασιλικού ζεύγους, πηγές ανέφεραν ότι απέκλεισαν την εγκατάστασή τους σε ένα οίκημα που θα χρειαζόταν ανακαίνιση ή πρόσθετη ασφάλεια «ώστε να μην επιβαρύνουν τους φορολογούμενους». Πάντως η τελευταία ανακαίνιση τοι οικήματος χρονολογείται το 2015, όχι πολύ παλιά. Από το 1945 είναι χαρακτηρισμένο ως «grace and favour property», που σημαίνει πως η βασίλισσα μπορεί να το παραχωρήσει σε όποιον εκείνη επιθυμεί και γουστάρει.

Το Adelaide Cottage

Το κτίριο έχει μια κάποια ιστορική σημασία, κυρίως λόγω των προηγούμενων ενοίκων του. Χτίστηκε κατά παραγγελία του βασιλιά Γουίλιαμ IV για τη σύζυγό του, βασίλισσα Αδελαΐδα, το 1831. Σε διάφορες ιστορικές πηγές περιγράφεται ως «μια ρομαντική κατοικία». Κανένα από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας δεν το χρησιμοποίησε ως μόνιμη κατοικία παρά μόνο ως εξοχικό. Εκεί σύχναζε η βασίλισσα Βικτορία για να πιει το τσάι της και να ησυχάσει το κεφάλι της από τις γαλαζοαίματες σκοτούρες, εκεί έχει θαφτεί και ο αγαπημένος της σκύλος.

Το Adelaide Cottage

Ο πιο αξιοσημείωτος κάτοικός του ήταν ένας κοινός θνητός, ο Πίτερ Τάουσεντ, αξιωματούχος της πολεμικής αεροπορίας της Βρετανίας, σταβλάρχης του βασιλιά Γεώργιου και αμόρε της «ζωηρής» πριγκίπισσας Μαργαρίτας, αδελφής της Ελισάβετ. Η σχέση τους δεν ευδοκίμησε γιατί αφενός ο Τάουσεντ ήταν παντρεμένος και με δύο παιδιά και αφετέρου, όταν χώρισε, πάτησε πόδι η Ελισάβετ.

Το Adelaide Cottage

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice