4 ηθοποιοί που έπεσαν θύματα απάτης και έχασαν πολλά χρήματα

Άκου τώρα προβλήματα που έχουν οι πλούσιοι!

Καλλιτέχνες που έπεσαν θύματα απάτης και έχασαν πολλά εκατομμύρια δολάρια

Αυτοί που έχουν πολλά εκατομμύρια λένε ότι η διαχείρισή τους είναι μεγάλο πρόβλημα. Έτσι θα είναι, πού να ξέρουμε εμείς. Οι επιχειρηματίες βέβαια είναι τζιμάνια στις επενδύσεις, σε αντίθεση με τους σταρ του Χόλιγουντ, που είναι και λίγο χάπατα και βασίζονται σε άλλους να χειρίζονται και να αυγατεύουν τα περιουσιακά τους στοιχεία. Και αυτοί οι άλλοι μερικές φορές τους εξαπατούν και τους κλέβουν. Άκου τώρα προβλήματα που έχουν οι πλούσιοι!

Ακολουθούν οι περιπτώσεις 4 μεγάλων ηθοποιών που το πάθημά τους το φυσάνε και δεν κρυώνει.

Ούμα Θέρμαν

Η Ούμα Θέρμαν εμπιστευόταν τα οικονομικά της στον λογιστή της Κένεθ Σταρ. Ξαφνικά ανακάλυψε ότι εκείνος είχε αγοράσει ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν με κήπο και εσωτερική πισίνα, ενώ από την περιουσία της είχαν κάνει φτερά 1 εκατομμύριο δολάρια, τα οποία προοριζόταν για να πληρωθούν φόροι και διάφοροι λογαριασμοί. Η ηθοποιός θυμήθηκε τον ρόλο της στο Kill Bill και πήρε την κατάσταση στα χέρια της. Όρμησε στο γραφείο του Κένεθ Σταρ και απαίτησε να πάρει πίσω τα λεφτά της. Είναι άγνωστο αν φορούσε την κίτρινη φόρμα της ή αν κράδαινε σπαθί Χατόρι Χάνζο, πάντως τα πήρε τα χρήματα την επόμενη κιόλας μέρα. Αποδείχτηκε ότι ο Σταρ είχε χούι να κλέβει τους πελάτες του για να χρηματοδοτεί τον πλούσιο τρόπο ζωής του. Ο Μάρτιν Σκορσέζε τον ψυλλιάστηκε νωρίς και έφυγε τρέχοντας από το γραφείο του, όμως ο Γουέσλι Σνάιπς αποδείχτηκε πιο μπουνταλάς και την πάτησε και φυλακίστηκε τρία χρόνια για φοροδιαφυγή. Στη δίκη του ο Σταρ ένιψε τας χείρας του και είπε ότι είχε προειδοποιήσει τον ηθοποιό του Blade για αμφίβολες πρακτικές.

Σιλβέστερ Σταλόνε

Τολμάει άνθρωπος να γελάσει τον Ράμπο; Κι όμως, τολμάει. Ο Σταλόνε υπήρξε επίσης θύμα του Κένεθ Σταρ. Δεν τον πλάκωσε στο ξύλο, αλλά τον πήγε στα δικαστήρια. Στην κατάθεσή του είπε ότι ο Σταρ τον συμβούλευε να διατηρήσει την επένδυσή του στην αλυσίδα εστιατορίων Planet Hollywood, ενώ σε άλλους πελάτες του έλεγε το κινηματογραφικό «πάρε τα λεφτά και τρέχα» καθώς η επιχείρηση όδευε για φούντο. Θύματα του λαμόγιου έπεσαν επίσης ο Αλ Πατσίνο, ο θεατρικός συγγραφέας Νιλ Σάιμον και ο μάγος Ντέιβιντ Μπλέιν. Συνολικά, ο Κένεθ Σταρ καταχράστηκε 33 εκατομμύρια δολάρια και καταδικάστηκε σε επτάμισι χρόνια φυλάκισης.

Ρόμπερτ Ντε Νίρο

Ο ηθοποιός ανέθεσε κάποτε στον art dealer Λόρενς Σαλάντερ να πουλήσει 50 έργα τέχνης που ανήκαν στη συλλογή του, μερικά από τα οποία τα είχε φιλοτεχνήσει ο πατέρας του. Ο Σαλάντερ δεν ήταν τυχαίος. Το 2003 η γκαλερί του Salander-O'Reilly Galleries θεωρούνταν η καλύτερη γκαλερί του κόσμου. Ο γκαλερίστας πούλησε τελικά τα έργα έναντι 1 εκατομμυρίου δολαρίων αλλά δεν έδωσε δεκάρα στον Ντε Νίρο. Χρησιμοποίησε τα χρήματα που εισέπραξε για να ξεπληρώσει τα χρέη του και με τα ρέστα αγόρασε δικό του αεροπλάνο. Συνολικά είχε εξαπατήσει 29 άτομα, μεταξύ των οποίων και τον τενίστα Τζον ΜάκΕνρο. Εκτίει την ποινή του σε φυλακή της Νέας Υόρκης.

Μπεν Στίλερ

Τη δεκαετία του ’90, όταν τα φτυαρίζαμε τα λεφτά σε όλον τον κόσμο, στην Αμερική υπήρχε ένας χρηματιστής που έχαιρε της εμπιστοσύνης των χολιγουντιανών αστέρων. Ήταν ο Dana Giachetto. Μεταξύ άλλων, υπήρξε οικονομικός σύμβουλος της Κόρτνεϊ Κοξ, του Μπεν Άφλεκ, της Κάμερον Ντίαζ, του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο και του Μπεν Στίλερ. Κάποια στιγμή βρέθηκε να διαχειρίζεται χρήματα άλλων της τάξης των 100 εκατομμυρίων δολαρίων, από τα οποία υπεξαίρεσε για την πάρτη του τα 10. Τα περισσότερα, συγκεκριμένα 250.000 δολάρια, τα έκλεψε από τον καημένο Μπεν Στίλερ. Για τις παρανομίες του τελικά καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλακή. Πέθανε το 2016 στα 53 του χρόνια.