Meghan Markle
© Max Mumby/Indigo/Getty Images
Celebrities

Μέγκαν Μαρκλ: Είναι η Δούκισσα του Σάσεξ ραδιούργα;

Ένα βιβλίο που μόλις κυκλοφόρησε την παρουσιάζει ψυχρή υπολογίστρια, υπερφιλόδοξη, ματαιόδοξη, αδίστακτη

Μέγκαν Μαρκλ: Το νέο βιβλίο «Revenge: Meghan, Harry and The War Between The Windsors» του Τομ Μπάουερ δεν έχει ούτε μια καλή κουβέντα για τη σύζυγο του Χάρι.

Μετά την κυκλοφορία του ολοκαίνουργιου βιβλίου του Τομ Μπάουερ με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Revenge: Meghan, Harry and The War Between The Windsors», η Μέγκαν Μαρκλ έρχεται και πάλι στο προσκήνιο ως η «κακή μάγισσα» της υπόθεσης. Από σελίδα σε σελίδα χορταίνει κραξίδι και παρουσιάζεται υπερφιλόδοξη, ραδιούργα, εκδικητική, αδίστακτη. Ο Χάρι, «λάδι» για άλλη μια φορά. 

Ο συγγραφέας έχει ξαμολυθεί στα ΜΜΕ και δίνει συνεντεύξεις για την προώθηση του βιβλίου του. Kαι λέει μόνο κακίες. Για παράδειγμα, ισχυρίζεται πως κάποτε η Δούκισσα του Σάσεξ είπε στον πατέρα της: «Θέλω να γίνω διάσημη, θέλω να περπατήσω στο κόκκινο χαλί». Με τον γάμο της με τον Χάρι πραγματοποίησε το όνειρό της στον ύψιστο βαθμό, συμπεραίνει. Βέβαια, κάποιος καλοπροαίρετος θα μπορούσε να πει ότι πρωταγωνιστώντας στη σειρά «Suits» η Μέγκαν απλώς εξέφραζε τις φιλοδοξίες της στην υποκριτική.

Ο Μπάουερ με το βιβλίο του λέει δεξιά κι αριστερά πως θέλει να καταστρέψει την πιο διάσημη γυναίκα του κόσμου, οπότε ας κρατήσουμε μικρό καλάθι ως προς την αξιοπιστία των λεγομένων του. Πάντως προβλέπει  ότι Χάρι και Μέγκαν περιμένουν την ενθρόνιση του Καρόλου για να επιστρέψουν στη Βρετανία, γιατί θεωρούν πως θα έχουν άλλη αντιμετώπιση με την τωρινή. Πιστεύει πως η «αυτομόλησή τους» στην Αμερική έγινε εξαιτίας της Μέγκαν: «Δεν καταλάβαινε ότι δεν μπορούσε να είναι το Νο1. Στη μοναρχία υπάρχει μόνο ένα Νο1, αλλά εκείνη δεν καταλάβαινε τι σημαίνει ιεραρχία». 

Για τη συγγραφή του βιβλίου του, ο Μπάουερ χρησιμοποίησε 80 πηγές, όμως οι περισσότεροι ήταν άνθρωποι που αντιπαθούσαν την πριγκίπισσα. Κανένας κοντινός της άνθρωπος, σύμφωνα με τον ίδιο, δεν ενδιαφέρθηκε να πει την άποψή του. «Έγραψα μόνο αλήθειες» λέει ο συγγραφέας, ο οποίος μπήκε και στη ζώνη των ερωτικών της Lady Μ.

Ο Μπάουερ είναι σίγουρος πως η Μέγκαν παντρεύτηκε τον Χάρι για τη φήμη, γιατί αναφέρει πως το έχει ξανακάνει. Υποστηρίζει πως στο παρελθόν είχε ένα ζετέμ με τον επαγγελματία γκόλφερ Ρόρι ΜακΙλρόι για λόγους δημοσιότητας. Η ιστορία έχει ως εξής: Το 2014 ο ΜακΙλρόι, αφού στέφθηκε πρωταθλητής της Βρετανίας και αφού χώρισε με την αρραβωνιαστικιά του, κάλεσε τη Μέγκαν σε εκείνη τη χαζομάρα, το Ice Bucket Challenge. Η ηθοποιός ανταποκρίθηκε, μετά άρχισε να πηγαίνει σε αγώνες γκολφ για να χειροκροτάει τον σκορδόπιστο, ενώ στο blog της έγραψε πόσο εντυπωσιακός άνδρας ήταν.

Σύμφωνα με τον Μπάουερ, όλη η συμπεριφορά της Μαρκλ ήταν στρατηγική προώθησης του ονόματός της. Λέει: «Προέτρεπε τα μέσα ενημέρωσης να δημοσιεύσουν φωτογραφίες του ΜακΙλρόι και της ίδιας. Όπως θα παραδεχόταν αργότερα, “κατά καιρούς κατασκεύαζε μια παπαρατσική φωτογραφία ή άφηνε πληροφορίες να διαρρεύσουν στον Τύπο”».

Οι απόπειρες δυσφήμισης ή και συκοφάντησης της Μέγκαν, από Βρετανία μεριά, μοιάζουν ενορχηστρωμένες. Είναι συνεχείς και αδυσώπητες. Σαν κάποιος να θέλει να χωρίσει το ζευγάρι, ώστε ο Χάρι να γυρίσει στην πατρίδα του ως μεταμελημένος άσωτος υιός. Η πλειοψηφία των Άγγλων θα πανηγύριζε αν συνέβαινε κάτι τέτοιο. Δε θα έσφαζε τον μόσχο τον σιτευτό, αλλά θα έπινε άπειρες μπίρες. Μπορεί να δει κανείς το hashtag και τα σχόλια στο twitter που υπάρχουν κάτω από το βιντεάκι με μια αμήχανη στιγμή των δυο τους και θα καταλάβει. Θα γίνει πάρτι μεγαλύτερο και από του Ιωβηλαίου λέμε!


Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice