Σαρλίζ Θερόν
© Neil Hall/ EPA
Celebrities

Σαρλίζ Θερόν, από το Α έως το Ω με τα δικά της λόγια

Μία γυναίκα που σίγουρα δεν ακολουθεί το πλήθος και ξεχωρίζει είτε ξανθιά είτε μελαχρινή

H Σαρλίζ Θερόν, η ταλαντούχα ηθοποιός του Χόλιγουντ με τους ανατρεπτικούς ρόλους, έγινε 47 ετών και αυτή είναι η ιστορία της με τα δικά της λόγια

Δυναμική, φινετσάτη, θηλυκή, ταλαντούχα, με αυτοπεποίθηση και της αρέσει να πειραματίζεται, μία γυναίκα που σίγουρα δεν ακολουθεί το πλήθος και ξεχωρίζει είτε ξανθιά είτε μελαχρινή. Η Νοτιοαφρικανή ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός κινηματογράφου Σαρλίζ Θερόν ή Charlie για τους φίλους, που λάτρευε από μικρή το μπαλέτο και ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο συμμετέχοντας από νεαρή ηλικία σε διαγωνισμούς ομορφιάς έχει αποδείξει ότι μπορεί να τσαλακωθεί όλα αυτά τα χρόνια όποιον ρόλο και αν παίζει.

Η 47χρονη πλέον ηθοποιός-Happy Birthday Σαρλίζ- που έχει βιώσει δύσκολα παιδικά χρόνια αφού είδε τον αλκοολικό πατέρα της να κακοποιεί τη μητέρα της και να πέφτει νεκρός από πυροβολισμό της όταν απείλησε να χτυπήσει την ίδια, κατάφερε να «ορθοποδήσει» παρά τις δυσκολίες, να κυνηγήσει τα όνειρα της και σήμερα παίρνει θέση ανοιχτά απέναντι σε όλα τα κοινωνικά ζητήματα. Καθημερινά παλεύει για την ελευθερία, τις γυναίκες, για όσα θεωρεί σωστά κάτι που προσπαθεί να μεταδώσει και στα υιοθετημένα παιδιά της, την Τζάκσον και την Όγκαστ. Η Σαρλίζ είναι αυτό που λέμε Atomic Blonde, αποτελεί σίγουρα μια από τις πιο επιτυχημένες γυναίκες τόσο της γενιάς της όσο και του Hollywood έχοντας αφήσει την δική της ταυτότητα στο χώρο. Έχει το δικό της άστρο στην "Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλυγουντ", Όσκαρ, χρυσές σφαίρες να την ακολουθούν και ένα πιστό φανατικό κοινό σε κάθε της βήμα. Αυτή είναι η ζωή της, με τα δικά της λόγια, από το Α έως το Ω.

Αυτοπεποίθηση «Μπορώ μόνο να ελπίζω ότι θα γίνω το 10% της μάνας που ήταν για εμένα η δική μου. Με ενθάρρυνε να αποκτήσω αυτοπεποίθηση και να απολαμβάνω τη ζωή. Αυτό θέλω για τα παιδιά μου».

Βάρος «Είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσεις αυτό το βάρος. Μου πήρε έναμιση χρόνο να πάρω 22 κιλά για έναν ρόλο και ήταν κόλαση. Ξυπνούσα κυριολεκτικά στις 2 το πρωί και έτρωγα μπέργκερ και μακαρόνια με τυρί που είχα δίπλα μου. Για την ακρίβεια δεν το επεξεργαζόμουν πολύ, απλά τα πίεζα στο στόμα μου και τα κατάπινα. Πρώτη φορά στη ζωή μου έτρωγα τόσο πολύ επεξεργασμένα φαγητά και τόση ζάχαρη. Για πρωινό έπινα παχυντικά μιλκσέικς».

Γυμναστική «Πάντα πίστευα ότι όταν βρίσκεις τη σωματική άσκηση που αγαπάς, η γυμναστική παύει να είναι αγγαρεία. Μου αρέσει οτιδήποτε γίνεται υπαίθρια. Η μαμά μου πρόσφατα με έπεισε να ξεκινήσω τένις το οποίο απήλαυσα αν και δεν ήμουν πολύ καλή σε αυτό. Όταν όμως αθλείσαι, σου αρέσει να γυμνάζεις το σώμα σου χωρίς όμως να το συνειδητοποιείς πραγματικά».

Δωρεές «Μέσα σ’ αυτή την άνευ προηγουμένου παγκόσμια κρίση, μας έχει ζητηθεί να βρούμε καταφύγιο στην ασφάλεια των σπιτιών μας- αλλά τι γίνεται αν τα σπίτια μας αν δεν είναι ασφαλή; Για εκατομμύρια γυναικών και παιδιών ανά τον κόσμο, το να μοιράζονται την ίδια στέγη με τον κακοποιό τους, το σπίτι μπορεί να είναι επικίνδυνο. Αυτός είναι ο λόγος που, στηρίζω την παγκόσμια μάχη κατά της ενδοοικογενειακής βίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19 μαζί με το ίδρυμα CTAOP (Charlize Theron Africa Outreach Project) και ενώνοντας τις δυνάμεις μας με το CARE και το Entertainment Industry Foundation, στηρίζοντας το #TogetherForHer. Η ομάδα μου προσφέρει 1 εκατομμύριο δολάρια για την ανακούφιση από τον COVID με τις 500.000 συγκεκριμένα να πηγαίνουν στην καμπάνια μας “Together For Her” . Στηρίζουμε έτσι τις γυναίκες ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία εξασφαλίζοντας πόρους σε έγκυρα καταφύγια ανά τον κόσμο».

Ελεύθερη «Είμαι ελεύθερη εδώ και πάρα πολύ καιρό. Ποτέ δεν είχα την επιθυμία να παντρευτώ. Δεν είναι κάτι για το οποίο ντρέπομαι αλλά έχω παρατηρήσει ότι πολλοί κομπλάρουν από αυτό και προβληματίζονται. Άντρες και γυναίκες».

Ζώα «Κάτι που δεν ξέρουν πολλοί για εμένα: Όταν ήμουν παιδί και μεγάλωνα σε ένα αγρόκτημα στην επαρχία της Νοτίου Αφρικής, οι μόνοι φίλοι μου ήταν τα ζώα. Χωρίς πλάκα, η καλύτερή μου φίλη ήταν το κατσικάκι μου, η Μποκ. Όταν μετακόμισα στις ΗΠΑ, κατάλαβα ότι δεν θα μπορούσα να πάρω το κατσικάκι μου σε ένα διαμέρισμα της Νέας Υόρκης… αλλά όπου κι αν κοιτούσα γύρω μου, έβλεπα σκυλιά – και έκτοτε έχω πάντα τουλάχιστον ένα».

Ηθοποιία «Η ευκαιρία να παίξω ένα χαρακτήρα σαν τη Σάρλοτ(«Μια απίθανη σχέση»), η οποία δεν πετάει όλη της τη φιλοδοξία από το παράθυρο για έναν άντρα, ήταν συναρπαστική. Η Σάρλοτ είναι μια σύγχρονη γυναίκα που βρίσκεται σε ένα σημείο, όπως πολλές γυναίκες, που χρειάζεται να διαχειριστεί τη δουλειά, την ιδεολογία και την προσωπική της ζωή. Γι’ αυτό τελικά είσαι με το μέρος τους, γιατί τίποτα δεν τους είναι εύκολο και πρέπει να πάρουν μερικές πολύ δύσκολες αποφάσεις. Εννοώ πέρα από το “πρέπει να πάρουμε ecstasy;”».

Θάνατος «Δε θες να πας 80 και να είσαι έτοιμη να πεθάνεις και να αναρωτιέσαι τι θα μπορούσε να είχε συμβεί. Αν πεθάνω αύριο, είμαι συμφιλιωμένη με το ποια είμαι στη ζωή μου».

Ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχή «Είμαι καλή με το χάος, απλώς δεν μου αρέσει όταν το χάος κρύβεται. Έχω πρόβλημα με τα ακατάστατα ντουλάπια, όταν δηλαδή οι άνθρωποι σπρώχνουν πράγματα μέσα και μετά κλείνουν την πόρτα. Θα ξαπλώσω στο κρεβάτι και δεν θα μπορώ να κοιμηθώ, γιατί θα λέω “νομίζω ότι είδα κάτι σε αυτό το ντουλάπι που απλά δεν έπρεπε να είναι εκεί”».

Κοινωνία «Να ονειρεύεσαι περισσότερα από όσα σου επιτρέπει η κοινωνία να σκεφτείς. Και να βρεις μέντορες».

Λάμψη «Δεν ήμουν ποτέ τρελαμένη με δόξα και λάμψη. Δεν μ' ενδιαφέρει».

Μητέρα «Σήμερα είναι τα γενέθλια της μαμάς μου. Ήθελα να μοιραστώ αυτήν τη χαρά μου με όλους σας γιατί όποιος τη γνωρίζει, ξέρει πόσο φοβερό είναι να έχεις αυτήν τη γυναίκα δίπλα σου. Πραγματικά είναι η ζωή μου. Γελάει πιο δυνατά από οποιονδήποτε άλλο έχω γνωρίσει. Είναι μια εξαιρετική παίκτρια τένις/γκόλφερ/πεζοπόρος ΚΑΙ μια ταλαντούχα shit talker! Είναι άμεση, ειλικρινής, αστεία και θα σας πει τα πράγματα με τ’ όνομά τους, όπως και να ‘χει».

Ναρκωτικά «Κάπνιζα μαριχουάνα στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου. Πραγματικά εκτιμούσα τη μαριχουάνα περισσότερο από το αλκοόλ ή οτιδήποτε άλλο», είπε. Η χημεία που είχα με αυτό το “φυτό” ήταν μεγάλη όταν ήμουν νεότερη, αλλά, ξαφνικά, μια μέρα άλλαξε. Κάπου στη δεκαετία των 30 μου έπιανα τον εαυτό μου να βαριέται και να βρίσκεται μονίμως όρθια μπροστά από ένα ψυγείο, και αυτό δεν ήταν καλό».

Ξεχωριστή «Είμαι πλάσμα σεξουαλικό. Γιατί πρέπει να ντρέπομαι γι’ αυτό; Γιατί πρέπει η κοινωνία να μας αντιλαμβάνεται είτε ως καλές συζύγους και νοικοκυρές είτε ως καλές πουτ@@ες; Διαφωνώ. Εγώ είμαι απ’ όλα και σε όποιον αρέσει».

Oμορφιά «Τώρα που τα παιδιά μου κοιμούνται συγκεκριμένη ώρα κάθε βράδυ, πραγματικά βρίσκω χρόνο να φροντίσω το πρόσωπό μου. Δεν είναι κάτι που έκανα στα 20 και τα 30 μου. Συνήθως το πρωί ξυπνάμε όλοι από πολύ νωρίς στο σπίτι (γύρω στις 5: 45 π.μ). Είμαι single mom και προσπαθώ να τα προλάβω όλα μόνη μου. Να ετοιμάσω τα παιδιά για το σχολείο, το φαγητό που θα πάρουν μαζί τους και φυσικά να μη χάσουμε το λεωφορείο. Όταν ξυπνήσω, απλά πλένω το πρόσωπό μου και βάζω αντηλιακό».

Πατέρας «Ο πατέρας μου ήταν τόσο μεθυσμένος, που κανονικά δεν θα μπορούσε να περπατάει, όταν μπήκε στο σπίτι μ’ ένα όπλο. Εγώ και η μητέρα μου βρισκόμασταν στο δωμάτιό μου όταν εκείνος προσπάθησε να ανοίξει σπρώχνοντας την πόρτα. Έκανε ένα βήμα πίσω και πυροβόλησε την πόρτα 3 φορές. Καμία από τις σφαίρες δεν μας χτύπησε, γεγονός που ήταν θαύμα. Ήταν σε αυτοάμυνα, έβαλε τέλος στην απειλή. Ο πατέρας μου ήταν ένας άρρωστος άνθρωπος, δεν υπήρχε ελπίδα για την κατάστασή του».

Ραντεβού «Δεν έχω κάνει σχέση εδώ και 5 χρόνια. Είναι παράξενο για κάποιους ανθρώπους να το κατανοήσουν. Έχω βγει μερικά ραντεβού, αλλά δεν έχω κάνει σχέση με κανέναν εδώ και 5 χρόνια. Είμαι ανοιχτή όταν οι φίλοι μου μού λένε “Πρέπει να βγεις ραντεβού” ή “Πρέπει να γνωρίσεις αυτόν τον τύπο”. Αλλά νιώθω ότι είμαι σε ένα σημείο της ζωής μου που χρειάζεται να παίξεις σοβαρό παιχνίδι για να μπεις σε αυτή. Το είδος του παιχνιδιού που σημαίνει “η ζωή μου είναι πολύ καλή, οπότε το καλό που σου θέλω είναι να είσαι ικανός να είσαι τόσο καλός ή και καλύτερος. Γιατί δεν θα δεχτώ τίποτα λιγότερο”».

Σεξουαλική παρενόχληση «Επέρριψα όλη την ευθύνη στον εαυτό μου: ότι δεν του είπα τα σωστά λόγια, ότι δεν του είπα αμέσως να πάει να χαθεί, ότι δεν έκανα και δεν είπα όλα αυτά που θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα κάνουμε εάν τύχει και βρεθούμε σε μια τέτοια κατάσταση».

Ταινίες δράσης «Πολλές γυναίκες δεν έχουν μία δεύτερη ευκαιρία, αλλά όταν οι άντρες κάνουν τέτοιες ταινίες και αποτυγχάνουν, έχουν την ευκαιρία ξανά και ξανά να επιστρέψουν. Κάτι που δεν συμβαίνει απαραίτητα για τις γυναίκες. Οι ταινίες δράσης σε blockbuster δεν είναι ένα είδος που συγχωρεί εάν μιλάμε για το γυναικείο φύλο. Σέβομαι απόλυτα τον George Miller, ειδικά αφότου κάναμε μαζί το Fury Road. Είναι μάστερ του είδους και του εύχομαι τα καλύτερα. Αλλά με πληγώνει πολύ αυτή η απόφαση».

Υιοθεσία «Πάντα ήξερα πως υπάρχουν τόσα πολλά παιδιά στον κόσμο χωρίς οικογένεια. Η υιοθεσία είναι κάτι πολύ προσωπικό -ξέρω κόσμο που αγαπώ πολύ και δεν θεωρούν ότι θα μπορούσαν να μεγαλώσουν σαν δικό τους ένα άλλο παιδί. Το σέβομαι. Η υιοθεσία υπήρξε πάντα η πρώτη μου επιλογή, ακόμη κι όταν ήμουν σε σχέση. Ήμουν πολύ ειλικρινής με τους συντρόφους μου σχετικά με το ότι είμαι ανοιχτή στο να κάνω δικά μου παιδιά, αλλά πως η υιοθεσία θα έπρεπε να είναι κομμάτι της ζωής μου. Το υποστήριζα με σθένος αυτό».

Φόβος «Βρισκόμουν σε λειτουργία επιβίωσης, φοβόμουν πολύ. Έφτασα σε σημείο όπου η κατάσταση είχε ξεφύγει. Δεν ένιωθα ασφαλής. Δεν θέλω να ξανασυζητάω καταστάσεις, αλλά προέκυψε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή όπου τα πράγματα δυσκόλεψαν ανάμεσα σε μένα και στον Τομ Χάρντι. Αισθάνομαι πολύ μεγάλη χαρά που τα καταφέραμε σε αυτό που κάναμε κι επίσης έχω μία μικρή τρύπα στο στομάχι. Υπάρχει μία σωματική ανάμνηση, ένα είδος τραύματος που συνδέεται με τα γυρίσματα της ταινίας, το οποίο για μένα είναι ακόμη εκεί».

Χρόνος «Δεν είχα καθόλου χρόνο να κάνω τις ρίζες μου, έτσι, ο υπέροχος φίλος μου, ο Adir (Abergel) μου είπε:« Γιατί δεν βάζουμε ένα βραχιόλι Tiffany σ’ αυτό το σημείο;»

Ψέμα «Ήξερα πως θα χρειαζόμουν τη βοήθεια της μητέρας μου αν σκόπευα να το κάνω(υιοθεσία) μόνη μου ως γονιός. Το να μην την αναγνωρίσω στην από κοινού κηδεμονία των παιδιών θα ήταν ψέμα»

Ωκεανός «Κ@λος στον αέρα, χαρούμενη που βρίσκομαι εκεί»

Extra info: Στις 21 Οκτωβρίου 2022 θα την δούμε στην ταινία The School for Good and Evil ως Lady Lesso, η οποία θα προβληθεί στο Netflix και έχει προκαλέσει ήδη μεγάλη χαρά στους φανατικούς της θαυμαστές.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice