Η Μαντόνα από το Α στο Ω με τα δικά της λόγια

Η βασίλισσα της ποπ κλείνει τα 64 και αφηγείται τη δική της ιστορία

Μαντόνα: Η τραγουδίστρια, ηθοποιός και σκηνοθέτης έγινε 64 χρονών και αυτή είναι η ιστορία της με τα δικά της λόγια

Θεωρείται η βασίλισσα της ποπ. Και δικαίως. Ταλαντούχα, εκρηκτική, σεξουαλική, επιδραστική, αγαπήθηκε όσο καμία άλλη γυναίκα στη βιομηχανία της μουσικής, έχει ζήσει μια συναρπαστική ζωή και είναι μια εξέχουσα περσόνα παγκοσμίου βεληνεκούς. Mε μια σειρά εμπορικά επιτυχημένων άλμπουμ, έχει πουλήσει περισσότερους από 300 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως και αναγνωρίζεται ως η καλύτερη σε πωλήσεις γυναίκα καλλιτέχνης όλων των εποχών.Γεννημένη στις 16 Αυγούστου του 1958, η Μαντόνα κλείνει σήμερα τα 64 της χρόνια και την αφήνουμε να αφηγηθεί την ιστορία της μέσα από τα δικά της λόγια. Μια γυναίκα σαν την ίδια άλλωστε, δεν χρειάζεται παραπάνω συστάσεις.  

Αλλαγή «Όποιός και αν είσαι, ό,τι και αν έχεις κάνει, από όπου και αν προέρχεσαι, πάντα μπορείς να αλλάξεις, να γίνεις μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου».

Βιογραφία «Είχα μια ασυνήθιστα εξαιρετική ζωή, για αυτό πρέπει να φτιάξω μια ανάλογη ταινία για τη ζωή μου. Πολλοί άνθρωποι προσπάθησαν να κάνουν ταινίες για μένα. Κυρίως μισογύνηδες άνδρες. Έτσι έβαλα πάτησα πόδι και είπα: “κανείς δεν πρόκειται να πει την ιστορία μου εκτός από εμένα”».

Γυναίκες «Οι παγίδες του γυναικείου κινήματος ήταν ότι οι γυναίκες ήθελαν να γίνουν σαν τους άνδρες… να έχουν εξουσία… Νομίζω ότι αυτό είναι μαλακία. Νομίζω ότι οι γυναίκες είχαν πάντα τη δύναμη, απλώς δεν το γνώριζαν ποτέ. Η θηλυκότητα σου σε κάνει εξίσου δυνατή».

Δύναμη είναι να σου πει κάποιος ότι δεν σε αγαπούν και να μην καταστραφείς.

Ελευθερία «Όταν σταματώ να σκέφτομαι τον εαυτό μου όλη την ώρα και βάζω άλλους ανθρώπους πάνω από το εγώ μου, αυτό είναι πραγματική ελευθερία».

Εκκλησία «Μετακόμισα στη Νέα Υόρκη όταν ήμουν 17 χρονών και βίωσα πολλές άσχημες στιγμές. Φοβόμουν, δεν ήξερα αν κάνω το σωστό πράγμα, μου έλειπε η οικογένειά μου, αλλά μετά έλεγα στον εαυτό μου “λοιπόν, τουλάχιστον δεν χρειάζεται να πηγαίνεις εκκλησία κάθε Κυριακή”».

Madonna - Like A Prayer (Official Video)

Ζωή «Καλύτερα να ζήσεις έναν χρόνο σαν τίγρης παρά εκατό σαν πρόβατο».

Η φύση μου είναι να προκαλώ, αυτό είναι αλήθεια. Δεν μπορώ να κάνω κάτι για να αλλάξει αυτό. Αλλά γίνεται πάντα με καλές προθέσεις.

Θάρρος «Το να είσαι θαρραλέος σημαίνει να αγαπάς κάποιον άνευ όρων, χωρίς να περιμένεις να σου δώσει τίποτα πίσω. Απλά να δίνεις. Αυτό χρειάζεται αρκετό κουράγιο, γιατί δεν θέλουμε να αφήσουμε τον εαυτό μας εκτεθειμένο να πληγωθεί».

Ιαπωνία «Πρέπει να ήμουν Γιαπωνέζα στην προηγούμενη ζωή μου. Είμαι σίγουρη ότι ήμουν πολεμίστρια. Δεν μπορώ να το εξηγήσω, απλά το ξέρω. Είμαι καλή στο να πολεμάω, να πολεμάω με ένα μεγάλο σπαθί». 

Κοινωνία «Η κοινωνία δεν υποφέρει μόνο από ρατσισμό και σεξισμό αλλά και από ηλικιακή διάκριση. Αν φτάσεις μια συγκεκριμένη ηλικία, δεν επιτρέπεται να είσαι περιπετειώδης, δεν επιτρέπεται να είσαι σεξουαλικός... Υπάρχει κάποιος τέτοιος κανόνας; Δηλαδή πρέπει απλά να πεθάνεις;

Λάμψη «Είχα ένα όνειρο. Ήθελα να γίνω μια μεγάλη σταρ. Δεν ήξερα κανέναν. Ήθελα να χορεύω. Ήθελα να τραγουδάω. Ήθελα να κάνω τους ανθρώπους χαρούμενους. Ήθελα να γίνω διάσημη. Ήθελα όλοι να με αγαπούν. Ήθελα να γίνω σταρ. Δούλεψα πολύ σκληρά και το όνειρο μου έγινε πραγματικότητα».

Madonna - Hung Up (Official Video) [HD]

Μουσική «Όταν οι άνθρωποι είναι απασχολημένοι φτιάχνωντας μουσική και χορεύοντας, είναι κατά κάποιο τρόπο απασχολημένοι για να μισούν και να τσακώνονται. Η μουσική είναι ένας από τους μεγάλους ενοποιητές»

Οικογένεια « Η οικογένεια είναι τα πάντα. Η οικογένεια έρχεται πρώτη. Δεν ήταν αυτό που περίμενα να γίνει, ποτέ δεν είναι άλλωστε».

Πατέρας «Ο πατέρας μου ήταν πολύ δυνατός. Δεν συμφωνώ με πολλά στον τρόπο που με μεγάλωσε. Δεν συμφωνώ με πολλές από τις αξίες του, αλλά είχε πολλή ακεραιότητα και αν μας έλεγε να μην κάνουμε κάτι, δεν το έκανε ούτε ο ίδιος».

Ρίσκο «Έχω υπάρξει δημοφιλής και μη δημοφιλής, επιτυχημένη και αποτυχημένη, με αγαπούσαν και με απεχθάνονταν και ξέρω πόσο ανούσιο είναι όλο αυτό. Ως εκ τούτου, νιώθω ελεύθερη να πάρω ό,τι ρίσκο θέλω»

Συγχώρεση «Συγχωρείς πολύ εύκολα ανθρώπους όταν αποσυντονίζεσαι από το πόσο γοητευτικοί είναι».

Τελειότητα «Δεν υπάρχει η υπέροχη αδελφή ψυχή μας. Αν γνωρίσεις κάποιον και πιστεύεις ότι είναι τέλειος, καλύτερα να τρέξεις όσο πιο γρήγορα μπορείς προς την άλλη κατεύθυνση. Γιατί το άλλο σου μισό είναι ένας άνθρωπος που σε πιέζει, σε εκνευρίζει σε τακτική βάση και σε κάνει να αντιμετωπίζεις τα λάθη σου».

Υστεροφημία «Θα ήθελα να με θυμούνται σαν μια φιγούρα στην ιστορία της διασκέδασης με κάποιο σεξουαλικό, κωμικό και τραγικό τρόπο. Θα προτιμούσα να αφήσω την εντύπωση που άφησε η Marilyn Monroe, όπου προκάλεσε τόσα διαφορετικά συναισθήματα στους ανθρώπους».

Φόβος «Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να πουν αυτό που θέλουν. Για αυτό δεν παίρνουν ποτέ αυτό που θέλουν».

Χαρακτήρας «Ένα από τα πράγματα που με βοηθούν να πω μια ιστορία μέσω της μουσικής είναι να δημιουργήσω έναν χαρακτήρα. Πρέπει να έχω μια μούσα, είτε είναι η Frida Kahlo, η Martha Graham, η Marlene Dietrich ή η Pippi Longstocking».

Ψεγάδι «Νομίζω ότι το μεγαλύτερο ψεγάδι μου είναι η ανασφάλεια. Είμαι τρομερά ανασφαλής. Μαστίζομαι από ανασφάλειες 24/7»

Ωραίος «Οι άνθρωποι έχουν την (λανθασμένη) αντίληψη ότι αν είσαι σεξουαλικός και ωραίος και προκλητικός, τότε δεν υπάρχει τίποτα άλλο να προσφέρεις».

Madonna - La Isla Bonita (Official Video)

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice