Η Lisa των Blackpink
© Natt Lim/Getty Images for Coachella
Celebrities

Η Lisa των Blackpink γίνεται εξώφυλλο και cover story στο περιοδικό V

Γιατί θεωρείται το απόλυτο teen idol

Η Lisa, τραγουδίστρια των Blackpink και σόλο καλλιτέχνης, γίνεται εξώφυλλο στο περιοδικό V.

Όταν ήταν μικρή, μια μάντισσα τη συμβούλευσε να αλλάξει το όνομά της από Πρανπρίγια σε Λαλίζα, που σημαίνει «ευλογημένη». Το Λαλίζα συντομεύτηκε σε Λίζα χωρίς συνέπειες· οι ευλογίες δεν μειώθηκαν στο παραμικρό. 

Η μικροκαμωμένη ράπερ και τραγουδίστρια των Blackpink κάνει μεγάλη καριέρα, κι όχι μόνο στη μουσική. Αν και εκεί είναι αχτύπητη. Όχι μόνο ως μέλος των Blackpink αλλά και ως σόλο καλλιτέχνιδα. Το βιντεοκλίπ για το single Lalisa, που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2021, έσπασε όλα τα ρεκόρ σε views, ακόμα και της αυτού μεγαλειότητας Τέιλορ Σουίφτ. Στα 25 της είναι η πιο γλυκιά Ταϊλανδέζα που έχει κατακτήσει τη Νότια Κορέα και τον κόσμο όλο, από τις πιο επιτυχημένες influencer, περιζήτητο πρόσωπο της μόδας, το απόλυτο teen idol, ένα εμπορικό φαινόμενο (δείτε τα εκατομμύρια likes στην παρακάτω εμπορική ανάρτηση). 

Διαφημίζει στην τηλεόραση, το YouTube, το instagram τα πάντα, από κινητά τηλέφωνο και οδοντόκρεμες μέχρι γιαούρτια και επενδυτικά προϊόντα. Τα likes ξεπερνούν συνήθως τα 10 εκατομμύρια.

Τα μεγάλα brands σφάζονται στην ποδιά της. Έγινε η πρώτη παγκοσμίως K-pop πρέσβειρα των MAC, της Penshoppe, της Bulgari και της Celine του Hedi Slimane. Φίλοι της είναι από την Miuccia Prada μέχρι τον καλλιτεχνικό διεθυντή της Mulberry Τζον Κόκα και τον Μάικλ Κορς. Κάθε φορά που γίνεται εξώφυλλο σε περιοδικό της Ασίας, οι εκδόσεις κάνουν απανωτά sold out. Στο φθινοπωρινό τεύχος του αμερικανικού V magazine φιγουράρει στο εξώφυλλο, με το σλόγκαν «Lalisa, a new global voice».

Η Κ-pop με την ιμπεριαλιστική της επέλαση άλλαξε τις παγκόσμιες πολιτισμικές ισορροπίες, γεγονός. Όμως η εφηβική φρενίτιδα που συνοδεύει τη Λίζα, ακόμα και σε σύγκριση με τα υπόλοιπα μέλη των Blackpink, είναι μάλλον δυσεξήγητη. Το περιοδικό V αναφέρει δύο παράγοντες στους οποίους υποθέτει πως οφείλεται η διαπλανητική της επιτυχία. 

Η Λίζα υπηρετεί τη ραπ, ένα μουσικό είδος με κύρια συστατικά του την οργή και την καταγγελία· ό,τι πρέπει δηλαδή για να ταυτιστούν συναισθηματικά τα νιάτα με τον φορέα τους. Εκτός από τη μουσική της ιδιότητα, η Λίζα είναι και «γλυκούλα». Είναι το πιο λαμπρό δείγμα του ασιατικού cuteness, ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας με αγγελικό πρόσωπο που βολτάρει ανέμελο στους δρόμους της Σεούλ, αλλά με τη σέξι κοντή του φουστίτσα κολάζει όσους τη συναντούν. 

LISA - 'LALISA' M/V

Το V μας πληροφορεί επίσης πως δεδομένων των αστρονομικών αριθμών που περιβάλλουν τη Λίζα (followers, πωλήσεις, streaming, views), η παρουσία της εκτός θεάματος είναι διακριτικότατη και η προσωπική της ζωή άγνωστη στο κοινό. Μήπως όμως, απορροφημένη από τις επαγγελματικές της δραστηριότητες και ως μέλος μιας σκληρής βιομηχανίας, δεν προλαβαίνει να έχει προσωπική ζωή; Μήπως αυτό είναι το τίμημα της επιτυχίας της;

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice