Βρετανία: Τα νέα βιβλία που υπόσχονται αποκαλύψεις για τη βασιλική οικογένεια και το Μπάκιγχαμ

Εκτυλίσσεται ανταγωνισμός για το ποιο θα βγάλει στη φόρα περισσότερα και χειρότερα για τους Γουίνδσορ

Βασιλική οικογένεια: Νέο βιβλίο αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τη ζωή στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

H βασιλική σαπουνόπερα συνεχίζεται τόσο στη ζωή όσο και στις σελίδες των βιβλίων: σε λίγες μέρες θα εκδοθεί το βιβλίο του δημοσιογράφου των Times, Valentine Low, που ασχολείται με τη βασιλική οικογένεια επί 25 χρόνια: το ’’Courtiers: The Hidden Power Behind the Crown’’ που θα κυκλοφορήσει στις 29 Σεπτεμβρίου υπόσχεται να αποκαλύψει τις λεπτομέρειες της φυγής του Χάρι και της Μέγκαν από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Επίσης, κυκλοφόρησε αυτή την εβδομάδα η βιογραφία του πρίγκιπα Καρόλου ’’Charles: The Heart of a King’’ από τη δημοσιογράφο Catherine Mayer η οποία είναι μάλλον επικριτική και περιέχει επίσης το κεφάλαιο Χάρι-Μέγκαν. Ένα ακόμα βιβλίο, με τίτλο ’’The New Royals’’ της Katie Nicholl, χρονικογράφου στο Vanity Fair, που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες στη Βρετανία, επικεντρώνεται στην ένταση μεταξύ Γουίλιαμ και Χάρι. Η γνωστή από τις βασιλικές βιογραφίες Angela Levin έγραψε μια αγιογραφία της Καμίλα, ανοιχτά εχθρική στη Μέγκαν, που θα κυκλοφορήσει στη Βρετανία τον Οκτώβριο, ενώ το ’’Revenge: Meghan, Harry and the War Between the Windsors’’ του Tom Bower που ζωγραφίζει ένα κουτσομπολίστικο πορτρέτο του ζευγαριού, βρίσκεται ήδη στα βιβλιοπωλεία.

Αν και η βασιλική οικογένεια απασχολεί καθημερινά τις λαϊκές εφημερίδες φαίνεται ότι υπάρχει αχόρταγη αγορά για βιβλία γύρω από το «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» των Γουίνδσορ. Όσα τους κολακεύουν δεν σημειώνουν καλές πωλήσεις. Αντιθέτως, φαίνεται πως οτιδήποτε αφορά τη «δύστροπη» Μέγκαν αποκτά αυτή την εποχή εγγυημένο αναγνωστικό κοινό. Η πρώην ηθοποιός παρουσιάζεται τυραννική και χειριστική, ενώ ο Χάρι τοποθετείται στον ρόλο του «ομήρου». Ο Valentine Low ισχυρίζεται μάλιστα ότι η Μέγκαν προκάλεσε την παραίτηση του Jason Knauf, επικεφαλής των δημοσίων σχέσεων του παλατιού του Κένσιγκτον: περιγράφει το γεγονός στο βιβλίο του.

Εκτυλίσσεται ανταγωνισμός για το ποιος χρονικογράφος της βασιλικής οικογένειας θα αποκαλύψει τα περισσότερα και τα χειρότερα. Η πληθώρα των βιβλίων που αναμένονται αυτές τις μέρες προσπαθούν εξάλλου να βραχυκυκλώσουν την αυτοβιογραφία του Χάρι που θα εκδόσει το Penguin Random House τον Δεκέμβριο, έχοντας επενδύσει 20 εκατομμύρια δολάρια. Ο εκδοτικός οίκος δεν πλήρωσε τον Χάρι για να αφηγηθεί σαν καλό παιδί τα παιδικά του χρόνια αλλά για να βγάλει στη φόρα τα άπλυτα της βασιλικής οικογένειας. Σ' αυτό τον βοηθάει ο Αμερικανός συν-συγγραφέας J. R. Moehringer (γνωστός μας από το ’’Tender Bar’’), φίλος της Μέγκαν, που δεν φημίζεται για τη διακριτικότητά του. Mετά από αυτό που ήρθε να προστεθεί στη συνέντευξη στην Όπρα το 2021, ενώ το ζευγάρι των Σάσεξ θα περάσει από τη Βρετανία στις αρχές Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο ενός ευρωπαϊκού ταξιδιού, ο Γουίλιαμ και η Κέιτ αποφάσισαν να μην τους συναντήσουν.

Το κερασάκι στην τούρτα είναι η σειρά ντοκιμαντέρ που ετοιμάζει το Netflix γύρω από τον Χάρι και τη Μέγκαν η οποία ωστόσο συμπίπτει με την τελευταία σεζόν του ’’The Crown’’ όπου σκοτώνεται η Νταϊάνα.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice