Η πριγκίπισσα Νταϊάνα με τους γιους της, πρίγκιπα Γουίλιαμ και πρίγκιπα Χάρι
Η πριγκίπισσα Νταϊάνα με τους γιους της, πρίγκιπα Γουίλιαμ και πρίγκιπα Χάρι, 1993. © Getty Images/ Princess Diana Archive
Celebrities

Το πέρασμα Χάρι - Μέγκαν από τη Βρετανία

Στις 5 Σεπτεμβρίου ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ θα περάσουν από την Αγγλία μέσα σε ένα όργιο εκδόσεων και σχολίων στα ΜΜΕ

Το βιβλίο ’’Diana, William, & Harry’’ για το πώς η Νταϊάνα θα αντιμετώπιζε τα παιδιά της σήμερα και η επερχόμενη επίσκεψη των Χάρι - Μέγκαν στη Βρετανία.

Εξώφυλλο βιβλίου με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, τον πρίγκιπα Χάρι και τον πρίγκιπα Γουίλιαμ

Η Νταϊάνα θα είχε δείξει κατανόηση τόσο για τον δρόμο που ακολούθησε ο Γουίλιαμ μέσα στη βασιλική οικογένεια, όσο και για την επιλογή του Χάρι να απομακρυνθεί. Αυτό γράφει σε καινούργιο του βιβλίο ο βιογράφος της Νταϊάνα, James Patterson, ο οποίος την περιγράφει ως άνθρωπο που δεν έκρινε με αυστηρότητα τους άλλους. Το βιβλίο έχει τίτλο ’’Diana, William, & Harry’’ και ασχολείται με εικασίες γύρω από το πώς η Νταϊάνα θα αντιμετώπιζε τα παιδιά της σήμερα. Ο Patterson εμφανίστηκε στην εκπομπή Entertainment Tonight, όπου μίλησε για την ενδεχόμενη αντίδραση της Νταϊάνα στο Megxit και για την απόφαση του Γουίλιαμ να θέσει σε προτεραιότητα το «καθήκον» ―πράγμα που δεν έκανε ο Χάρι. Ο συγγραφέας, που γνωρίζει αρκετά καλά τη βασιλική οικογένεια, πιστεύει ότι τα δύο αδέλφια θα ξεπεράσουν τις διαφορές τους στο μέλλον μολονότι, όπως είπε ο νονός του πρίγκιπα Τζορτζ, Jamie Lowther-Pinkerton, ο Γουίλιαμ θα βάζει πάντοτε τα συμφέροντα της μοναρχίας πάνω από τη σχέση του με τον Χάρι. «Ο Γουίλιαμ έχει σταθερή ηθική πυξίδα,» είπε ο Lowther-Pinkerton. «Προσπαθεί να κάνει πάντοτε το σωστό.»

Ωστόσο, ο δούκας του Κέμπριτζ, 40 ετών σήμερα, και ο δούκας του Σάσεξ, ο 37χρονος Χάρι, δεν έχουν συναντηθεί από το περασμένο καλοκαίρι όταν παρευρέθηκαν στην αποκάλυψη αγάλματος της μητέρας τους. Κι απ’ ό,τι φαίνεται δεν θα συναντηθούν ούτε τον Σεπτέμβριο, όταν ο Χάρι και η Μέγκαν περάσουν από τη Βρετανία πηγαίνοντας στο Ντύσελντορφ για να παρευρεθούν στα Invictus Games. Το ζεύγος Χάρι και Μέγκαν θα πάει στο Μάντσεστερ σε ετήσια συνάντηση «νέων ηγετών» όπου θα μιλήσει η Μέγκαν και αργότερα στο Λονδίνο στη φιλανθρωπική εκδήλωση WellChild Awards όπου θα μιλήσει ο Χάρι. Ο Χάρι και η Μέγκαν είχαν βρεθεί στη Βρετανία τον περασμένο Ιούνιο για το ιωβηλαίο της Ελισάβετ, όπου είχαν κρατήσει πολύ χαμηλούς τόνους, και ξανά τον Απρίλιο όπου είχαν συναντηθεί ιδιωτικά με τη βασίλισσα και τον Κάρολο. Στα ταξίδια ο Χάρι δεν απολαμβάνει πλέον την ενισχυμένη «βασιλική» προστασία, πράγμα στο οποίο έχει αντιδράσει κάνοντας μήνυση στο κράτος. Ακριβώς γι’ αυτό, ο Χάρι και η Μέγκαν δεν θα ταξιδέψουν μαζί με τα παιδιά τους. Από την πλευρά τους, ο Γουίλιαμ και η Κέιτ αποφεύγουν τον Χάρι μέχρι να διαβάσουν την αυτοβιογραφία του που θα κυκλοφορήσει στο τέλος του 2022. Προς το παρόν, κανείς δεν ξέρει τι θα αποκαλύψει ο Χάρι και ποιο θα είναι το ύφος και ο τόνος της αφήγησης. Εξάλλου, όπως λένε οι σχολιαστές της βασιλικής οικογένειας, αυτές τις μέρες ο Γουίλιαμ και η Κέιτ είναι «πολύ απασχολημένοι» διότι μετακομίζουν από ένα ανάκτορο σε άλλο, το οποίο ―ειρωνεία της τύχης― βρίσκεται σε απόσταση μόνο 800 μέτρων από το σπίτι του Χάρι και της Μέγκαν, το λεγόμενο Frogmore Cottage.

Όλα αυτά και πολλά άλλα αναλύονται εξάλλου στο ντοκιμαντέρ του Channel 4 ’’The Real Windsors: A Very Modern Prince?’’ που θα προβληθεί την προσεχή εβδομάδα στη βρετανική τηλεόραση.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice