Amelia Windsor: Αυτή είναι η ομορφότερη γαλαζοαίματη της Βρετανίας

Δεν έλαβε κάποιο βραβείο σε καλλιστεία, αλλά εργάζεται ως μοντέλο

Amelia Windsor: Ποια είναι η ξαδέλφη του Γουίλιαμ και του Χάρι που εργάζεται ως μοντέλο.

Έκλεισε τα 27 στις 24 Αυγούστου και συναγωνίζεται στο στιλ τη Μέγκαν Μαρκλ και την Κέιτ Μίντλετον. Φοράει πάντα επώνυμα ρούχα, συνήθως Dior, Louis Vuitton και Dolce & Gabbana, και έχει καβατζωμένη θέση στην πρώτη σειρά στα σόου των Miu Miu, Tommy Hilfiger, John Galliano και Emporio Armani. 

Είναι κόρη του Τζορτζ Γουίντσορ και της Καναδής ακαδημαϊκού Σιλβάνα Τομασέλι. Το πλήρες όνομά της, όπως συνηθίζεται στους γαλαζοαίματους, είναι μακρυνάρι. Ονομάζεται Λαίδη Αμέλια Σοφία Θεοδώρα Μέρι Μαργαρίτα Γουίντσορ. Οι φίλοι τη φωνάζουν Μελ. Ο παππούς της, δούκας του Κεντ, είναι πρώτος ξάδελφος της βασίλισσας Ελισάβετ, που σημαίνει ότι η Αμέλια είναι τρίτη ξαδέλφη του Γουίλιαμ και του Χάρι. Βασίλισσα δεν πρόκειται να στεφθεί ποτέ, αφού είναι 43η στη σειρά της διαδοχής του βρετανικού θρόνου.

Με μεγάλη της έκπληξη διαπίστωσε πως ο ξάδελφος Χάρι δεν την είχε καλέσει στον γάμο του, γεγονός που η Αμέλια απέδωσε στην επιθυμία των μελλόνυμφων να κρατήσουν το event σε στενό κύκλο. Ο Γουίλιαμ αντιθέτως της είχε στείλει πρόσκληση για τον δικό του γάμο με την Κέιτ. Πάντως, η Αμέλια ανεβαίνει πάντα στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ σε επίσημες εκδηλώσεις, όπως το Trooping the Color, όπου οι μονάρχες και όλο τους το σόι παρακολουθούν επίδειξη με αεροπλάνα. 

Μεγάλωσε στο Κέμπριτζ σαν κανονικός άνθρωπος, ή τουλάχιστον έτσι δηλώνει η ίδια. Πήγαινε σε ένα κανονικό σχολείο και έπαιζε στις αλάνες. «Όλοι έκαναν ποδήλατο παντού και όλοι έπαιζαν μουσικά όργανα. Υπήρχε τόση ομορφιά στο Κέμπριτζ» δήλωσε στο περιοδικό W. Φοίτησε στο οικοτροφείο St Mary's στο Ascot κι έκανε το ντεμπούτο της στην κοινωνική ζωή στο Παρίσι το 2013. Αξιομνημόνευτη στιγμή για την Αμέλια, η οποία σε συνέντευξή της στην Teen Vogue δήλωσε πως ο μεγαλειώδης χορός που διοργανώθηκε προς τιμήν της την έκανε να νιώθει «σαν το πιο κακομαθημένο κορίτσι στον κόσμο».

Πλέον συγκατοικεί με την αδελφή της Λαίδη Μαρίνα σε ένα κόζι σπίτι στο Νότινγκ Χιλ του Λονδίνου. Κινείται με το μετρό, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους συγγενείς της. Επαγγελματικά δηλώνει μοντέλο, ανεβάζοντας στο instagram διάφορες απόπειρές της να εδραιωθεί στον χώρο. Για την ώρα δεν έχει πολλούς ακολούθους, μόλις 100.000. 

Η αλήθεια είναι ότι χτίζει την καριέρα της λάου λάου. Ως θεατής, στις Εβδομάδες Μόδας του Παρισιού και της Νέας Υόρκης δέχεται πάντα VIP προσκλήσεις. Στην πασαρέλα ανέβηκε για τους Dolce & Gabbana, ενώ έχει δουλέψει στα παρασκήνια για σόου των Chanel, Azzedine Alaia και Bulgari. Έχει συμβόλαιο με το Storm Management, το πρακτορείο μοντέλων που ανακάλυψε την Κέιτ Μος και την Κάρα Ντελεβίν.

Εκτός από τα fashion shows δίνει το παρών σε κάθε event που περιλαμβάνει κόκκινο χαλί και δεν αφήνει πρεμιέρα για πρεμιέρα του σινεμά. Πάντα φοράει τα καλά της, τα οποία φροντίζει να είναι φτιαγμένα από βιώσιμα υλικά. Γενικώς την προμοτάρει τη βιωσιμότητα και τα «πράσινα» brands ως influencer.