Ποιοι θα είναι οι νέοι ρόλοι των μελών της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας μετά τον θάνατο της Ελισάβετ
© Max Mumby/Indigo/Getty Images
Celebrities

Ποιοι θα είναι οι νέοι ρόλοι των μελών της βασιλικής οικογένειας της Βρετανίας μετά τον θάνατο της Ελισάβετ

Αλλάζουν τα πάντα στους τίτλους που έχουν μέχρι σήμερα ο Γουίλιαμ, ο Χάρι και ο Εδουάρδος

Θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ: Ποιοι θα είναι οι νέοι τίτλων των μελών της βασιλικής οικογένειας.

Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ και την άνοδο του Κάρολου στον θρόνο, θα προκύψουν πολλές αλλαγές στους τίτλους, τα καθήκοντα αλλά και τα ονόματα των μελών της οικογένειας. Η φάση είναι τύπου «φύγε εσύ, έλα εσύ». Με τον Κάρολο βασιλιά, όλοι οι επόμενοι της λίστας θα ανεβαίνουν ένα σκαλί και θα παραχωρούν το δικό τους στον επόμενο. Εξαίρεση αποτελούν ο φορτωμένος με σκάνδαλα πρίγκιπας Ανδρέας και η Μέγκαν Μαρκλ, που δεν πρόκειται να δούνε δουκάτο ούτε με το μακαρόνι. Όλα τα εγγόνια θα συνεχίσουν να φέρουν τον τίτλο Πρίγκιπας ή Πριγκίπισσα. Ας δούμε αναλυτικά όλα τα σχετικά. 

Κάρολος και Καμίλα
© Max Mumby/Indigo/Getty Images

Κάρολος και Καμίλα

Για την ώρα έχουν τους τίτλους Πρίγκιπας της Ουαλίας και Δούκισσα της Κορνουάλης. Από το 2021, όταν έφυγε από τη ζωή ο Φίλιππος, ο Κάρολος είναι και Δούκας του Εδιμβούργου. Πλέον θα είναι βασιλιάς, αλλά δεν είναι γνωστό αν θα βασιλέψει ως Κάρολος Γ’ ή θα επιλέξει ένα εναλλακτικό όνομα από τα υπόλοιπα τρία που του δόθηκαν στη βάφτιση: Φίλιππος, Αρθούρος, Γεώργιος. Οι περισσότεροι στοιχηματίζουν στο Κάρολος, κάποιοι ποντάρουν στο Γεώργιος. 

Όσον αφορά τον τίτλο της Καμίλα, υπήρχε ένα μπερδγουέι, αλλά πλέον δεν υπάρχει. Όταν παντρεύτηκε τον Κάρολο, έγινε σαφές ότι δε θα ονομαστεί βασίλισσα, αλλά θα μείνει στο πριγκίπισσα. Ωστόσο, φέτος έγιναν διάφορες ζυμώσεις εντός της «Φίρμας» και ανακοινώθηκε τελικά πως θα πάρει τον τίτλο «σύζυγος βασίλισσα».

Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον
Max Mumby/Indigo/Getty Images

Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον

Τώρα έχουν τον τίτλο Δούκας και Δούκισσα του Κέμπριτζ. Με τον Κάρολο στον βασιλικό θρόνο, ο Γουίλιαμ θα γίνει Πρίγκιπας της Ουαλίας, τίτλο που έχει ο διάδοχος του θρόνου από το 1301. Επιπλέον, το όνομά του θα συνοδεύουν πολλές άλλες γαλαζοαίματες ιδιότητες, που μέχρι τώρα συνοδεύουν τον πατέρα του. Θα είναι Δούκας της Κορνουάλης, Κόμης του Τσέστερ, Δούκας του Ρόδσεϊ, Κόμης του Κάρικ, Βαρόνος του Ρένφρου, Άρχοντας των Νήσων και Πρίγκιπας και Μέγας Οικονόμος της Σκωτίας. 

Η Κέιτ θα γίνει Πριγκίπισσα της Ουαλίας, Κοντέσσα του Τσέστερ, Δούκισσα του Ρόδσεϊ, και, για να μη μακρυγορούμε, θα αποκτήσει όλους τους γυναικείους τίτλους του άνδρα της. 

Πρίγκιπας Χάρι
© Patrick van Katwijk/Getty Images

Πρίγκιπας Χάρι

Παρά τα προβλήματα μετά το Megxit, είναι ακόμα Δούκας του Σάσεξ. Οι αλλαγές μετά την ανάληψη της βασιλείας από τον πατέρα του θα είναι ανεπαίσθητες. Ο επίσημος τίτλος του, που για την ώρα είναι η Αυτού Βασιλική Υψηλότητα Πρίγκιπας Χένρι, Δούκας του Σάσεξ, θα γίνει Αυτού Βασιλική Υψηλότητα Πρίγκιπας Χένρι, Δούκας του Σάσεξ και γιος του Μονάρχη. 

Πρίγκιπας Έντουαρντ και Σόφι
© Chris Jackson/Getty Images

Πρίγκιπας Εδουάρδος και Σόφι

Επί του παρόντος ο μικρότερος γιος της Ελισάβετ είναι Δούκας του Γιορκ και Κόμης του Γουέσεξ και η σύζυγός του, Σόφι, Δούκισσα του Γιορκ και Κόμισσα του Γουέσεξ. Σύμφωνα με την επιθυμία τόσο της Ελισάβετ όσο και του συγχωρεμένου του Φίλιππου, ο Εδουάρδος θα αναλάβει το Δουκάτο του Εδιμβούργου, το οποίο τώρα ανήκει στον Κάρολο, που όμως πλέον θα είναι βασιλιάς, που έφεγγε και κένταγε η κόρη το μαντίλι...

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice