Μπραντ Πιτ
© Gareth Cattermole/Getty Images
Celebrities

Μπραντ Πιτ: Πού ξοδεύει τα λεφτά του;

Όσα τρώει ο ηθοποιός, άλλα τόσα του δίνει ο Θεός

Μπραντ Πιτ: Πώς επενδύει την περιουσία του, που υπολογίζεται σε 300 εκατομμύρια δολάρια.

Μπραντ Πιτ. Αρκεί και μόνο η αναφορά του ονόματός του για να ακουστούν εκατομμύρια «αχ». Όμως ο Μπραντ Πιτ δεν είναι μόνο η καλή του εμφάνιση και η γοητεία του, αν και έχει λάβει δύο φορές τον τίτλο του «πιο σέξι εν ζωή άνδρα». Είναι ένας πολύ καλός και σκληρά εργαζόμενος ηθοποιός κι ένας έξυπνος επιχειρηματίας. 

Για κάθε ρόλο που αναλαμβάνει αμείβεται πάρα πολύ καλά. Τα 6.000 δολάρια που εισέπραξε για την ταινία «Θέλμα και Λουίζ» το 1991 είναι μια χαριτωμένη ανάμνηση. Σήμερα, το κασέ του κυμαίνεται μεταξύ 20 και 30 εκατομμύρια δολάρια ανά ερμηνεία. Η περιουσία του υπολογίζεται σε 300 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων αρκετά προέρχονται όχι από την υποκριτική αλλά από επιχειρηματικές κινήσεις. Πάντα το είχε με τις μπίζνες. Το 2001 είχε ιδρύσει μαζί με την τότε σύζυγό του Τζένιφερ Άνιστον την εταιρεία παραγωγής Plan B Entertainment, η οποία υπέγραψε, μεταξύ άλλων, τις ταινίες «Ο πληροφοριοδότης», «12 χρόνια σκλάβος», «Moonlight», που κέρδισαν Όσκαρ. 

Όχι δεν είπε ούτε στη διαφήμιση, συνεργαζόμενος κυρίως με πολυτελή brands, όπως τα Cadillac, Chanel, Heineken, Tag Heuer, DeLonghi. Και από αυτές τις συμφωνίες εισρρέουν εκατομμύρια στους λογαριασμούς του. Εκτός από τα καλλιτεχνικά πρότζεκτ, ασχολήθηκε επιχειρηματικά και με το κρασί. Ο αμπελώνας στο Chateau Miraval, που έφτιαξε μαζί με την Αντζελίνα Τζολί στη Γαλλία, του απέφερε ένα αξιοσημείωτο έσοδο. 

Αφού μελετήσαμε το πόθεν έσχες του Μπραντ Πιτ, ας δούμε τώρα και πώς επιλέγει να τρώει τα λεφτά του. Καταρχάς είναι συλλέκτης αυτοκινήτων. Σύμφωνα με το Hot Cars, ο στόλος του περιλαμβάνει ένα Tesla, μια Camaro SS, μια Chevy Tahoe, ένα Audi Q7, μια Lexus LS 460 F Sport, μία BMW Hydrogen 7, ένα Jeep Cherokee και μια Aston Martin Vanquish Carbon Edition. Του αρέσουν οι υψηλές ταχύτητες, έχει λάβει μέρος και στο Λεμάν. 

Επίσης τρελαίνεται για τις μηχανές. Διαθέτει καμιά δεκαριά σπάνια δίτροχα, τα περισσότερα κατασκευασμένα ειδικά για εκείνον. Του πηγαίνουν πολύ και ως «αξεσουάρ».

Πέρα από τη γη, ταξιδεύει και στους ουρανούς. Έχει δίπλωμα πιλότου, ένα αεροπλάνο Supermarine Spitfire της εποχής του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, που το αγόρασε περίπου 3 εκατομμύρια δολάρια, ενώ έχει και ελικόπτερο 1,6 εκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο του χάρισε η Αντζελίνα Τζολί όταν η σχέση τους ήταν στα μέλια.

Το Ε9 του είναι γεμάτο από ακριβά ακίνητα. Μόλις πρόσφατα, τον Ιούλιο, πλήρωσε 40 εκατομμύρια δολάρια για να αποκτήσει μια ιστορική έπαυλη στην Καλιφόρνια. Το 1994 είχε ξοδέψει 1,7 εκατομμύρια δολάρια για ένα σπίτι στο Λος Φελίς, στη συνέχεια αγόρασε σχεδόν όλα τα γειτονικά κτήματα, όπου και έχτισε πολλές κατοικίες έναντι 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο χολιγουντιανός βασιλιάς του real estate έχει ακόμα εκτάσεις και σπίτια σε Σάντα Μπάρμπαρα, Νέα Ορλεάνη, Μαλιμπού και Μπέβερλι Χιλς. Το πιο διάσημο αρχοντικό του είναι το Chateau Miraval (σκοτώνεται δικαστικά για αυτό το ακίνητο με την Τζολί) στη Γαλλία. Διαθέτει ελικοδρόμιο, αμπελώνα, ελαιώνες και όλα όσα συνθέτουν ένα πανάκριβο κάστρο στις εξοχές της Γαλλίας.

Επιπλέον, έχει κόλλημα με τα πολύ ακριβά ρολόγια. Έχει θεαθεί να φοράει ένα Patek Philippe Nautilus 5711, ένα χρυσό Cartier Tank, ένα Breitling Super Chronomat B01 και ένα Breitling Premier B01 Chronograph 42 Norton.

Ο Μπραντ Πιτ έχει ξοδέψει σημαντικό μέρος της περιουσίας του και σε βέρες - ρομαντικό αγόρι. Έκανε πρόταση γάμου στην Τζένιφερ Άνιστον το 1999 με ένα δαχτυλίδι αξίας 500.000 δολαρίων. 

Στην Αντζελίνα Τζολί έθεσε την ερώτηση «will you marry me?« με ένα δαχτυλίδι αρραβώνων επίσης 500.000 δολαρίων, ενώ η βέρα του γάμου του κόστισε άλλα 250.000 δολάρια. Εκτός από τις βέρες, στις τελετές, τα γλέντια, τα κοστούμια, τα λουλούδια και τα λοιπά λέγεται ότι έσταξε 2,25 εκατομμύρια δολάρια, με μετριοπαθείς υπολογισμούς.

Και πάμε στα παιδιά. Μεγαλώνει (μαζί με την Αντζελίνα) έξι παιδιά. Το 2011 είχε υπολογιστεί πως για την ανατροφή και τις ανάγκες των παιδιών τους χρειάζονταν 10 εκατομμύρια τον χρόνο. Επίσης από κοινού οι γονείς έχουν δημιουργήσει ένα καταπίστευμα 250 εκατομμυρίων για να εξασφαλίσουν το μέλλον τους.

Τέλος, δίνει ένα αξιοθαύμαστα μεγάλο ποσό για φιλανθρωπίες. Επισκέπτεται αναξιοπαθούντες και τους παραδίδει είδη πρώτης ανάγκης, συμμετέχει σε πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις όπως η Unicef, δε φείδεται χρημάτων όταν πρόκειται για δωρεές και πράξεις καλές. Μπράβο, Μπραντ!

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice