O Μάθιου ΜακΚόναχι μίλησε για την κακοποίηση και τον εκβιασμό για σεξ όταν ήταν έφηβος

«Δεν θα επιτρέψω σε αυτές τις καταστάσεις να με κάνουν ένα τέρας»

Newsroom |

Μάθιου ΜακΚόναχι μίλησε για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη από έναν άντρα.

Για ένα τραυματικό περιστατικό της ζωής του μίλησε ο Μάθιου ΜακΚόναχι σε συνέντευξη του στο podcast «The Conversation: About the Men». Το συμβάν είχε αποκαλύψει και στο βιβλίο του με τον τίτλο «Greenlights». Μολονότι δεν έδωσε λεπτομέρειες είπε πως ήξερε πως κάτι κακό είχε συμβεί βάσει του τρόπου που τον είχαν μεγαλώσει οι γονείς του.

Ο 52χρονος ηθοποιός μίλησε για τη σεξουαλική κακοποίηση που δέχτηκε στα 18 του όταν ένας άνδρας του έδωσε πρώτα ναρκωτικά αλλά και για εκείνη τη φορά που είχε πέσει θύμα εκβιασμού καθώς τον είχαν εξαναγκάσει να κάνει σεξ όταν ήταν 15.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ο μπαμπάς μου όταν μας μάθαινε για τα πουλάκια και τις μέλισσες, μου έλεγε: "Έχεις φτάσει στην ηλικία που φιλάς;". Του είχα απαντήσει θετικά κι εκείνος τότε μου είχε πει: "Λοιπόν, αυτό θα πάει πιο μακριά μια μέρα. Πιθανότατα θα έρθετε σε επαφή, θα υπάρχει το στήθος, και το "κάτω από τη ζώνη". Αν νιώσεις ποτέ ότι το κορίτσι διστάζει, να σταματήσεις».

Η σεξουαλική κακοποίηση στα 18 του ήταν κάτι που άργησε, όπως λέει ηθοποιός, να συνειδητοποιήσει. Τα πρόσωπα που ήταν κοντά του τον βοήθησαν να επουλώσει την πληγή παρόλο που δεν είχε κάνει θεραπεία ενώ το θετικό είναι πως «δεν σταμάτησε ποτέ να πιστεύει σε όσα του είχαν διδάξει οι γονείς του». Όσο για τη βοήθεια των άλλων, «είχε πολύ καλούς φίλους, καλούς μέντορες, ηλικιωμένους άντρες, ηλικιωμένες γυναίκες, παντρεμένα ζευγάρια.

Κλείνοντας, σημείωσε: «Συνέβη. Αρνούμαι ότι συνέβη; Όχι. Δεν το αρνούμαι κι ας είναι άσχημο. Εξακολουθώ να καταλαβαίνω ότι ίσως με επηρέασε, αλλά αρνούμαι να το κουβαλήσω πάνω μου. Επέλεξα να το αφήσω σε εκείνες τις αποσκευές της ζωής που κρατάς πίσω σου και σε μαθαίνουν κάτι. Μου έμαθε να συμπεριφέρομαι στους ανθρώπους, μου έδειξε ποιους να εμπιστεύομαι, να κρίνω καταστάσεις και να αξιολογώ κινδύνους».