Η Εριέττα Κούρκουλου στο Σύνταγμα και τη διαμαρτυρία για τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης κρατά πανό με το σύνθημά της
Η Εριέττα Κούρκουλου στη διαδήλωση © Instagram / Erietta Kourkoulou Latsi
Celebrities

Η Εριέττα Κούρκουλου σε διαμαρτυρία για τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης στο Σύνταγμα (εικόνες)

Μαζί με τον σύζυγο και τον γιο της

62224-137655.jpg
Newsroom |

Εριέττα Κούρκουλου: Η διαμαρτυρία για τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης, οι αναρτήσεις με τον γιο και τον σύζυγό της και το μήνυμά της κατά της κακοποίησης.

Η Εριέττα Κούρκουλου μαζί με τον σύζυγό της, Βύρωνα Βασιλειάδη, και τον λίγων μηνών γιο τους, Νίκο, βρέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης (27/9) στο Σύνταγμα και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης. 

«Μην κακοποιείτε τα γαϊδούρια και τα μουλάρια στη Σαντορίνη στις βόλτες με ζώα!» ήταν το κάλεσμα της διαμαρτυρίας που οργάνωσε η «Ιππόθεσις» σε συνεργασία με τον διεθνή οργανισμό PETA, την οργάνωση A promise to animals και την ηθοποιό - ακτιβίστρια Τάνια Τρύπη.

Η Εριέττα Κούρκουλου μοιράστηκε μερικά στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση με τους διαδικτυακούς της ακολούθους στο Instagram, ενώ συνόδευσε την ανάρτησή της με ένα μακροσκελές μήνυμα. «Όλη μου η παιδική ηλικία είναι γεμάτη αναμνήσεις από βόλτες με πόνυ, άμαξες και γαϊδουράκια - Γεμάτη αναμνήσεις από επισκέψεις σε ζωολογικούς κήπους, τσίρκο και pet shop. Γιατί; Γιατί όπως κάθε παιδί που λατρεύει τα ζώα, έψαχνα διαρκώς ευκαιρίες για να βρίσκομαι κοντά τους. Δεν μου εξήγησε κανείς ότι η ανάγκη μου για επαφή ήταν μονόπλευρη. Δεν μου εξήγησε κανείς, ότι ακριβώς επειδή λάτρευα τα ζώα - θα έπρεπε να μείνω μακριά τους.

erietta_kourkoulou
erietta_kourkoulou2

» Οι γονείς μου δεν ήταν κακοί άνθρωποι. Δεν στήριζαν συνειδητά την κακοποίηση των ζώων αυτών. Ήθελαν απλά να με κάνουν χαρούμενη. Δεν ήξεραν… Εμείς όμως ξέρουμε! Μπορεί η τεχνολογία και το διαδίκτυο να έχουν καταστροφικές συνέπειες στην καθημερινότητά μας, αλλά μας έχουν δώσει ελεύθερη πρόσβαση στην ενημέρωση. Ακόμη και όσοι δεν ξέρουμε, μπορούμε πια με ένα κλικ να μάθουμε! Τώρα που γίναμε γονείς, το μέλλον βρίσκεται στα χέρια μας. Το να μάθουμε στα παιδιά μας ότι ο ανθρωποκεντρικός - εγωιστικός τρόπος σκέψης που επικρατούσε τόσα χρόνια ήταν λάθος, είναι υποχρέωσή μας.

» Δεν είναι υπέροχο μάθημα για εκείνα άλλωστε, το να παραδεχτούμε εμείς οι «μεγάλοι» ότι κάναμε λάθος και να τους δείξουμε ότι προσπαθούμε να το διορθώσουμε; Ευχαριστούμε όλους όσοι κατέβηκαν στη διαμαρτυρία εχθές στο Σύνταγμα, με στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ιπποειδών και τη δημιουργία ενός συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου που θα διευκολύνει την προστασία τους», έγραψε η Εριέττα Κούρκουλου.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice