Πάρις Τζάκσον: Η κόρη του Μάικλ Τζάκσον είναι μοντέλο και μουσικός
© EPA/CAROLINE BREHMAN
Celebrities

Πάρις Τζάκσον: Η κόρη του Μάικλ Τζάκσον είναι μοντέλο και μουσικός

Στα 24 της, βγάζει δίσκους και αλωνίζει τις πασαρέλες

Πάρις Τζάκσον: Η ζωή, η μουσική και η καριέρα ως μοντέλο της κόρης του Μάικλ Τζάκσον.

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Μάικλ Τζάκσον βρισκόταν στο Παρίσι μαζί με την αδελφή του Λα Τόγια και τη φίλη του Κάθι. Περνούσαν τόσο τέλεια, που υποσχέθηκαν πως, αν ποτέ αποκτούσαν κόρες, θα τις βάφτιζαν Πάρις. Η υπόσχεση τηρήθηκε κατά τα δύο τρίτα, από την Κάθι και τον Μάικλ. Ο κόσμος του θεάματος οφείλει στην Πόλη του Φωτός και σε εκείνη τη στιγμή ενθουσιασμού δύο διαπρεπή μέλη του, την Πάρις Χίλτον και την Πάρις Τζάκσον.

Η Πάρις είναι το μεσαίο παιδί του Μάικλ και η μοναδική του κόρη (είχε και δύο γιους). Μητέρα της είναι η άσημη Ντέμπι Ρόου, όμως το κορίτσι μεγάλωσε αποκλειστικά με τον πατέρα της κατόπιν οικονομικής συμφωνίας των δύο γονέων της. Νονοί της υπήρξαν η Ελίζαμπεθ Τέιλορ και ο Μακάλεϊ Κάλκιν. Έζησε τα παιδικά της χρόνια στη Neverland. Παραμυθένια ζωή; Ποιος να ξέρει;

Όταν πέθανε ο Μάικλ Τζάκσον, η Πάρις ήταν 11 χρονών. Κατά τη διάρκεια της τελετής, εκφώνησε έναν μικρό επικήδειο. «Απλώς θα ήθελα να πω ότι από την ώρα που γεννήθηκα, ο μπαμπάς ήταν ο καλύτερος πατέρας που θα μπορούσα να φανταστώ. Θα ήθελα να πω ότι τον αγαπώ πάρα πολύ» είπε και ξέσπασε σε κλάματα. 

Μεγάλωσε με τη γιαγιά και τον παππού. Στα 15 της ήρθε η εξάρτηση από τα ναρκωτικά και οι απόπειρες αυτοκτονίας. Την έκλεισαν σε ένα σχολείο για να συνέλθει. Το 2020 η Πάρις κατήγγειλε τις μεθόδους του σχολείου. «Μισούσα τον εαυτό μου» θα εξομολογηθεί, «είχα χαμηλή αυτοεκτίμηση, πίστευα ότι δεν μπορούσαν να κάνω τίποτα σωστά, πίστευα ότι δεν άξιζε να ζω». 

Σήμερα η Πάρις είναι 24 χρονών. Το πρώτο της εξώφυλλο ήρθε το 2017 στο περιοδικό Rolling Stone. Τρεις μήνες μετά υπέγραψε συμβόλαιο με το πρακτορείο IMG Models. Έχει κάνει εντιτόριαλ μόδας σε Vogue και Vanity Fair, αγαπά τη Βίβιαν Γουέστγουντ, έχει κάνει πασαρέλα για τον Givenchy και τον Γκοτιέ, είναι το πρόσωπο της KVD Beauty, δε χάνει fashion show για fashion show. 

Εκτός από το μόντελινγκ ασχολήθηκε λίγο με την ηθοποιία και κυρίως με τη μουσική· έχει βγάλει και δίσκους. Αυτοπεριγράφεται ως «μέτρια μίμος του Τομ Γιορκ» (των Radiohead). Οι μουσικοκριτικοί προσομοιάζουν το στιλ της με τους Nirvana και τον Κερτ Κομπέιν. «Όλοι στην οικογένειά μου κάνουν μουσική» λέει η ίδια. «Είμαι άλλωστε μια Τζάκσον».

Τα γονίδιά της είναι ασπρόμαυρα, όμως εκείνη αυτοπροσδιορίζεται ως μαύρη. Ερωτεύεται κορίτσια και αγόρια, αλλά δεν θέλει να την αποκαλούν μπαϊσέξουαλ. Είναι πολύ ενεργή στα social, ανεβάζει ποστ για τον μπαμπά της, δεν κρύβει την αγάπη για τα αδέλφια της, είναι εκπρόσωπος του ιδρύματος της νονάς της για το Έιτζ.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice