Κλόε Τσέρι: Από τη βιομηχανία του πορνό στη σειρά Euphoria και τις πασαρέλες

Ποια είναι η ιστορία της ηθοποιού που υποδύεται τη Φέι στη σειρά του HBO

Κλόε Τσέρι (Chloe Cherry): Το παρελθόν και το παρόν της ηθοποιού που ξεκίνησε από τη βιομηχανία του πορνό για να περάσει στο καστ του Euphoria, το Χόλιγουντ και τις πασαρέλες.

Όταν βρέθηκε στο σετ των γυρισμάτων του δεύτερου κύκλου του Euphoria ήταν ήδη πολύ εξοικειωμένη με τις κάμερες. Ηθοποιός σε ταινίες για ενήλικες από τα 18 της, βρέθηκε ξαφνικά από τα «ξερά» γήπεδα στο «χορτάρι» του HBO ξέροντας ακριβώς τι σημαίνει υποκριτική τέχνη. Εξοικειωμένη όμως ήταν και με την υπόθεση της σειράς, αφού το 2020 είχε πρωταγωνιστήσει σε τσοντοπαρωδία του Euphoria. Το συγκεκριμένο κλιπ ήταν ο λόγος που πήρε τον ρόλο της Φέι.

Η Κλόε Τσέρι από τη στιγμή που μπήκε στο καστ του Euphoria έγινε η αγαπημένη των τινέιτζερς που συχνάζουν στο TikTok. Οι οποίοι έχουν κόλλημα με το στιλ της και κυρίως τα αξέχαστα χείλη της, και δε νοιάζονται διόλου για το «αμαρτωλό» παρελθόν της. 

Το 2015, μία εβδομάδα αφότου πάτησε τα 18, η Κλόε αποφάσισε να δραπετεύσει από το «συντηρητικό και βαρετό» οικογενειακό της περιβάλλον. Μετακόμισε από τη μικρή πόλη της Πενσιλβάνια, όπου είχε γεννηθεί, στο Μαϊάμι και στη συνέχεια στο Λος Άντζελες. Είχε έναν πολύ συγκεκριμένο στόχο: να μεγαλουργήσει στη βομηχανία του πορνό. Και το έκανε τελείως επαγγελματικά υπογράφοντας συμβόλαια με τα εξειδικευμένα πρακτορεία ταλέντων Hussie Models και Spiegler Girls. Μέχρι το 2019 ήταν περιζήτητη από τους παραγωγούς γυρίζοντας περισσότερες από 200 ταινίες του είδους. Μεγάλη υπήρξε και η δημοφιλία της στο Ponrhub, με τα κλιπ της να παίρνουν 125 εκατομμύρια views. 

Και μετά ήρθε ο κορωνοϊός και μαζί με όλη την υπόλοιπη ζωή πάγωσε και η πορνοβιομηχανία. Η δραστήρια Τσέρι ωστόσο δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Πίστεψε το κλισέ πως κάθε κρίση γεννάει νέες ευκαιρίες και δικαιώθηκε πουλώντας πορνογραφικό περιεχόμενο στη νεοεμφανιζόμενη πλατφόρμα OnlyFans. 

Τον Ιανουάριο του 2022 την έμαθε και το μη ενήλικο κοινό. Στον δεύτερο κύκλο της σειράς Euphoria του HBO υποδύθηκε την Φέι, το κορίτσι ενός εμπόρου ναρκωτικών. Ο παραγωγός της σειράς Σαμ Λέβινσον ομολόγησε ότι ήταν μεγάλος φαν των αναρτήσεών της στο instagram· εκτιμούσε το χιούμορ της. Έτσι της έστειλε ένα μέιλ όπου της πρότεινε να περάσει από οντισιόν. Μετά από δύο διαδικτυακές ακροάσεις και μία ενώπιος ενωπίω συνάντηση με τον Λέβινσον τελικά πήρε τον ρόλο. 

Την αγάπησαν κριτικοί και κοινό, την πρόσεξαν και οι άνθρωποι της μόδας. Μετά τη συμφωνία της με το πρακτορείο μοντέλων Anti-Agency London, περπάτησε στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης, πρωταγωνίστησε στην καμπάνια του Versace και του Steve Madden. Έχει κυκλοφορήσει τραγούδια ραπ και ετοιμάζεται να παίξει σε δύο ταινίες. 

Έχει αφήσει οριστικά πίσω της το πορνό. Ποια διαφορά βρίσκεται ανάμεσα στον ερωτικό κινηματογράφο και εκείνον του Χόλιγουντ; «Για κάποιον λόγο, οι άνθρωποι θα πληρώσουν για προϊόντα του Χόλιγουντ, αλλά δε θα πληρώσουν για πορνό» έχει πει σε συνέντευξή της. 

© EPA/DAVID SWANSON