O Κάνιε Γουέστ επί σκηνής
O Κάνιε Γουέστ επί σκηνής © EPA/ETIENNE LAURENT
Celebrities

O Κάνιε Γουέστ πρόσβαλε τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ (βίντεο)

Η ατάκα του ράπερ που προκάλεσε οργή στην οικογένεια του εκλιπόντος

62224-137655.jpg
Newsroom |

Οικογένεια Τζορτζ Φλόιντ κατά Κάνιε Γουέστ - Τα σχόλια του ράπερ και οι αντιδράσεις

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο η οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ να προσφύγει στη δικαιοσύνη κατά του Κάνιε Γουέστ. Ο δημοφιλής ράπερ έχει προκαλέσει κατά διαστήματα σάλο με αμφιλεγόμενες δηλώσεις του.

Μετά την εμφάνισή του με φούτερ που έγραφε «White Lives Matter», ο Κάνιε Γουέστ «ξαναχτύπησε», μιλώντας για τον Τζορτζ Φλόιντ, τον μαύρο Αμερικανό που δολοφονήθηκε από τον λευκό αστυνομικό Ντέρεκ Σόβιν.

Ο πρώην της Κιμ Καρντάσιαν ισχυρίστηκε ότι ο Τζορτζ Φλόιντ πέθανε από χρήση ναρκωτικών (φαιντανύλης) και όχι από αστυνομική βία.

Στα βίντεο από τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη το 2020, φαινόταν ο Ντέρεκ Σόβιν να έχει βάλει το γόνατο στον λαιμό του μαύρου Αμερικανού για σχεδόν 9 λεπτά, αδιαφορώντας για τις εκκλήσεις του θύματος, το οποίο δεν σταματούσε να του λέει «δεν μπορώ να αναπνεύσω».

Τα σχόλια του Κάνιε Γουέστ για τον Τζορτζ Φλόιντ έγιναν σε podcast του Drink Champs το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκεια συζήτησης για το ντοκιμαντέρ της Candace Owens «The Greatest Lie Ever Sold: George Floyd and the Rise of BLM».

«Τον χτύπησαν με τη φαιντανύλη. Αν δεις ότι το γόνατο του άνδρα δεν ήταν καν στο λαιμό του έτσι» δήλωσε ο ράπερ.

Όργή της οικογένειας Τζορτζ Φλόιντ για τον Κάνιε Γουέστ

«Αν και δεν μπορεί κανείς να δυσφημήσει τους νεκρούς, η οικογένεια του #GeorgeFloyd εξετάζει το ενδεχόμενο να κάνει μήνυση για τις ψευδείς δηλώσεις του Kanye σχετικά με τον τρόπο θανάτου του» ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας σε ανάρτησή του στο Twitter.

Και πρόσθεσε: «Ο ισχυρισμός ότι ο Τζορτζ Φλόιντ πέθανε από φαιντανύλη και όχι από τη βαρβαρότητα που καθιερώθηκε εγκληματικά και πολιτισμικά, υπονομεύει και μειώνει τον αγώνα της οικογένειας Φλόιντ».

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice