15 πράγματα που δεν ξέρεις για τη «μοναχή» Φωτεινή Παπαθεοδώρου

Όταν της έγινε η πρόταση για να συμμετάσχει στο «Μαύρο Ρόδο» αποφάσισε να αφήσει το Λονδίνο και να επιστρέψει στην Ελλάδα ξανά

 Φωτεινή Παπαθεοδώρου, η μοναχή Ελισάβετ της σειράς Μαύρο Ρόδο και όσα δεν ξέρεις για εκείνη.

Τα εκφραστικά της μάτια μέσα από το μαύρο ράσο ξεχωρίζουν. Η Ελισάβετ, κατά κόσμον Άννα Βελιώτη, δόκιμη μοναχή στο μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου λίγο πιο έξω από το μικρό χωριό της Γερακιανής, προετοιμάζεται για τη χειροτονία της, ενάντια στις επιθυμίες του πατέρα της. Η νεαρή ηθοποιός, Φωτεινή Παπαθεοδώρου που υποδύεται τη μοναχή στη δραματική σειρά του Mega «Μαύρο Ρόδο» που έκανε πρεμιέρα 3 Οκτωβρίου έχει γίνει ήδη talk of the town. «Μου άρεσε πολύ ο ρόλος της Ελισάβετ. Διαφέρει πολύ από την δική μου ζωή και ήταν πρόκληση για μένα», ανέφερε σε συνέντευξη της για την συμμετοχή της στη σειρά. Νέα, δυναμική, ταλαντούχα με μια φυσική ομορφιά που ξεχωρίζει, έχει ήδη απασχολήσει το twitter για την σχέση της στη σειρά με τον Πέτρο (Μιχαήλ Ταμπακάκη). Παρακάτω, σου έχουμε 15 facts για να την γνωρίσεις καλύτερα.

1. Η ηθοποιός γεννήθηκε και έζησε στην Αγγλία μέχρι τα 7 της χρόνια, στη συνέχεια ήρθε στην Ελλάδα και έφυγε ξανά για το πανεπιστήμιο. 

2. Τέλειωσε τις σπουδές της στην αγγλική λογοτεχνία στη Βρετανία και το μεταπτυχιακό της στην κλασική φιλολογία. Στην πορεία την κέρδισε η υποκριτική και σπούδασε στο Λονδίνο.

3. Ακολούθησε η παραγωγή ντοκιμαντέρ για το BBC, το Channel 5 και το PBS. Εργάστηκε στο εξωτερικό ως παραγωγός κι έχει σκηνοθετήσει την μικρού μήκους ταινία Locked In, η οποία κέρδισε μαζί με άλλες τον σκηνοθετικό διαγωνισμό Straight8 το 2017 και προβλήθηκε στο φεστιβάλ της Αγγλίας, Super Shorts. Έχει λάβει μέρος σε επεισόδια των ξένων σειρών Chance Encounters το 2019 και Fast Forward το 2018, ενώ έχει συμμετάσχει και στη μικρού μήκους ταινία In Brighton.

4. H αδερφή της Άννα είναι χορεύτρια, ζει στο Manchester, μοιάζουν αρκετά και την αποκαλεί Tini

5. Ποστάρει συχνά φωτογραφίες με την οικογένεια της. Με ποιον μοιάζει περισσότερο όμως την μαμά, τον μπαμπά, τον παππού ή την αδερφή της;

6. Έχει παίξει στην ταινία της Μιμής Ντενίση, «Σμύρνη μου αγαπημένη».

7. To πρώτο της post στο insta account της ήταν μια φωτογραφία από ταξίδι της μέσα από το αεροπλάνο ενώ σήμερα την ακολουθούν πάνω από 8.000 ακόλουθοι.

8. Η Φωτεινή Παπαθεοδώρου βρίσκεται σε σχέση περίπου τα τελευταία οκτώ χρόνια με τον Σέρβο παραγωγό και σκηνοθέτη Αλεξάντερ Νίκολιτς που έχει γενέθλια 21 Οκτωβρίου και ταξιδεύουν πολύ μαζί.

9. Chilli, η μεγάλη της gingercat αγάπη. Γατομάνα, γατομάνα που είναι υπερ της υιοθεσίας. 

10. Το account της θα μπορούσε να είναι και ταξιδιωτικό μιας και λατρεύει τα ταξίδια και τα ποστάρει συνεχώς τους προορισμούς τους. Άμστερνταμ, Λισαβόνα, Κοπενχάγη, Βελιγράδι, Βουδαπέστη, where is next?

11. Θα την δεις πολύ συχνά άβαφη.

12. Όταν της έγινε η πρόταση για να συμμετάσχει στο «Μαύρο Ρόδο» αποφάσισε να αφήσει το Λονδίνο και να επιστρέψει στην Ελλάδα ξανά. «Μου άρεσε η ζωή μου στο Λονδίνο, αλλά ήμουν έτοιμη να το εγκαταλείψω γιατί μια ζωή ήθελα να γίνω ηθοποιός. Υπάρχουν πράγματα που άφησα πίσω, αλλά σκέφτομαι ότι κάποια στιγμή μπορεί να ξαναγυρίσω. Ήθελα να είμαι πρωταγωνίστρια σε μια σειρά, ήταν ο σκοπός μου, ήταν στο πλάνο» έχει αναφέρει σε συνέντευξή της ενώ προκειμένου να υποδυθεί την Ελισάβετ βρέθηκε μαζί με τη συνάδελφό της, Κατερίνα Διδασκάλου, σε ένα γυναικείο μοναστήρι στο Ρέθυμνο όπου ακολούθησαν για ένα διάστημα κανονικά τη ζωή των μοναχών του μοναστηριού προκειμένου να μπει στο ρόλο της. Όσον αφορά τις προσευχές έχει δηλώσει πώς κάποιες τις ήξερε, άλλες τις έψαξε κι άλλες τις άκουσε μέσω Youtube.

13. Φωτογραφίζει πολύ συχνά τους φίλους της ενώ στις best friends της ανήκουν η Αλεξάνδρα Κουμαρά και η Νόπη Μουσαηλίδου.

14. Είναι sunset lover.

15. To 2019 έκανε το μοντέλο σε fashion film.