Lacma: Τι φόρεσαν οι διάσημοι που εμφανίστηκαν στο κόκκινο χαλί

Κιμ Καρντάσιαν, Σάλμα Χάγιεκ, Τζούλια Γκάρνερ στο gala για την ενίσχυση του μουσείου τέχνης του Λος Άντζελες

Lacma: Οι διάσημοι που εφανίστηκαν στην εκδήλωση του μουσείου του Λος Άντζελες. Τι φόρεσαν.

Δεν υπήρχε το Urban Light, το έργο τέχνης με τη συστάδα των φανοστάτων έξω από το LACMA, όταν είχα πάει το 2005 για να κάνω συνέντευξη στη Σαρλίζ Θερόν. Οι λάμπες του έργου άναψαν στο μόνιμο τόπο τους 3 χρόνια μετά. Αναπάντεχο το μουσείο τέχνης του Λος Άντζελες. Σε μια πόλη που αποθεώνεται η τέχνη του εφήμερου, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να φτιάχνεται ένα μουσείο που στεγάζει Πικάσο, Ματίς, Σεζάν και έργα από προηγούμενους αιώνες και χιλιετίες.

Πριν μερικές ημέρες, η αφρόκρεμα της έβδομης τέχνης -και όχι μόνο- κατέκλυσε το απλερό μουσείο για να τιμήσει το έργο της αμερικανίδας καλλιτέχνιδας Helen Pashgian, μια από τις πρωτοπόρους της δεκαετίας του 1960 και του σκηνοθέτη Park Chan-wook -όλοι έχουμε δει το Old Boy. Ήταν μια βραδιά φιλανθρωπική: με την υποστήριξη του κολοσσού Gucci και τη συνδρομή των επισκεπτών, συγκεντρώνονται χρήματα για να υποστηριχθεί η πρωτοβουλία του μουσείου να φέρει τον κινηματογράφο στο επίκεντρο των δράσεών του. Με οικοδεσπότες την, όπως την αναφέρει το περιοδικό Homes and Gardens «Culture Queen του Λος Άντζελες», Eva Chow και τον Leonardo di Caprio και με τον Έλτον Τζον να παραχωρεί ένα μίνι ρεσιτάλ συγκεντρώθηκαν περί τα 5 εκατομμύρια δολάρια. Σε αυτό το gala έχουν τιμηθεί καλλιτέχνες όπως η Barbara Kruger, ο David Hockney και ο Ed Ruscha καθώς και σκηνοθέτες όπως ο Martin Scorsese, Stanley Kubrick, and Clint Eastwood. Είναι μια βραδιά που μόδα και τέχνη περπατούν αγκαζέ.

Ξεκινώ με τη Σάλμα Χάγιεκ, σύζυγο François-Henri Pinault, προέδρου της Kering, στην οποία ανήκει και ο οίκος Gucci. Ενώ συνήθως επιλέγει τα πιο βαρετά και λάθος Gucci, αυτήν τη φορά η λαμπερή δημιουργία με το μοτίφ δαντέλας στον ποδόγυρο και το ντεκολτέ ήταν passable.

Στην κατηγορία χορηγού της βραδιάς (Gucci δηλαδή), η Carey Mulligan με βροχή από κρύσταλα στην κάπα και το ρούχο της, ο Jared Leto με ροζ μαλλιά και ο Andrew Garfield με βελούδινα κεντημένα κουστούμια, η Julia Garner με παγιέτα πράσινη, o Idris Elda με τη σύζυγό του, η οποία φορούσε μια αξιομνημόνευτη art deco κάπα. Η Jodie Turner-Smith και η Olivia Wilde επίσης είχαν art deco αναφορές στις δημιουργίες που επέλεξαν ενώ η Caroline Daur αφέθηκε στο χάδι των φτερών. Η Janelle Monáe έσκισε με το παιχνιδιάρικα ασπρόμαυρο vintage Gucci ενώ νικήτρια της βραδιάς ήταν το τιμώμενο πρόσωπο Helen Pashgian με floral φόρεμα, sneakers Gucci κι ένα χαμόγελο διαμάντι.

Στην ίδια βραδιά εμφανίστηκε και η Billie Eilish για πρώτη φορά με τον σύντροφο της, Jesse Rutherford φορώντας από πάνω μέχρι κάτω Gucci, μάσκα ύπνου και έχοντας ένα κουβερλί στις πλάτες. Ποιος ξέρει τι ήθελαν να πουν; Η Alessandra Ambrosio επέλεξε κοστούμι και παπούτσια από τη συνεργασία του Olivier Rousteing με τον Jean Paul Gaultier, η Kendal Jenner διάφανη δημιουργία του Burc Akyol και η Kim Kardashian με δερμάτινη δημιουργία Balenciaga με ενσωματωμένα γάντια από την πρόσφατη Couture συλλογή.

H γλυκιά Sydney Sweeney ήταν μια μπαλαρίνα με Giambatista Valli, η Paris Hilton με αστραφτερή δημιουργία με τολμηρά cut outs της Jasmin Erbas και η Rose με απίθανο YSL δια χειρός Anthony Vaccarelo. Εκεί ήταν και ο Σον Πεν, ο οποίος ήταν συνδαιτυμόνας της Eva Chow. Δεν είδα σε καμιά φωτογραφία τον Leonardo DiCaprio, όμως το χρυσό σακάκι του Jude Law μου δημιούργησε απορία: για ποιο λόγο;