Ποιοι celebrities εγκατέλειψαν το Twitter του Ίλον Μασκ και γιατί

Από την Άμπερ Χερντ μέχρι την Τζίτζι Χαντίντ, το Twitter χάνει διαπρεπή μέλη του με εκατομμύρια ακολούθους. 

Ποιοι άνθρωποι του θεάματος εγκατέλειψαν το Twitter του Ίλον Μασκ ενοχλημένοι από την έκρηξη της ρητορικής μίσους αμέσως μετά την εξαγορά της πλατφόρμας.

Από την ώρα που ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου απέκτησε το Twitter στα τέλη Οκτωβρίου, ο αριθμός των διασημοτήτων που εγκατέλειψαν την πλατφόρμα αυξήθηκε σημαντικά. Κάποιοι από αυτούς εξέφρασαν την ανησυχία τους για τους απώτερους σκοπούς του Ίλον Μασκ και μετακινήθηκαν στο Instagram ή στο TikTok. Το πρώτο brand που αποσύρθηκε είναι ο Balenciaga.

Πάντως, σίγουρα κάτι συμβαίνει στο Twitter υπό τη νέα ιδιοκτησία. 12 ώρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της εξαγοράς της πλατφόρμας από τον Μασκ έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μια ερευνητική ομάδα παρατήρησε ότι η ρητορική μίσους και η χρήση της λέξης ni@@r αυξήθηκε σχεδόν κατά 500 τοις εκατό.

Η σεναριογράφος του Grey’s Anatomy και παραγωγός του Bridgerton Σόντα Ράιμς ήταν από τους πρώτους που δήλωσαν πως εγκαταλείπουν. «Δεν περιμένω τα όποια σχέδια του Ίλον. Γεια» έγραψε στις 29 Οκτωβρίου κι έκτοτε ο λογαριασμός της πάγωσε. Να σημειωθεί πως η Ράιμς έχει περίπου 2 εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter. 

Την ίδια μέρα η σταρ της R&B Τόνι Μπράξτον δήλωσε «σοκαρισμένη» από τη στροφή του μέσου. «Είμαι σοκαρισμένη και απογοητευμένη από την “ελευθερία του λόγου” που είδα στην πλατφόρμα μετά την εξαγορά. Η ρητορική μίσους υπό το πέπλο της “ελευθερίας του λόγου” είναι απαράδεκτη. Γι’ αυτό επιλέγω να μείνω εκτός Twitter καθώς πλέον δεν είναι ένας ασφαλής χώρος για μένα, τους γιους μου και άλλους POC (People of Colour)». Τα τοξικά σχόλια κάτω από το tweet της Μπράξτον δικαιώνουν απόλυτα την απόφασή της.

Η ηθοποιός Τία Λεόνι ανέβασε ένα tweet δηλώνοντας ενοχλημένη από το «υπερβολικό μίσος»και τη λάθος κατεύθυνση που πήρε η πλατφόρμα και στη συνέχεια έσβησε το προφίλ της. 

Η Γούπι Γκόλντμπεργκ ανακοίνωσε την απόφασή της να αποσυρθεί από το Twitter στο talk show The View. «Είναι τόσο μπερδεμένο» είπε, για να συμπληρώσει: «Αν ηρεμήσουν τα πράγματα και νιώσω πιο άνετα, ίσως επιστρέψω». Πάντως, για την ώρα κατέβασε το προφίλ της. 

Τον λογαριασμό της έσβησε και η Τζίτζι Χαντίντ. «Απενεργοποίησα τον λογαριασμό μου στο Twitter σήμερα. Για πολύ καιρό, αλλά ειδικά με τη νέα του ηγεσία, γίνεται όλο και περισσότερο ένας βόθρος μίσους και φανατισμού, και δεν είναι ένα μέρος του οποίου θέλω να είμαι μέρος», έγραψε σε ένα Instagram Story.

Και η Άμπερ Χερντ κατέβασε το προφίλ της, χωρίς να αιτιολογήσει την απόφασή της δημοσίως. Πάντως η κίνησή της έχει ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι υπήρξε σύντροφος του Ίλον Μασκ για ένα διάστημα. 

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice