MTV Video Music Awards 2022
©EPA / JASON SZENES
Celebrities

Πώς ο Lil Nas X ταράζει τα νερά της μόδας

Διαθέτει αβίαστo στυλ ή ένα πανέξυπνο κόλπο μάρκετινγκ;

Lil Nas X: Η ερμηνεία των στιλιστικών επιλογών του δημοφιλούς ράπερ και οι πιο πολυσυζητημένες εμφανίσεις του

Το 2018 ο ράπερ Lil Nas X εγκατέλειψε το κολέγιο στην Ατλάντα και ηχογράφησε το πρώτο του τραγούδι με ένα backing track που αγόρασε στο διαδίκτυο, το οποίο του κόστισε μόλις 30 δολάρια. Το αποτέλεσμα ήταν το Old Town Road, ένα μείγμα country και trap μουσικής. Το κομμάτι έγινε πολύ γρήγορα viral στο TikTok. Χιλιάδες άνθρωποι δημοσίευσαν lip sync videos με αυτό, φορώντας μπότες και καουμπόικα καπέλα. Σε λίγους μήνες, ο ράπερ έσπασε ρεκόρ λόγω της παραμονής του τραγουδιού του για 19 εβδομάδες στην κορυφή των Αμερικάνικων charts. Πέντε χρόνια αργότερα, ο νεαρός καλλιτέχνης θεωρείται ένα αστέρι της γενιάς του για πολλούς λόγους. Ανάμεσα σε αυτούς είναι ασφαλώς το στυλ του.

Κάθε στιλιστική εμφάνιση του Lil Nas X γίνεται θέμα συζήτησης. Το σερί ξεκίνησε όταν κυκλοφόρησε σε συνεργασία με την εταιρεία MSCHF ένα ζευγάρι sneakers, των οποίων η σόλα περιείχε μια σταγόνα ανθρώπινου αίματος. Όπως ήταν αναμενόμενο, η κυκλοφορία των παπουτσιών ανακλήθηκε, αλλά εκείνος δεν πτοήθηκε. Φαίνεται μάλιστα πως βάλθηκε να κάνει ακόμη μεγαλύτερο σάλο με τις στιλιστικές του επιλογές.

Ο Lil Nas X δηλώνει μέσα από τις εμφανίσεις του ότι το στυλ δεν έχει φύλο. Στην πρώτη του εμφάνιση στα VMA επέλεξε ένα ζευγάρι ασημένιες καουμπόικες μπότες, μια δαντελένια μπλούζα με βολάν και ένα κοστούμι με παγιέτες. Στα VMA του 2021, ο ράπερ περπάτησε στο κόκκινο χαλί με ένα φόρεμα σε λιλά χρώμα από τον οίκο Versace. Στο Met Gala 2021, εμφανίστηκε με μια ολόχρυση Versace δημιουργία «τρία σε ένα». Πριν λίγο καιρό, ο καλλιτέχνης παρουσιάστηκε στο Songwriters Hall of Fame με το νέο του «χτένισμα-σφουγγαρίστρα». Συνδύασε τις νέες κίτρινες μπούκλες του με μαύρο κοστούμι, σακάκι με φερμουάρ ως τον λαιμό και ψηλές platform boots και συγκέντρωσε την προσοχή για μια ακόμη φορά.

2019 MTV Video Music Awards in New York
Ⓒ Epa/DJ JOHNSON
MTV Video Music Awards - Red Carpet
© EPA/ JASON SZENES
Songwriters Hall of Fame Red Carpet
© EPA/JUSTIN LANE

Οι πολυσυζητημένες εμφανίσεις του Lil Nas X καταφέρνουν να τον κρατάνε ψηλά στις τάσεις του διαδικτύου. Υπάρχει, βέβαια, και η άποψη ότι ο νεαρός ράπερ γνωρίζει καλά την δύναμη των μέσων και την εκμεταλλεύεται για να παραμένει στα φώτα της δημοσιότητας. Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Lil Nas X χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ένας από τους μεγαλύτερους μαρκετίστες της μουσικής βιομηχανίας. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι το στυλ του αφήνει ένα στίγμα στη μόδα.

64th Annual Grammy Awards
©EPA/DAVID SWANSON
MTV Video Music Awards 2022
© EPA/JASON SZENES

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice