Σακίρα
© EPA / Carlos Durán Araújo
Celebrities

Η Σακίρα απαντά για την υπόθεση φοροδιαφυγής: «Είναι μία εκστρατεία λάσπης»

Γιατί τα βάζει με τους εισαγγελείς

62224-137655.jpg
Newsroom |

Σακίρα: Η απάντηση της τραγουδίστριας στην υπόθεση φοροδιαφυγής - Η απουσία από την Ισπανία και η θέση των δικηγόρων της

Κατά των εισαγγελέων της Ισπανίας στρέφεται η Σακίρα για την υπόθεση φοροδιαφυγής και υποστηρίζει ότι πρόκειται για εκστρατεία λάσπης εναντίον της.

Συγκεκριμένα, η Σακίρα ισχυρίζεται ότι οι αρχές παραβίασαν την προσωπικής της ζωή, δημοσιοποιώντας ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και χωρίς να της αναγνωρίζουν το τεκμήριο της αθωότητας, αναφορικά με τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση. Η νομική ομάδα της τραγουδίστριας φέρεται, επίσης, να ισχυρίζεται ότι δεν ήταν κάτοικος Ισπανίας κατά την εν λόγω χρονική περίοδο που κατηγορείται για φορολογική απάτη.

«Η Εφορία ενήργησε έχοντας απαράδεκτους σκοπούς, καθώς ήθελε να την θέσει ως παράδειγμα για τους υπόλοιπους Ισπανούς φορολογούμενους. Προέβη σε ασυνήθιστες ενέργειες που παραβιάζουν τη ζωή της», αναφέρει η νομική ομάδα της Σακίρα. Επιπλέον, προσθέτουν ότι το Υπουργείο Οικονομικών κατέφυγε σε «μέτρα που παραβιάζουν το δικαίωμά της στην ιδιωτική ζωή, όπως αιτήματα σε ιατρικά κέντρα για λήψη αποκλειστικών πληροφοριών, όπως ραντεβού και αποτελέσματα εξετάσεων». 

Τι υποστηρίζει η Σακίρα για την υπόθεση φοροδιαφυγής

Σύμφωνα με την ισπανική νομοθεσία, η τραγουδίστρια του «Hips Don't Lie» πρέπει να πληρώσει φόρους μόνο αν περάσει 183 ή περισσότερες ημέρες στην ευρωπαϊκή χώρα μέσα σε ένα μόνο έτος. Τον Σεπτέμβριο, η Σακίρα οδηγήθηκε σε ισπανικό δικαστήριο, επειδή φέρεται να μην κατέβαλε φόρους ύψους 13,9 εκατομμυρίων δολαρίων για εισοδήματα που απέκτησε μεταξύ 2012 και 2014. Εάν κριθεί ένοχη, η τραγουδίστρια θα μπορούσε να αντιμετωπίσει έως και οκτώ χρόνια φυλάκισης και ένα πρόστιμο 24 εκατομμυρίων δολαρίων! Πρόκειται, για ασύλληπτο ποσό. Ωστόσο, η Σακίρα αρνείται ότι ήταν μόνιμη κάτοικος Ισπανίας από το 2012 έως το 2014 και ότι στην πραγματικότητα πλήρωσε 10.141.075 δολάρια σε φόρους στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «TMZ».

Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι η κριτής του «Voice» δήλωσε φορολογικός κάτοικος Ισπανίας το 2015, αφού εγκαταστάθηκε εκεί με τον πρώην πλέον σύντροφό της, Gerard Piqué, και τους δύο γιους τους, Milan, 9 ετών, και Sasha, 7 ετών.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice