Γιώργος Μπένος
© Instagram Γιώργος Μπένος
Celebrities

17 πράγματα που δεν ξέρεις για τον ηθοποιό Γιώργο Μπένο του «Maestro»

«Η σκηνή που δέχομαι βία από τον πατέρα μου και η σκηνή που με βρίσκει ο Αντώνης ήταν απαιτητικά και δύσκολα γυρίσματα»

Ο Γιώργος Μπένος υποδύεται τον Σπύρο στην τηλεοπτική σειρά Μaestro του Χριστόφορου Παπακαλιάτη. 

Τα καταγάλανα μάτια και το μελαγχολικό του χαμόγελο, σου τραβούν αμέσως την προσοχή. Kαταπιεσμένος και εγκλωβισμένος στο μοντέλο του «σκληρού» νεαρού άντρα που ζει στη μικρή κοινωνία των Παξών. Ο Γιώργος Μπένος ή αλλιώς Σπύρος, που υποδύεται τον γιο της Μαρίας και του Χαράλαμπου στη σειρά Maestro, είναι εγκλωβισμένος στο δικό του σκοτάδι αλλά και πολύ ερωτευμένος – όχι με την Γιάννα αλλά με τον Αντώνη. Ο Σπύρος και ο Αντώνης, ο Αντώνης και ο Σπύρος έδωσαν άλλωστε, ένα τρυφερό φιλί και το twitter τους αποθέωσε γι’ ακόμη μια φορά. Από 25 Ιανουαρίου τον 29χρονο Γιώργο Μπένο μάλιστα θα τον δούμε, να ανεβαίνει στη σκηνή με την παράσταση «Ανεμοδαρμένα Ύψη» της Έμιλι Μπροντέ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Παρακάτω, συγκεντρώσαμε 17 facts για να τον μάθεις καλύτερα.

1. Γεννήθηκε στη Χαλκίδα 21 Iανουαρίου και μεγάλωσε στα Βασιλικά Ευβοίας.

2. Όλα ξεκίνησαν όταν έπεσε στα χέρια του ένα απόκομμα δημοσιεύματος σχετικά με τον μεγάλο αριθμό υποψηφίων που έδιναν εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο και εκείνος αποφάσισε να δεχτεί την πρόταση της Μαρίας Βαρδάκα να τον προετοιμάσει για τις εξετάσεις. Ο Γιώργος Μπένος αποφοίτησε επίσημα από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 2017 ενώ έχει σπουδάσει επίσης ζαχαροπλαστική.

3. Στην εφηβεία έχασε τον θείο του, κλείστηκε στον εαυτό του και υπήρχαν στιγμές που δεν ήθελε να πάει ούτε στο σχολείο, έχει αποκαλύψει σε συνέντευξή του.

4. Στο θέατρο έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις όπως: «Απόψε αυτοσχεδιάζουμε» (2018 και 2019), «Το Πορφυρό Νησί» (2018), «Αγαμέμνων» (2018), «Μακμπέθ» (2020) ενώ τηλεοπτικά τον έχουμε συναντήσει στο «Λόγω τιμής, 20 χρονιά μετά» (2019) αλλά και στη σειρά «Ήλιος» (2020).

5. Η πρώτη του δημοσίευση στο Ιnstagram ήταν μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του από τις 15 Ιουνίου του 2018.

6. Το προφίλ του στο instagram έχει σήμερα πάνω από 10.500 ακολούθους.

7. Στα social media θα τον δεις συχνά να ποστάρει στιγμιότυπα από τη φύση, τοπία αλλά και βιβλία με ποιήματα (κυρίως Αργύρη Χιόνη).

8. Αγαπάει να περπατάει στο κέντρο της Αθήνας – της πόλης που τον γοητεύει και την ίδια στιγμή τον τρομάζει. Ο αγαπημένος του προορισμός, όπως έχει πει, είναι η αυλή του πατρικού του στο Μετόχι ενώ στα favourite spots του ανήκει και η Καστοριά.

9. 3 Ιουλίου του 2018 διάβαζε για να δώσει δίπλωμα για μοτοσυκλέτα. Γιώργο το πήρες;

10. Έχει ένα σκυλάκι που το λένε «Νίνα», το οποίο δεν αποχωρίζεται ποτέ ενώ είναι υπέρ της υιοθεσίας και θα τον δεις συχνά να βοηθάει ζωάκια να βρουν νέο σπίτι.

11. Στο παρελθόν είχε αναφέρει ότι φοβάται τις αράχνες.

12. Έγινε θείος 5 Μαρτίου του 2022 από την αδερφή του Αναστασία.

13. Η αγαπημένη του ταινία είναι «Οι παραλίες της ζωής μου» της Ανίες Βαρντά ενώ αγαπημένο του βιβλίο το «Μια εποχή στην κόλαση» του Ρεμπώ.

14. Και το Maestro πώς προέκυψε; Με τον Oρέστη Χαλκιά γνωρίστηκαν στην σειρά «Ήλιος», όπου πρωταγωνιστούσε και ο Αντίνοος Αλμπάνης. Κάποια στιγμή, o Αντίνοος πλησιάζει τον Ορέστη και του λέει: «Σε έχω προτείνει για δουλειά». Πέρασε, ωστόσο, κάποιο χρονικό διάστημα και μία ήμερα, εκεί που περίμεναν να κάνουν COVID-test προτού ξεκινήσουν το γύρισμα για τον «Ήλιο», έβγαλαν μια φωτογραφία και την πόσταραν στο Ιnstagram. Τους είχε ακολουθήσει ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και έπειτα τους ζήτησαν να περάσουν μαζί casting για μια νέα σειρά.

15. Μια στιγμή των γυρισμάτων που τον δυσκόλεψε. «Η σκηνή που δέχομαι βία από τον πατέρα μου και η σκηνή που με βρίσκει ο Αντώνης ήταν απαιτητικά και δύσκολα γυρίσματα» τόνισε σε συνέντευξή του.

16. Μεταξύ όσων έχει αναφέρει για τον ρόλο του στο Maestro δήλωσε σε συνεντεύξεις του για την συνεργασία του με την Μαρία Καβογιάννη και τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη: «Eίναι φανταστικό στη σειρά να έχω μητέρα τη Μαρία Καβογιάννη», «Από το πρώτο γύρισμα που μπήκαμε μέσα έβλεπες ότι ο καθένας είχε έναν συγκεκριμένο ρόλο. Ο Χριστόφορος γενικά το φροντίζει αυτό, έχει μια ομάδα την οποία εμπιστεύεται απόλυτα και όλοι μας είχαμε αυτή την ασφάλεια. Εγώ νομίζω ότι στο πρώτο μου γύρισμα αισθάνθηκα αυτό το “τώρα τι γίνεται;” και πως “μάλλον φαίνεται πολύ καλό αυτό που πάμε να κάνουμε”. Και ο Χριστόφορος εννοείται σου το μεταδίδει αυτό πάρα πολύ. Εμένα ο Χριστόφορος μου βγάζει ότι αγαπά πολύ τη δουλειά του. Ερωτεύεται τη δουλειά του, δίνεται πάρα πολύ. Είναι ταγμένος και ταυτόχρονα τόσο απλός, έχει χιούμορ, είναι κοντά σε εμάς».

17. Ο Γιώργος Μπένος υποστηρίζει πολύ και στη ζωή και στα social media τους συμπρωταγωνιστές του. «Το είπες μόνος σου: ένας υπέροχος συνεργάτης μόνο μπορεί να σου βγάλει τον καλύτερο σου εαυτό! Σε ευχαριστώ και σε αγαπώ Ορεστάκο μου! Άλλωστε Αντώνη μου όλα είναι πιο ωραία όταν είμαστε μαζί» σχολίασε κάτω από post του Ορέστη Χαλκιά ενώ στην τελευταία δημοσίευση της Κλέλιας Ανδριολάτου που γράφει «Η Ισπανία μου χάρισε ένα κόκκινο τριαντάφυλλο . .» της απαντά με τρυφερό τρόπο «Εσύ της χάρισες ψυχή μου !».

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice