Η Σακίρα στο δικαστήριο
© EPA / Quique Garcia
Celebrities

Επίσημα χωρισμένοι Σακίρα και Πικέ - Συναντήθηκαν στο δικαστήριο (βίντεο)

Επισφράγισαν τη συμφωνία για τα παιδιά τους

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Σακίρα και Πικέ: Ο χωρισμός τους και η συμφωνία για την ευημερία των παιδιών τους

Έξι μήνες μετά την ανακοίνωση ότι δεν είναι πλέον μαζί, η Σακίρα και ο Πικέ πήραν και επίσημα το διαζύγιό τους. Το άλλοτε ζευγάρι βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης (1/12) στα δικαστήρια της Βαρκελώνης, το «City of Justice». 

Σύμφωνα με την El Pais, η Σακίρα εμφανίστηκε ντυμένη στα μαύρα, φορώντας γυαλιά ηλίου. Ο Πικέ εμφανίστηκε με καπέλο. Πριν από σχεδόν ένα μήνα, ανακοίνωσαν ότι κατέληξαν σε συμφωνία για τον χωρισμό τους. Το σύμφωνο περιλαμβάνει ότι η Σακίρα θα ζήσει στο Μαϊάμι με τα δύο παιδιά του ζευγαριού, τον Σάσα και τον Μίλαν. Ο Πικέ θα μπορεί να πάει να τους δει όσες φορές θέλει και τα έξοδα αυτών των ταξιδιών θα βαρύνουν και τους δύο, σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας. «Υπογράψαμε μια συμφωνία που εγγυάται την ευημερία των παιδιών μας και η οποία θα επικυρωθεί στο δικαστήριο, ως μέρος μιας απλώς επίσημης διαδικασίας», ανέφεραν και οι δύο σε μια σύντομη δήλωση. «Ο μοναδικός μας στόχος είναι να τους παρέχουμε τη μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία και πιστεύουμε ότι το απόρρητό τους θα γίνει σεβαστό».

Colombian singer Shakira and footballer Pique arrive in Spanish court amid seperation process | AFP

Σακίρα και Πικέ: Ο χωρισμός μετά από 10 χρόνια και η πρώτη γνωριμία

Η Σακίρα και ο Πικέ ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους στις αρχές Ιουνίου 2022, μετά από περισσότερο από μια δεκαετία σχέσης. «Λυπούμαστε που επιβεβαιώνουμε ότι χωρίζουμε. Για την ευημερία των παιδιών μας, που αποτελούν την ύψιστη προτεραιότητά μας, ζητάμε σεβασμό της ιδιωτικής ζωής. Ευχαριστώ για την κατανόησή σας», ανέφεραν στη σύντομη δήλωσή τους, 26 μόλις λέξεων. Γνωρίστηκαν λίγο πριν το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής, που διεξήχθη το καλοκαίρι του 2010, όπου εκείνη εμφανίστηκε στη σκηνή και εκείνος ανακηρύχθηκε νικητής με την ισπανική ομάδα. Δύο χρόνια μετά την έναρξη της σχέσης τους, τον Σεπτέμβριο του 2012, το ζευγάρι ανακοίνωσε την έλευση του πρώτου του παιδιού και δύο χρόνια αργότερα, τη γέννηση του δεύτερου. 

Μετά τον χωρισμό τους, η Σακίρα έδωσε μία μόνο συνέντευξη στο περιοδικό Elle τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου είπε ότι έπρεπε να ξανασκεφτούν την καριέρα τους επιδιώκοντας να μείνουν μαζί ως οικογένεια. «Είτε θα άφηνε το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα και θα μετακόμιζε μαζί μου στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου είναι η καριέρα μου, είτε θα έπρεπε να το κάνω στη θέση του. Και έτσι, ένας από τους δύο έπρεπε να κάνει αυτή την προσπάθεια και αυτή τη θυσία. Και το έκανα. Έβαλα την καριέρα μου σε δεύτερη μοίρα και ήρθα στην Ισπανία για να τον στηρίξω για να παίξει ποδόσφαιρο και να κερδίσει τρόπαια. Και ήταν μια πράξη αγάπης», έχει δηλώσει η Σακίρα. «Ανεξάρτητα από το πώς τελείωσαν τα πράγματα ή πώς νιώθουμε εγώ και ο Gerard ως πρώην σύντροφοι, είναι ο πατέρας των παιδιών μου», είχε υποστηρίξει. 

Shakira y Gerard Piqué ya han ratificado su acuerdo de separación en el juzgado

Με πληροφορίες από El Pais

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice