Lady Gaga
Lady Gaga / © EPA/NEIL HALL
Celebrities

21 χρόνια στον άντρα που πυροβόλησε και έκλεψε τα σκυλιά της Lady Gaga

Τι ακριβώς συνέβη - Το χρονικό της επίθεσης

looksiteblackandwhite.jpg
Look Team |

Lady Gaga: Καταδίκη 21 ετών στον άντρα που πυροβόλησε τον φροντιστή σκύλων της - Της έκλεψαν δύο γαλλικά bulldogs - Το χρονικό του συμβάντος

Ο άνδρας που πυροβόλησε τον άνθρωπο που φρόντιζε τους σκύλους της Lady Gaga και έκλεψε τα γαλλικά μπουλντόγκ της στο Λος Άντζελες πέρυσι καταδικάστηκε σε 21 χρόνια φυλάκισης για τη ληστεία που ανάγκασε τη σταρ να προσφέρει αμοιβή 500.000 δολαρίων για την επιστροφή των κατοικίδιων ζώων της.

Ο Τζέιμς Χάουαρντ Τζάκσον, ένας από τους τρεις άνδρες και δύο συνεργούς που συμμετείχαν στη βίαιη ληστεία του φροντιστή σκύλων Ράιαν Φίσερ, δήλωσε ότι αποδέχθηκε την κατηγορία απόπειρας δολοφονίας.

«Η ομολογία καθιστά τον Τζάκσον υπεύθυνο για τη διάπραξη μιας ψυχρής βίαιης πράξης και παρέχει δικαιοσύνη στο θύμα μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο του εισαγγελέα.

Ο Φίσερ τραυματίστηκε σοβαρά κατά την επίθεση και απευθύνθηκε στο δικαστήριο τη Δευτέρα για να δώσει συμπληρωματική κατάθεση, την οποία δημοσίευσε στο Instagram.

Το χρονικό του συμβάντος

«Είναι δύσκολο να πιστέψω ότι πλησιάζουν δύο χρόνια από τότε που έβγαζα την Asia, τον Koji και τον Gustav για μια βραδινή βόλτα, όταν σε μια στιγμή βρέθηκα ξαφνικά να παλεύω με ό,τι είχα για να προστατεύσω αυτά τα σκυλιά από το να τα κλέψουν. Αλλά δεν ήταν αρκετό: με χτύπησαν, με στραγγάλισαν, με πυροβόλησαν και με άφησαν να πεθάνω, αιμορραγώντας σε ένα πεζοδρόμιο και αγκομαχώντας για τη ζωή μου. Και ο Koji και ο Gustav είχαν εξαφανιστεί».

Οι αρχές δήλωσαν ότι στις 24 Φεβρουαρίου 2021, ο Τζάκσον, ο Τζέιλιν Γουάιτ, 19 ετών, και ο Λαφαγιέτ Γουέιλι, 27 ετών, έκαναν βόλτες στο Λος Άντζελες «ψάχνοντας για γαλλικά μπουλντόγκ», μια ακριβή ράτσα που μπορεί να πουληθεί για χιλιάδες δολάρια. Συνάντησαν τον Φίσερ με τα τρία σκυλιά της ποπ σταρ κοντά στη Sunset Boulevard – οι ντετέκτιβ πιστεύουν ότι η ομάδα δεν γνώριζε ότι τα κατοικίδια ανήκαν στη Lady Gaga.

Οι άνδρες όρμησαν στο θύμα, φωνάζοντάς του να «τα παρατήσει» καθώς άρπαζαν τα λουριά των ζώων, δήλωσε στο Rolling Stone. Ο φροντιστής σκύλων τους χτυπούσε με ένα μπουκάλι σαμπάνιας που είχε και κρατούσε ακόμα δύο από τα λουριά, όταν ένας από τους άνδρες άρχισε να τον πνίγει.

Ήταν κατά τη διάρκεια της πάλης που οι αξιωματούχοι λένε ότι ο Τζάκσον τον πυροβόλησε με ένα ημιαυτόματο πιστόλι, για να φύγει με δύο από τα σκυλιά, τον Koji και τον Gustav, ενώ ένα τρίτο, η Miss Asia, έμεινε κρυμμένη κάτω από τους κοντινούς θάμνους, όπως της είχε πει ο Φίσερ. Ο Φίσερ έμεινε αιμόφυρτος στο πεζοδρόμιο, ζυγίζοντας τον καλύτερο τρόπο για να πάρει πίσω τα σκυλιά.

«Αιμορραγούσα και είχα μόνο μία σκέψη που περνούσε από το μυαλό μου», δήλωσε στο περιοδικό. «Πώς μπορούν να βρεθούν τα σκυλιά;».

Ο Φίσερ ακούστηκε σε μια ηχογράφηση από μια κοντινή κάμερα κουδουνιού να φωνάζει «Ω, Θεέ μου! Με πυροβόλησαν! Βοηθήστε με! Αιμορραγώ από το στήθος μου!».

Το θύμα φαινόταν να κρατάει ένα από τα σκυλιά καθώς του παρασχέθηκαν στο πεζοδρόμιο οι πρώτες βοήθειες. Η σφαίρα διαπέρασε τον πνεύμονά του, ο οποίος αργότερα κατέρρευσε αρκετές φορές και χρειάστηκε οι γιατροί να αφαιρέσουν περισσότερο από το ένα τρίτο του οργάνου, ανέφερε το Rolling Stone. Έμεινε, επίσης, με αρκετά σπασμένα πλευρά και κοψίματα στα χέρια και τα πόδια του.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice