Έξαλλη η Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ με την British Airways: «20 ώρες στο αεροδρόμιο της Αντίγκουα, χωρίς νερό, φαγητό»

Kαθώς η Βρετανία έχει εισέλθει σε εβδομάδα απεργιών

Newsroom |

Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ κατά British Airways: «20 ώρες στο αεροδρόμιο της Αντίγκουα, χωρίς νερό, φαγητό»

Το μοντέλο και ηθοποιός Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ έγινε έξαλλη με την βρετανική αεροπορική BA καθώς η πτήση της από την Αντίγκουα καθυστέρησε 20 ώρες.

 Όπως έγραψε στα social media, ήθελε να επιστρέψει στη Βρετανία για τις γιορτές, όμως η πτήση της, όπως και δεκάδες άλλες από τις ΗΠΑ που είχαν ενδιάμεση στάση στα νησιά της Καραϊβικής, δεν πραγματοποιήθηκε. Η ίδια χρειάστηκε να μείνει για 12 ώρες στο αεροδρόμιο της Αντίγκουα και κατηγορεί την εταιρεία ότι άφησαν τόσο την ίδια όσο και άλλους επιβάτες να περιμένουν «χωρίς φαγητό και νερό». «Απομονωμένη στο αεροδρόμιο της Αντίγκουα, χωρίς νερό, φαγητό, ταξί ή ξενοδοχείο να μας προσφερθεί ακόμη. Καθυστέρηση πτήσης για 20 ώρες».

Αργότερα έκανε μια νέα ανάρτηση: «Ακόμη τίποτα από την British Airways. Εκπληκτικό σέρβις! Επιτέλους, καταφέραμε να βρούμε ταξί και να φύγουμε από το αεροδρόμιο μετά από 12 ώρες χωρίς φαγητό και νερό» έγραψε χαρακτηριστικά.

Οι απεργίες στα βρετανικά αεροδρόμια αναβάλλουν ταξίδια για εορτές στο Λονδίνο

Την ίδια ώρα τα πάνω κάτω στα αεροπορικά ταξίδια από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο και κυρίως το αεροδρόμιο Χίθροου φέρνει η απεργία των εργαζομένων, με τις αεροπορικές εταιρείες να ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε τροποποιήσεις των δρομολογίων τους τις ημέρες των εορτών.

Όπως έχει ανακοινωθεί, το προσωπικό ασφαλείας σε πολλά μεγάλα βρετανικά αεροδρόμια, συμπεριλαμβανομένου του πιο πολυσύχναστου της χώρας, του Χίθροου του Λονδίνου, θα απεργήσουν για αρκετές ημέρες κατά την περίοδο των Χριστουγέννων σε μια διαμάχη για τους μισθούς. Η απεργία αναμένεται να επηρεάσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που σχεδιάζουν να πάνε διακοπές, καθώς θα ανακύψουν τροποποιήσεις και ακυρώσεις των πτήσεων.

Το συνδικάτο ανέφερε ότι στις κινητοποιήσεις θα συμμετέχει το προσωπικό που απασχολείται από το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας, στο τμήμα ελέγχου διαβατηρίων στα αεροδρόμια Χίθροου και Γκάτγουικ, καθώς και στα αεροδρόμια Μπέρμιγχαμ, Κάρντιφ, Γλασκώβης, Μάντσεστερ και στο λιμάνι του Νιουχέβεν.

Το συνδικάτο Δημοσίων και Εμπορικών Υπηρεσιών (PCS), μέλη του οποίου είναι οι απεργοί, ανέφερε ότι οι κινητοποιήσεις αποτελούν διαμαρτυρία των εργαζομένων στις ανεπαρκείς αυξήσεις μισθών που δίνει η κυβέρνηση, αλλά και αντίδραση στις προθέσεις για περικοπές θέσεων εργασίας και αλλαγές στους όρους συνταξιοδότησης. Το συνδικάτο ζητεί αύξηση 10% και καλύτερη εργασιακή προστασία.

Όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του PCS, Μαρκ Σερβότκα, 40.000 μέλη υποχρεώνονται να καταφεύγουν σε συσσίτια για την επιβίωση των οικογενειών τους, ενώ 45.000 λαμβάνουν επιδόματα λόγω των ανεπαρκών μισθών. Στις κινητοποιήσεις θα μετέχουν και οι δάσκαλοι οδήγησης, καθώς και στελέχη του δικτύου αυτοκινητοδρόμων.

Αεροπορικές εταιρείες που είναι πιθανό να επηρεαστούν από τις απεργιακές κινητοποίησης εφόσον πραγματοποιηθούν είναι οι Air Canada, American Airlines, Lufthansa, Swiss Air, Austrian Airlines, Aegean, SKY express κ.α.

Πάντως, η βρετανική κυβέρνηση προειδοποιεί τους ταξιδιώτες  για μεγάλες ουρές κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, λόγω των προγραμματισμένων απεργιών των εργαζομένων στον έλεγχο διαβατηρίων σε μεγάλα αεροδρόμια σε όλη την Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία.