Barbie: Η νέα ταινία της Greta Gerwig με τους Margot Robbie και Ryan Gosling - Το πρώτο teaser trailer του φιλμ που θα προβληθεί το 2023
© LuckyChap Entertainment
Celebrities

H Barbie: Η βιογραφία μιας κούκλας με τη Margot Robbie και τον Ryan Gosling που έρχεται το 2023

Η τελευταία ταινία της Greta Gerwig σε σενάριο Noah Baumbach επιβάλλει το «μπαρμπικό» ροζ

Barbie: Η νέα ταινία της Greta Gerwig με τους Margot Robbie και Ryan Gosling - Το πρώτο teaser trailer του φιλμ που θα προβληθεί το 2023

Η Greta Gerwig και ο Noah Baumbach είναι ένα από τα power couples της νεοϋρκέζικης κινηματογραφικής σκηνής. Μαζί με τον Wes Anderson και τον Whit Stillman συνεχίζουν την παράδοση του Jim Jarmusch, του Spike Lee και της Sara Driver: φρέσκες ταινίες για το μητροπολιτικό κοινό, όπως ήταν το πολυβραβευμένο “Marriage Story” (2019) και τα παλιότερα “Margot at the Wedding” (2007) και “Frances Ha” (2012). Κι ενώ μόλις έχει αρχίσει να προβάλλεται η τελευταία ταινία του Baumbach «Λευκός θόρυβος», από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Don DeLillo, όπου πρωταγωνιστεί η Gerwig (ο «Λευκός Θόρυβος» θα αναρτηθεί στο Netflix στις 30 Δεκεμβρίου) είναι έτοιμη μια ακόμα δημιουργία του ντουέτου. Πρόκειται για το “Barbie”, ένα κατά κάποιον τρόπο, biopic της γνωστής κούκλας που γίνεται φέτος 64 ετών. Τον ρόλο της Barbie παίζει η Margot Robbie, που είδαμε πρόσφατα στο “Suicide Squad”, ενώ εκείνον του αρραβωνιαστικού της, του Ken, o Ryan Gosling. Το καστ περιλαμβάνει επίσης τους Will Ferrell, Simu Liu (“Women Is Losers”), America Ferrera, Ariana Greenblatt, Ncuti Gatwa (“Sex Education”), Emma Mackey (“Sex Education”), Alexandra Shipp, Michael Cera (“Arrested Development”), Issa Ben Rae, Kingsley Bem-Adir (“Vera”), Rhea Perlman και Kate McKinnon  (“Yesterday”).

Barbie | Teaser Trailer

Η ταινία άρχισε να συζητιέται από το 2009 αλλά μετά από αλλεπάλληλες ανατροπές στην παραγωγή, στο σενάριο και στο καστ -το 2016, τον ρόλο διεκδικούσε η Amy Schumer, το 2017 η Anne Hathaway- τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον περασμένο Μάρτιο και ολοκληρώθηκαν τον Ιούλιο. Τα κοστούμια σχεδίασε η Jacqueline Durran, η οποία έχει συνεργαστεί με την Gerwig στο “Little Women” (2019). Η Barbie θα προβληθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ηνωμένο Βασίλειο στις 21 Ιουλίου 2023, από την Warner Bros.

Ήδη, Η αισθητική της ταινίας έχει κάποιο πολιτιστικό αντίκτυπο: το καλοκαίρι του 2022,  όταν κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες της Robbie ως Barbie, άρχισε να επιβάλλεται ως τάση της μόδας ένα «μπαρμπικό» ροζ το οποίο ονομάστηκε “Barbiecore”. Το Barbiecore επεκτάθηκε στην εσωτερική διακόσμηση και στο μακιγιάζ: το περιοδικό Vogue απέδωσε την κυριαρχία του έντονου ροζ στις πασαρέλες στα γυρίσματα της ταινίας, από τα οποία δημοσιεύτηκε άφθονο οπτικοακουστικό υλικό. Η φωνή στο teaser trailer είναι της Helen Mirren.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice