Ο Άντονι Χόπκινς σε συνέντευξή του το 1970
Ο Άντονι Χόπκινς σε συνέντευξή του το 1970 © Photo by Don Smith/Radio Times via Getty Images
Celebrities

Ο Άντονι Χόπκινς έχει γενέθλια - Μπαίνει στα 86 του χρόνια (βίντεο)

Τα δύο Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου

62224-137655.jpg
Newsroom |

Σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς, ο Άντονι Χόπκινς γιορτάζει τα γενέθλιά του - Γεννήθηκε, σαν σήμερα 31 Δεκεμβρίου, το 1937

Σαν σήμερα 31 Δεκεμβρίου, το 1937, μια ημέρα σαν και αυτή, έρχεται στη ζωή ο Άντονι Χόπκινς.

Ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ Α΄Ανδρικού Ρόλου για τις ερμηνείες του στις ταινίες «Η Σιωπή των Αμνών» και «Πατέρας», χρίστηκε ιππότης από την αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ το 1993 και αποτελεί ενεργό μέλος της Βρετανικής Ακαδημίας των Τεχνών Κινηματογράφου και Τηλεόρασης από το 2008.

Γεννημένος στην Ουαλία, ο Άντονι Χόπκινς δεν είχε ιδιαίτερα καλές επιδόσεις στο σχολείο. Μοναχικός στον χαρακτήρα και έχοντας δυσλεξία, άρχισε να ζωγραφίζει και να παίζει πιάνο. Ο Ρίτσαρντ Μπάρτον ήταν αυτός που τον ενθάρρυνε να ασχοληθεί με την υποκριτική.

Ο ρόλος του ως Χάνιμπαλ Λέκτερ στην ταινία «Η Σιωπή των Αμνών» τού χάρισε μια θέση στη λίστα με τους διασημότερους «κακούς» της ιστορίας του αμερικανικού κινηματογράφου.

Anthony Hopkins Wins Best Actor | 64th Oscars (1992)
Anthony Hopkins Wins Best Actor | 93rd Oscars

To 2021 με το δεύτερο βραβείο Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου που πήρε, έγινε ο γηραιότερος ηθοποιός που κερδίζει το χρυσό αγαλματίδιο. Βραβεύτηκε σε ηλικία 83 ετών και 115 ημερών, «σπάζοντας» το ρεκόρ που κατείχε ο Κρίστοφερ Πλάμερ (82 χρονών και 75 ημερών).

Anthony Hopkins Wins Best Actor | 93rd Oscars

Σημειώνεται ότι ο Άντονι Χόπκινς γιόρτασε τα 47 χρόνια νηφαλιότητάς του από το αλκοόλ, στέλνοντας νέο μήνυμα δύναμης σε όσους παλεύουν.

Top Reads

Δείτε ακόμα

Στην Athens Voice